Cienio-PL Napisano 7 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2013 Witam . Mam zamiar ubiegac sie o wize turystyczna. Chcialbym poleciec do dziewczyny do Filadelfii na kilka tygodni. Mam 27 lat w wakacje pracowalem za granica wrocilem niedawno do PL obecenie mieszkam u rodzicow. Zapisalem sie tez do szkoly policealnej. Zalezy mi na wyjedzie na powiedzmy 2-3 tygodnie w zwiazku z tym lepiej jest wpisac jako osobe u ktorej sie zatrzymam moja dzeiwczyne ? Czy moze jakis hotel . Moja dziewczyna mowila tez ze moglbym ich podac jako swoja rodzine ze ona jest moja kuzynka ? Ona ma obywatelstwo a jej rodzice sa od wielu lat rezydentami. Posidaja wlasna firme i ogolnie sa tam dobrze ustawieni. Z gory dziekuje za jakiekolwiek porady
sly6 Napisano 7 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2013 Widze ze nadal uwaza sie ze jadac do rodziny wiza jest w kieszeni a tym bardziej jak chlopak leci do dziewczyny to jest jego kuzynka fakt nie ktorym to sie udaje ,a sa tacy ze pisza potem ze po co mi to bylo,ze przy 2 rozmowie trzeba tak samo mowic lub tez cos innego .Krecic i nie miec zadnej pewnosci czy sie dostanie wize jak wtedy wyszlo ze sciemnianie bylo . Kolejna sprawa to wpiszesz Kuzynka,bedziesz chcial brac slub-legalizowac pobyt i wyjdzie ze bierzesz slub z Kuzynka Wpisz ja jako dziewczyne lub tez tak pokaz na rozmowie ze nie lecisz do dziewczyny,czasami sie udaje takie cos a czasami nie bo slowa-wyrazy jedno a zachowanie-odpowiedzi cos innego pokazuja.
Cienio-PL Napisano 7 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2013 Tak wiem masz racje , trzeba przyjac jedna wersje i jej sie trzeba trzymac. Zawsze moga sie mnie zapytac skad mnie bedzie stac na pobyt w hotelu przez 3 tygodnie. Moge tez tak zrobic i powiedziec ze jade do znajomych rodzicow i wtedy podac mame mojej dziewczyny. I jeszcze jedna sprawa, czy to prawada ze rozmowa z konsulem tuz przed swietem dziekczynienia zwieksza szanse dostania wizy ?
KaeR Napisano 7 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2013 czy to prawada ze rozmowa z konsulem tuz przed swietem dziekczynienia zwieksza szanse dostania wizy ? Tak, ale tylko jak przyjdziesz z indykiem.
sly6 Napisano 7 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2013 zwieksza tez w piatki widzisz to sa czyjes slowa ktore czasami nic nie maja wspolnego z tym jak jest i bywa Moga sie spytac o wszystko a Ty majac poukladane w glowie odpowiesz ze masz kase np z pracy ,wygrales wazne aby to bylo realne
Cienio-PL Napisano 7 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2013 Tak, ale tylko jak przyjdziesz z indykiem. pytam bo slyszalem i taka wersje a swieto niedlugo wiec moze warto poczekac
Cienio-PL Napisano 7 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2013 ogolnie chyba chodzi o to zeby nie krecic za duzo mowic jak jest , wydaje mi sie ze wniosek wnioskiem a rozmowa i tak najbardziej jest decydujaca,
sly6 Napisano 7 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2013 I dobrze mylisz przygotuj sie na rozmowe,co chcesz zobaczyc,zwiedzic tez jest wazne co wpiszesz we wniosku,jak ilosc dni pobytu np 6 miesiecy i bedzie pytanie czy Pana na to stac i co Pan bedzie tam robic tyle czasu
Cienio-PL Napisano 7 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2013 3 tygodnie w grudniu mi wystarcza, niedaleko Filadelfii jest Nowy York w tych dwoch miastach jest co zwiedzac , jak mi sie tam spodoba wtedy bede kombinowal z dziewczyna jak zrobic zebym mogl tam zostac jedyne czego sie obawiam to brak stalej pracy ale to chyba stala regula nie jest ze trzeba ja miec zeby wize otrzymac. no nic zobaczymy jak to bedzie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.