Darek13 Napisano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2012 Szanse praktycznie zerowe ze to ocla. NIe przejmowalbym sie zupelnie. skąd taka pewność? już 2 razy dostałem cło więc wole dmuchać na zimno
kzielu Napisano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2012 skąd taka pewność? już 2 razy dostałem cło więc wole dmuchać na zimno Z praktyki. Dostales clo na co ? Wyobrazam sobie ze to zwykly list bedzie ?
Darek13 Napisano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2012 Z praktyki. Dostales clo na co ? Wyobrazam sobie ze to zwykly list bedzie ? 2 razy dostałem cło. Raz to zamawiałem ubrania ze sklepu internetowego więc o to akurat nie mam pretensji ponieważ paczka była dosyć spora a i wartość rzeczy tez nie mała. Drugi raz to sytuacja była taka. Kupiłem od osoby prywatnej płytę CD (jestem kolekcjonerem) Osoba która wysyłala do mnie to cd zadeklarowała wartość 100$ ponieważ ona jest tyle warta ale w środowisku kolekcjonerskim. Ogólnie ta płyta była rozdawana za darmo na koncercie. Oczywiście limitowany nakład więc dlatego cena taka. Do rzeczy. Wysłane jako zwykły list w małej bąbelkowej kopercie no i niestety przyszedł papier i musiałem płacić cło od 100$/
sly6 Napisano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2012 Darek sam sobie odpowiedziales ubranie i cd plyta to ok ale nie bilet nigdy o takim czyms nie slyszalem
Kamilka35 Napisano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2012 może warto skorzystać z pośredników, którzy za odpłatą prześlą towar do Polski jeśli chodzi o to to polecam jestemglupia.com warto się rozejrzeć, ja zamawiam ciuchy , kosmetyki i czasem sprzęt elektroniczny pozdrawiam!
adka0401 Napisano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2012 ja wyslalam 2 iphony dla rodzicow, bez pudelek poprostu luzem. Na poczcie w usa powiedzieli ze nie moge wyslac telefonow do polski ... :/ wiesz poszlam do fedex gdzie nie pytali o wartosc przesylki tylko kazali zaplacic 75$ za malutka przesylke ... w polsce naliczyli clo 75zl A jesli chodzi o druga strone to wysylalalm imak dosc duzy z polski poczta polska i doszlo w tydzien bez problemy i bez cla
adka0401 Napisano 10 Września 2012 Zgłoś Napisano 10 Września 2012 mam zamiar wyslac paczke polamerusa , na stronie sprawdzilam ze okolo 20kg zaplacilabym droga morka okolo 35$. Czy jesli wysle slodycze to wszystko bedzie z nimi ok ? wysylal juz ktos cos podobnego ? bo to jednak idzie ok 2miesiecy.
sly6 Napisano 11 Września 2012 Zgłoś Napisano 11 Września 2012 a data waznosci bedzie dluzsza niz te 2 miesiace i masz wyslac 20 kg slodyczy ?
FUGAZI Napisano 11 Września 2012 Zgłoś Napisano 11 Września 2012 mam zamiar wyslac paczke polamerusa , na stronie sprawdzilam ze okolo 20kg zaplacilabym droga morka okolo 35$. Czy jesli wysle slodycze to wszystko bedzie z nimi ok ? wysylal juz ktos cos podobnego ? bo to jednak idzie ok 2miesiecy. Nie wiem czy wiesz, ale słodycze są już dostępne w Polsce bez kartek.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.