sly6 Napisano 26 Maja 2011 Zgłoś Napisano 26 Maja 2011 Mata5 to seminarium moze nie przejsc raz ze kiedys bylo duzo walkow-przekretow na takie cos ,ze ktos byl w seminarium lub tez podawal sie za ksiedza i moga powiedziec ze prosze o terazniejsze cos przyniesc lub tez czy ma cos innego aby potwierdzic ze jest w seminarium.. wiec pozostaje studium a co do tego ze jechal po pijaku to pisza na stronie takie cos na samym dole. http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/wi...menty.html#inne
Mata5 Napisano 26 Maja 2011 Zgłoś Napisano 26 Maja 2011 ale on moze napisac we wniosku ze nie byl karany. czy sie myle?
sly6 Napisano 26 Maja 2011 Zgłoś Napisano 26 Maja 2011 a czytalas moze link do dalem? tam jest o aresztowaniu,o sprawie w Policji a ze nie bedzie miec sprawy to inna sprawa.
Mata5 Napisano 26 Maja 2011 Zgłoś Napisano 26 Maja 2011 no tak bo narazie nie jest karany czyli oni nie musza o tym wiedziec, ze bedzie mial sprawe a przeciez on do nich nie wyskoczy z tekstem "czesc. chce wyjechac i uniknac konsekwencji prawnych bo rozbilem auto po pijaku"
sly6 Napisano 26 Maja 2011 Zgłoś Napisano 26 Maja 2011 byl moze aresztowany?bo narazie nie jest skazany ale w linku pisze o aresztowaniu. czesc. chce wyjechac i uniknac konsekwencji prawnych bo rozbilem auto po pijaku" a co chce tam byc juz na stale a On wie o tym ze takie unikanie spraw prawnych moze sie zle skonczyc dla niego jak wroci ?niech idzie po prade do prawnika jak tak powie to wizy zadnej nie dostanie bo co innego miec cos z prawem i wiedziec ze sie zle zrobilo a co innego olac wszystko i mowic ze to nic takiego sie nie stalo.
Mata5 Napisano 26 Maja 2011 Zgłoś Napisano 26 Maja 2011 nigdy nie byl aresztowany i chce tutaj byc do otrzymania wyroku i wyjasnienia tej sprawy ale przed rozprawa chce isc do konsula ...
Mata5 Napisano 26 Maja 2011 Zgłoś Napisano 26 Maja 2011 dostanie tylko grzywne i zabrane prawo jazdy. poddal sie prokuratorowi dobrowolnie karze. ma tylko rozprawe 20 czerwca
sly6 Napisano 26 Maja 2011 Zgłoś Napisano 26 Maja 2011 jesli nie byl aresztowany to wpisuje tak jak jest na dzien rozmowy..
Mata5 Napisano 26 Maja 2011 Zgłoś Napisano 26 Maja 2011 Dzieki Slay6 za wszelkie rady. Czyli dla niego lepiej niech idzie przed zapadnieciem wyroku sadu?
Mata5 Napisano 26 Maja 2011 Zgłoś Napisano 26 Maja 2011 a wracając do mojej sprawy tak jak kiedys pisalem mieszkam sam z mama i babcia. Czy pomogły by mi dokumenty babci, że jest po wylewie i ze jest inwalidka i potrzebuje tez mojej opieki. Czy moze to mi pomoc z "wieziami z Polska"?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.