Skocz do zawartości

Wasze Wizyty W Konsulacie W Tym Roku :)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,4 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Planuje jechac na rozmowę i bardzo mi zależy, żeby była ona do połowy następnego tygodnia. Jeśli jutro wypełnię wniosek i dokonam opłaty, jest szansa ze wyrobie się w tym czasie? Jak długo czeka się na zaksięgowanie wpłaty, dopiero wtedy mogę się umówić?

Napisano
Godzinę temu, xkaaaaaamil napisał:

Planuje jechac na rozmowę i bardzo mi zależy, żeby była ona do połowy następnego tygodnia. Jeśli jutro wypełnię wniosek i dokonam opłaty, jest szansa ze wyrobie się w tym czasie? Jak długo czeka się na zaksięgowanie wpłaty, dopiero wtedy mogę się umówić?

Najlepiej zaplacic karta na stronie, od razu platnosc jest ksiegowana i mozesz sie umawiac na rozmowe. 

Napisano

Przy próbie zapłaty taki błąd: Your transaction could not be accepted at this time. Please retry or use an alternative card.

Próbowałem kilka razy, bez skutku - co zrobić?

po odswiezeniu strony:

Transaction could not be processed

Napisano

Nie mogłem zapłacić kartą debetową, więc wybrałem płatność internetową przelewem. Zrobiłem przelew około pół godziny temu z danymi które mi się pojawiły. Wszedłem na stronę z umawianiem spotkania i nic się nie zmieniło - jestem w miejscu, w którym byłem przed wykonaniem opłaty. Gdy opłata do nich dojdzie, automatycznie się coś zmieni?

Napisano
Godzinę temu, xkaaaaaamil napisał:

Nie mogłem zapłacić kartą debetową, więc wybrałem płatność internetową przelewem. Zrobiłem przelew około pół godziny temu z danymi które mi się pojawiły. Wszedłem na stronę z umawianiem spotkania i nic się nie zmieniło - jestem w miejscu, w którym byłem przed wykonaniem opłaty. Gdy opłata do nich dojdzie, automatycznie się coś zmieni?

Tak, zwykly przelew dochodzi troszke dluzej, prawdopodobnie jutro w godzinach porannych powinien byc zaksiegowany o ile wszystko dobrze zostalo wypelnione.

Napisano

Wpłaty w bankach są księgowane zwykle o określonych godzinach kilka razy dzienne (np. o 11.00, 15.00, 17.00 itd.). Jeśli zrobiłeś przelew dzisiaj w godzinach wieczornych, to wpłata zostanie zaksięgowana najprawdopodobniej jutro około południa. 

Zresztą godziny księgowania wpłat można sprawdzić w internecie, na tak zwanym elixirze. Inna sprawa, że z tego co kojarzę, to wpłaty za wniosek wizowy wpłaca się na londyński numer rachunku bankowy konsulatu, więc godziny księgowania mogą się różnić od tych polskich. 

Napisano

Witam wszystkich.

Moje pytanie z trochę innej beczki. Chciałbym się wstrzelić z rozmową w konsulacie w termin miedzy 22 a 26 Stycznia, wiąże się to z moim wyjazdem na ferie zimowe do rodziny w okolicach Krakowa. Kiedy muszę wypełnić wnioski i dokonać opłaty by udało się umówić rozmowę w tym czasie ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...