Niepewna Napisano 1 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 1 Listopada 2011 wiem, wiem.. Tak z ciekawości zadałam takie pytanie ! ;D a do USA i tak tylko na święta chce lecieć.
lochraven Napisano 4 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2011 Dzisiejsza moja wizyta w Warszawie była zdecydowanie udana. Jako weteran już nawet nie rozmawiam z sympatycznymi paniami przy biurku bo wiem gdzie i jak się kierować, ale piszę żeby uspokoić wszystkich którzy sądzą, że wszyscy pracujący tam to zimni służbiści. Co prawda załatwiałem wizę imigracyjną, więc nikt mnie nie podejrzewał o to, że chcę coś kręcić bo jasne było, że wyjeżdżam tam na stałe, ale miałem parę innych problemów które zdecydowanie mogły opóźnić procedurę. Pani Konsul byłą jednak bardzo pomocna, i bardzo 'client-friendly' i w zasadzie dzięki jej pomocy i dobrej woli udało się załatwić wszystko już dzisiaj. Poza tym Pani była naprawdę bardzo sympatyczna i cała rozmowa była czystą przyjemnością. Co mnie zdziwiło to bardzo mała ilość osób - było nas tam może 6 osób, na końcu zostałem już tylko ja i nikt nowy się nie pojawiał. Myślałem, że tam zawsze są tłumy
sly6 Napisano 4 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2011 bo sa tlumy czasami byly takie przypadki ze ktos czekal i 4 godz na rozmowe,
Niepewna Napisano 9 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2011 Uradowanaa! ;DD jutro 8.30 wizyta w Warszawie.
Niepewna Napisano 10 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2011 Dostałam wizę na 5lat! Ogółem wspomnienia z rozmowy pozytywne. Trafiłam do okienka w którym siedział młody, sympatyczny i ciągle uśmiechnięty pan więc zero stresu! Zadał mi sporo pytań dotyczących moich studiów, pracy rodziców i rodziny do której lecę ale ważne, że jest wiza!
sly6 Napisano 10 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2011 a duzo osob bylo,jak z innymi osobami? pewnie ze dobrze ze jest ta i na 5 lat
Niepewna Napisano 10 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2011 Miałam wizytę na 8.30 ale weszłam już o 8.00! Miałam 11 numer dopiero więc mało widziałam. Ale każda osoba wcześniejsza dostawała wizę, bez różnicy na wiek.
kasienka Napisano 14 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2011 Witam!!! Mam 24 lata i wlasnie we wrzesniu skonczylam studia magisterskie na kierunku filologia angielska. Pracowalam w ciagu trwania studiow 2 lata w szkole jezykowej plus jeszcze 1,5 roku w innej jezykowej i potem pare miesiecy w szkole. Niestety w tym roku udzielam tylko korepetycji indywidualnych i nie mam z tego roku zadnej umowy o prace. W sierpniu wychodze za maz i moja ciocia ktora na stale mieszka wUSA nie bedzie mogla przyleciec na moj slub wiec na ferie zimowe chcialaby zebym do niej przyleciala na 2 tygodnie.zaproszenie mi ju wyslala...powiedzcie mi teraz...jaka jes szansa ze dostane wize???? nie bylam nigdy w USA, 2 lata temu bylam na wakacje w Anglii...mam jeszcze jedno pytanie...jakbym we wniosku wizowym wpisala ze pracuje w szkole i mam na to papier- nie ma tam do kiedy pracowalam tylko od kiedy, to oni moga to sprawdzic???prosze o wasze opinie i rady....
sly6 Napisano 14 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2011 pewnie ze moga takie sprawdzic wiec moze odpusc sobie taki kwitek a to zaproszenie to po co?od tego nalezy zaczac ze nie Ciocia ma pokazac oraz zaproszenie ze wrocisz a Ty i Twoja sytuacja byly przypadki ze lecialy osoby co nie pracowaly a zajmowaly sie domem-dziecmi ale one mialy mezow juz a TY ,,mozesz powiedziec ze mieszkasz z narzeczonym i zajmujesz sie domem ale kto bedzie odebrane to nie wiadomo zalezy co powiesz i jak ,,na kogo trafisz tak samo.. co jest brane pod uwage czasami to czy ktos byl u Cioci i wracal na czas,czy ktos z rodziny byl uniej i tak samo wracal
kasienka Napisano 14 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2011 Więc mogę wizy nie dostać.....tak bardzo chcialabym leciec i w koncu zobaczyc Stany...teraz jest moja jedyna szansa...a przez ich podejrzenia moze nie dojsc do tego....slyszalam o osobach ktore zalatwialy sobie jakis papier ze gdzies pracuja...ale to tez pewnie nie przejdzie....macie moze jeszcze jakies rady dla mnie? czy brac np umowy z osoba od ktorej wynajelismy sale weselna czy jest to glupota?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.