Patipitts Napisano 16 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2017 14 godzin temu, margherita_s napisał: Nie wyobrażałam sobie nie mieć ślubu i wesela w Polsce. Przyjechali też moi teściowie i kilkoro naszych znajomych z USA, więc było międzynarodowo A co do AOS, bardzo mi zależało, żeby jak najszybciej wysłać dokumenty, bo bałam się, że wygasną mi badania, jak proces się przeciągnie. Ale normalnie miałaś slub w Polsce tez? Myslalam ze samo wesele... tak chyba nie mozna.
Gość Napisano 16 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2017 28 minut temu, Patipitts napisał: Ale normalnie miałaś slub w Polsce tez? Myslalam ze samo wesele... tak chyba nie mozna. Tez wlasnie sie zastanawiam jak to zrobili. Bo przy K1 slubu poza USA zdecydowanie miec nie mozna.
Xarthisius Napisano 16 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2017 39 minutes ago, Roelka said: Tez wlasnie sie zastanawiam jak to zrobili. Bo przy K1 slubu poza USA zdecydowanie miec nie mozna. Cywilny odpada, ale zawsze mozna wziac koscielny, nie konkordatowy. Ksieza to sprytne bestie, a klient nasz Pan. ;-)
BBerry Napisano 17 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2017 To zalezy czy dany kraj uznaje slub za legalny, nie wiem jak to jest w Polsce z Koscielnym... ale ta stronka mowi ze koscielny nawet jesli nie jest "legalnie wiazacy" moze przyczynic sie do nie uzyskania wizy narzecznskiej. https://www.visatutor.com/can-k-1-fiance-marry-coming-us/
Xarthisius Napisano 17 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2017 44 minutes ago, BBerry said: To zalezy czy dany kraj uznaje slub za legalny, nie wiem jak to jest w Polsce z Koscielnym... ale ta stronka mowi ze koscielny nawet jesli nie jest "legalnie wiazacy" moze przyczynic sie do nie uzyskania wizy narzecznskiej. https://www.visatutor.com/can-k-1-fiance-marry-coming-us/ Wow, nie zdawalem sobie sprawy ze reguly odnosnie K1 sa takie p***przone... ale w druga strone to chyba juz bez problemow? Tzn. slub cywilny w USA na K1, AP, slub koscielny w Polsce?
Gość Napisano 17 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2017 18 minut temu, Xarthisius napisał: Wow, nie zdawalem sobie sprawy ze reguly odnosnie K1 sa takie p***przone... ale w druga strone to chyba juz bez problemow? Tzn. slub cywilny w USA na K1, AP, slub koscielny w Polsce? Co w tych regułach jest takiego dziwnego? To dość proste. Przy k1 ślub ma być w USA. Wszelakie uroczystości które są lub mogą wyglądać jak ślub moga być przyczyną do odmowy k1. Ż postów @margherita_s wynika że miała w szczęście że jej na tej podstawie wizy nie odmówili...
margherita_s Napisano 17 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2017 Ślub cywilny mialam jeden - tutaj w USA, wszystko zgodnie z prawem. Natomiast nie wiem, czy brak odmowy K1 to kwestia szczęścia. Moja koleżanka dwa lata temu miała identyczną sytuację i żadnych problemów. Dla mnie rodzina okazała się ważniejsza niż ewentualna odmowa wizy. Wszystko się dobrze potoczyło i tego się trzymajmy
Gość Napisano 17 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2017 Mówię że ty miałaś szczęście bo czytałam o wielu przypadkach gdzie odmowa k1 została spowodowana podobnymi uroczystościami. "Too married for k1 not married enough for cr1. "
Xarthisius Napisano 17 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2017 23 minutes ago, Roelka said: Co w tych regułach jest takiego dziwnego? To dość proste. Przy k1 ślub ma być w USA. Wszelakie uroczystości które są lub mogą wyglądać jak ślub moga być przyczyną do odmowy k1. Ż postów @margherita_s wynika że miała w szczęście że jej na tej podstawie wizy nie odmówili... Co jest dziwnego? No to, ze jak to ladnie ujelas "uroczystosc ktora wyglada jak slub" ma jakiekolwiek znaczenie... 5 letni siostrzeniec mojej Zony wrocil jakis czas temu z przedszkola I oznajmil swoim rodzicom z cala powaga ze ma "Zone". Musze ich uswiadomic ze tym sposobem przekreslil sobie przyszle szanse na GC.
Gość Napisano 17 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2017 9 minut temu, Xarthisius napisał: Co jest dziwnego? No to, ze jak to ladnie ujelas "uroczystosc ktora wyglada jak slub" ma jakiekolwiek znaczenie... 5 letni siostrzeniec mojej Zony wrocil jakis czas temu z przedszkola I oznajmil swoim rodzicom z cala powaga ze ma "Zone". Musze ich uswiadomic ze tym sposobem przekreslil sobie przyszle szanse na GC. Mam nadzieję że ty nie piszesz tak na serio z tym przykładem. Zerknij na visa journey i poczytaj historie niektóre osób które przez swoje uroczystości dostały odmowy. Wszelkie "wesela dla rodziny" , imprezy zaręczynowe, itp.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.