Xarthisius Napisano 17 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2017 4 minutes ago, Roelka said: Mam nadzieję że ty nie piszesz tak na serio z tym przykładem. Zerknij na visa journey i poczytaj historie niektóre osób które przez swoje uroczystości dostały odmowy. Wszelkie "wesela dla rodziny" , imprezy zaręczynowe, itp. Ale ja juz po pierwszy poscie @BBerry uwierzylem ze jest tak jak piszecie. Nie musisz mnie przekonywac. Po prostu ciezko mi przejsc z tym do porzadku dziennego. Tak btw, czy w takim razie slub poza USA I kontynuowanie k1 to nie jest material misrepresentation?
Gość Napisano 17 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2017 Zapewne jest. Chociaż tutaj nie ma już sensu dyskutować na przykładzie margherity. Jej się udało. Przy aosie już pewnie tego nie zauważa. Ale jak ktoś się decyduje na takie uroczystości w Polsce to jednak powinien wybrać wizę małżeńską. Ja też chciałam żeby moi rodzice byli obecni na ślubie ale czasami nie można zjeść ciastka i mieć ciastka.
ilon Napisano 17 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2017 Niektorzy robia tez tak, ze najpierw dostaja K1, leca do USA, biora tam slub, a potem w pozniejszym terminie jada do Polski i maja tam jakas imprezke/uroczystosc. Sama nawet mialam taki plan.
Gość Napisano 17 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2017 2 minuty temu, ilon napisał: Niektorzy robia tez tak, ze najpierw dostaja K1, leca do USA, biora tam slub, a potem w pozniejszym terminie jada do Polski i maja tam jakas imprezke/uroczystosc. Sama nawet mialam taki plan. To już bardziej prawidłowo. też bym tak zrobiła ale cała kasa szła na AOS
BBerry Napisano 17 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2017 Tak, zdedydowanie jest ale wraz ludzie tak robia. Ostatnio jakis gosc chwalil sie ze brali oficjalny slub z Tajlandii (skad jego zona jest) i potem ona przyjechala na k1. Mowil ze tak robili wszyscy jego znajomi ktorzy maja zony stamtad. Wiec widac jak USCIS dziala. To zalezy kto sie czuje komfortowo z taka sytuacja i mala mozliwoscia, ze USCIS wykryje ze jednak niedotrzymali warunkow K1.
BBerry Napisano 17 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2017 15 hours ago, Xarthisius said: Ale ja juz po pierwszy poscie @BBerry uwierzylem ze jest tak jak piszecie. Nie musisz mnie przekonywac. Po prostu ciezko mi przejsc z tym do porzadku dziennego. Tak btw, czy w takim razie slub poza USA I kontynuowanie k1 to nie jest material misrepresentation? Dlatego USA daje opcje dwoch wiz - malzenskiej i narzeczenskiej, gdzie jest mniej wiecej podobny czas oczekiwania. Nie ma potrzeby kombinowac Ja bym sie tam bala ze moga wykryc niedociaglosci w ROC albo w aplikowaniu o N400, nie tyle co poczatkowa aplkacja. Ale jak widac wielu sie udaje, wiec roznie to bywa.
xero88 Napisano 28 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 28 Listopada 2017 W przyszlym miesiacy skladamy podanie. Nie jest w pelni dla mnie jasne czy do wyslania aplikacji potrzebuje tylko: Form I-129F - przepraszam za glupie pytranie ale chce miec pewnosc.
Gość Napisano 28 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 28 Listopada 2017 http://www.visajourney.com/content/k1guide
xero88 Napisano 29 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2017 Troche sie pogubilem z wzorem oswiadczenia checi wzieca slubu w ciagu 90 dni od przekroczenia granicy USA. Jak poprawnie zaadresowac list? wszytkie ida do Dallas? Potem sa rozsylane do konkretnych placowek? Nie wiem co zrobic z ta czescia: United States Department of Homeland Security U.S. Citizenship and Immigration Services [ADDRESS OF FILING LOCATION] or when submitting for interview United States Department of State United States Consulate, [name of country where Embassy is located] [Embassy Address] Dodam ze nazeczony jest z long island (NY) - o ile to istotne w tej kwestji. Bede wdzieczny za odpowiedz.
aniala Napisano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2017 Cześć, mam pytanie; zakochani zazwyczaj zastanawiają się jak najszybciej wyjechać do Stanów po otrzymaniu wizy, ja natomiast planuję wyjechać na następną jesień (najchętniej listopad). Czy macie jakieś sugestie kiedy w takim razie powinniśmy rozpocząć proces (myślimy o lutym). Widziałam czasy oczekiwania i gdyby nie trafiło nam się rfe to chyba zmieścilibyśmy się w czasie. Ale, zamiast się stresować i oczekiwać, to wolałabym wysłać aplikację np. już teraz. Martwi mnie jedna rzecz- jeśli zdarzy się tak, że trafi nam się błyskawiczna obsługa, to jak długo można przeciągnąć wyjazd?O ile się nie mylę, wiza jest ważna 6 miesięcy od badań (?)- ale zależy mi mieć je ważne na AOS (wiem, że są ważne rok). Czy to prawda, że po akceptacji ma się 4 miesiące na umówienie interview?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.