LadyPiret Napisano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2013 No i stało sie....dostalismy NOA2! :D :)
LadyPiret Napisano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2013 Edit: czy ktos z Was wie, jak dlugo czasu ma sie na zebranie wszystkich dokumentow i na umowienie sie na rozmowe od momentu, gdy ambasada w Warszawie otrzyma nasze papiery??
Cerise nomade Napisano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2013 z tego co pamietam, to tyle, ile wazne jest zatwierdzone I 129F, czyli przynajmniej kilka miesiecy, jesli nie rok, ale moge sie mylic. W kazdym razie, nie tydzien czy dwa, tylko kilka miesiecy masz na zebranie dokumentow,
jkb Napisano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2013 Zatwierdzone I-129F jest ważne przez 4 miesiące. Można dodatkowo starać się je przedłużyć o kolejne 4 miesiące.
LadyPiret Napisano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2013 Dziękuję bardzo za pomoc! Tak sobie mysle, poniewaz moim probleme bedzie fakt, ze nie bede w Polsce przez ok 2 miesiace, spodziewam sie listu od ambasady jakos za 3 tyg. Rozumiem, ze mam ich tak czy siak jakos poinformowac, ze zyje i ze dostalam ich liste z dokumentami, jakie musze zebrac, czy poprostu poczekac i odeslac skan dopiero jak wroce do kraju? Wlasciwie to brakuje mi tylko zaswiadczenia o niekaralnosci i I-134 (plus inne jakies dokumenty dot. spraw finansowych) Troche mnie to martwi, wybaczcie, jesli pytanie jest dosc glupie. Poprostu nie spodziewalam sie kompletnie NOA2 teraz i popsulo mi to troszke plany ale nie oznacza to, ze sie nie ciesze, bo jestem mega szczesliwa!! Edit: Czyli 4 miesiace zaczynaja sie od daty zatwierdzenia przez USCIS, tj 13 czerwca?? Czy dopiero od momentu, jak ambasada otrzyma moje dokumenty?
jkb Napisano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2013 4 miesiące liczą się od daty zatwierdzenia przez USCIS. W ciągu 4 miesięcy musisz mieć wizę w ręku, inaczej petycja przepada chyba, że przedłużycie jej ważność. Jak to sobie rozplanujesz zależy od Ciebie.
amida Napisano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2014 Mam pytanie odnośnie zdjęć, jakie trzeba dostarczyć do ambasady w kwestii udowodnienia związku. Czy to muszą być tak samo neutralne zdjęcia, jak w przypadku tych wysłanych do USCIS? Czy mogą być jakieś buziaki/przytulanki? Bo ja bym takie raczej dała skoro mam udowodnić "związek", ale tez nie chcę popełnić gafy. No i tak naprawdę całe dowody mojego związku - oprócz kilku zdjęć - to wielka rozmowa skype, będzie chyba z tysiąc stron. Mam to wszystko drukować? Żadnych listów ani rachunków telefonicznych itp nie mam.
margolcia88 Napisano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2014 ja mialam wydrukowane tylko daty konwersacji, i zamiast tysiecy stron wyszly moze z 10 . Co do zdjec mialam normalne zdjecia, konsul tylko luknal okiem, bardziej interesowaly go dokumenty i sprawdzanie czy wszystko jest dobrze wypelnione, 3 pytania na temat zwiazku, pare pytan jakie plany po przyjezdzie do usa i to wszysto, aha mialam jeszcze wydrukowane bilety lotniczne mojego meza do polski, ale to tez tylko spojrzal na to . Ogolnie jest bardzo milo i bez stresu
andyopole Napisano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2014 Na moim interview urzedniczka najbardziej interesowala sie babskimi kieckami na weselu....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.