Kropka Napisano 7 Września 2012 Zgłoś Napisano 7 Września 2012 Witam serdecznie, Od 2 tygodniu obserwuję to forum.Bardzo ułatwiło mi w wypełnieniu wniosku oraz wszelkie podane informacje były bardzo pomocne. Dziękuję bardzo.Aktualnie skończyłam studia,przed podjęciem pracy chciałbym wybrać się na wakacje do Stanów.Gratuluję wszystkim Szczęśliwcom w uzyskaniu wizy i trzymam kciuki za osoby starające się.Spotkanie z konsulem mam wyznaczone na 11 września o 9.30. Pozdrawiam serdecznie.
anna_866 Napisano 8 Września 2012 Zgłoś Napisano 8 Września 2012 nie rozumiem w jaki sposob placi sie teraz w banku , niby jest druczek na stronie ale na poczcie mowia ze nie w iedza o c o chodzi bo tam nie ma nr konta??? czy ktos moze wytlumaczysz kto niedawno startowal na ambasade?
avanti23 Napisano 8 Września 2012 Zgłoś Napisano 8 Września 2012 nie rozumiem w jaki sposob placi sie teraz w banku , niby jest druczek na stronie ale na poczcie mowia ze nie w iedza o c o chodzi bo tam nie ma nr konta??? czy ktos moze wytlumaczysz kto niedawno startowal na ambasade? musisz iść do banku pocztowego, nie do urzędu pocztowego http://www.pocztowy.pl/placowki.html
Joanna30 Napisano 8 Września 2012 Zgłoś Napisano 8 Września 2012 Teraz nie płaci się na poczcie, ale w Banku Pocztowym. Link do odnalezienia placówki jest podany na stronie ambasady. http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/wizy-nieimigracyjne.html 4. Wnieść opłatę za rozpatrzenie podania wizowego w placówce Banku Pocztowego
sly6 Napisano 9 Września 2012 Zgłoś Napisano 9 Września 2012 a na poczcie nie ma banku pocztowego widze ze ktos tutaj nie chodzi na poczte lub tez ma poczte bez takiego banku Wchodzac na urzedu pocztowego czy to umnie czy tez w Warszawie czy gdzies indziej,na drzwiach jest napisane bank pocztowy,przy okienkach tak samo widac czy w danym miejscu jest bank pocztowy i tam nalezy takie cos placic I widzialem takie urzedy pocztowe bez takiego banku .Wiec nalezy udac sie do kolejnego,spytac sie ,znalesc na internecie na podanej stronie gdzie jest taki urzad z bankiem
Joanna30 Napisano 9 Września 2012 Zgłoś Napisano 9 Września 2012 a na poczcie nie ma banku pocztowego widze ze ktos tutaj nie chodzi na poczte lub tez ma poczte bez takiego banku Teoretycznie każda poczta to niejako "okienko" Banku Pocztowego. A praktycznie... nie zawsze
anna_866 Napisano 9 Września 2012 Zgłoś Napisano 9 Września 2012 chodzi o ten blankiet wskazany na stronce podaje go w banku pocztowym a pani mowi ze ona nie w ie o co chodzi pierwszy raz takie cos w idzi, sproboje chyba isc do innego banku pocztowego.
sly6 Napisano 9 Września 2012 Zgłoś Napisano 9 Września 2012 a tam gdzie bylas jest znak -napisane ze jest bank pocztowy?? na urzedzie pocztowym.
anna_866 Napisano 9 Września 2012 Zgłoś Napisano 9 Września 2012 Bankowy dowód wpłaty - $160 na nim nie ma nr konta jedynie data i konto jako xxxxxxx? to i drugi druczek ktory mam z stronki http://www.ustraveldocs.com/pl_pl/pl-niv-paymentinfo.asp ze swymi danymi itd daje do banku pocztowego czy tak to ma wygladac bo dziwi mnie to i panie w okienku b.p.?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.