Joanna30 Napisano 14 Października 2011 Zgłoś Napisano 14 Października 2011 Ale dodaje się tylko jedno zdjęcie. Po co chcesz dodawać więcej zdjęć?
cnebit Napisano 14 Października 2011 Zgłoś Napisano 14 Października 2011 Witam taka odpowiedz otrzymałem z Kentucky Consular Center Thank you for your inquiry. KCC is not authorized to assist you with this issue. Please contact the American Embassy/Consulate with jurisdiction over your area for further information. Do ambasady tez pisałem ale nie otrzymałem żadnej konkretnej informacji. Także radze uważnie wypełniać aplikacje
m90 Napisano 15 Października 2011 Zgłoś Napisano 15 Października 2011 witam, mam pewną wątpliwość, pamiętam że ktoś zadawał podobne pytanie, ale za nic nie mogę odszukać tych postów wiem, że we wniosku nie używa się polskich znaków, ale tez wyraźnie pisze, że imiona i nazwisko piszemy dokładnie tak jak w paszporcie, a paszporcie mam nazwisko z polskimi znakami, orientuje się ktoś jak to w końcu ma wyglądać z góry dziękuje za pomoc
sly6 Napisano 15 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 15 Października 2011 m90 jak napisal juz Maciopa w tym temacie to odp numer 270 to wyjasnia http://forum.usa.inf...079#entry134079 oraz jak wpiszesz polskie znaki w formularzu i wyslesz to Ci wroci formularz i bedzie taka wiadomosc .. Names can only contain characters from a US keyboard ... bedziesz musial imiona,nazwisko poprawic..
ania j. Napisano 15 Października 2011 Zgłoś Napisano 15 Października 2011 Ale dodaje się tylko jedno zdjęcie. Po co chcesz dodawać więcej zdjęć? mam ten sam problem - co ze zdjęciem dziecka? w instrukcji jest napisane żeby dołączyć zdjęcia dzieci... pojechałam dziś zrobić zdjęcie i sobie i córce - w pn chce wypełniać i teraz nie wiem czy niespodzianki nie będzie bo wyjdzie że nie ma jak drugiego zdjęcia dołączyć
sly6 Napisano 15 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 15 Października 2011 EMILJAN i ania jest taka mozliwosc aby dodac wiecej zdjec np zony,dziecka-dzieci .. a jak z tym jest to moze nie dlugo ktos napisze jak mial u siebie takie cos. aniu piszemu jeden raz taki sam post na dany temat i czekamy na odpowiedz..
haneczka019 Napisano 15 Października 2011 Zgłoś Napisano 15 Października 2011 mam problem z punktem 7. nie wiem jak dodac wiecej niz jedno zdjecie. czy gdzies sie pojawia np. nazwa zdjecia, ilosc dodanych zdjec. mam ten sam problem - co ze zdjęciem dziecka? w instrukcji jest napisane żeby dołączyć zdjęcia dzieci... pojechałam dziś zrobić zdjęcie i sobie i córce - w pn chce wypełniać i teraz nie wiem czy niespodzianki nie będzie bo wyjdzie że nie ma jak drugiego zdjęcia dołączyć W punkcie 7 dodajecie tylko swoje zdjęcie. W pkt 13 jeżeli zaznaczycie "Married" to pojawi się druga część aplikacji. Tak samo jeżeli zaznaczycie w punkcie 14 liczbę dzieci. Przykład dotyczący osoby zamężnej z dwójką dzieci: 13. What is your current marital status? Married 14. Number of Children. 2 (Pojawia się druga część) Part Two-Derivates 13. Spouse Name a) Last/Family Name First Name c)Middle Name 13d. Birth Date Gender 13e. Gender 13f.. City Where Spouse Was Born 13g. Spouse Was Born 13h. Spouse Photograph (tutaj dodajecie zdjęcie małżonka/małżonki) 14. Child #1 Name a) Last/Family Name First Name c)Middle Name 14d. Birth Date 14e. Gender 14f. City Where Child Was Born 14g. Country Where Child Was Born 14h. Child Photograph (tutaj dodajecie zdjęcie 1 dziecka) 14. Child #2 Name a) Last/Family Name First Name c)Middle Name i dalej tak jak poprzednio... ot cała filozofia Edit: te emotikony w okularkach były niezamierzone, "nie zapraszałam" ich tu, same się wprosiły
Yabba Napisano 15 Października 2011 Zgłoś Napisano 15 Października 2011 Formularz składa się z dwóch części - pierwsza część dotyczy tylko osoby składającej. Po kliknięciu na "continue" dostajemy drugą część dotyczącą małżonka i dzieci i tam załączasz zdjęcia. Jeżeli ktoś zaznaczył że jest singlem i nie ma dzieci to po kliknięciu "continue" nie ma drugiej części formularza tylko prośba o potwierdzenie danych.
makdonald Napisano 16 Października 2011 Zgłoś Napisano 16 Października 2011 Ludzie ! Jesli nie potraficie wypelnic prostego formularza adresowanego do idiotow ( bo Amerykanie uwazaja za idiotow wszystkich obcokrajowcow) i z uporczywoscia paranoika zadajecie miliony durnych pytan...to jak sobie poradzicie w Stanach, gdzie "forms" wypelnia sie prawie na codzien ? Nawet jesli poprosicie urzednika o pomoc w wypelnieniu formularza to watpie czy wiele z takich wyjasnien zrozumiecie. Smieszy mnie a zarazem martwi ten watek. Czy naprawde wszyscy jestescie tak umyslowo ograniczeni, zeby nie potrafic wypelnic najprostszej urzedowej ankiety ? Rany boskie, jakie polskie znaki ? Amerykanie nie znaja ani cyrylicy ani alfabetu greckiego, mandarynskiego czy japonskiego, polski wlaczajac. Nie musza znac. Formularze urzedowe sa po angielsku bo moze je wypelniac 185 roznych narodowosci. Jak bedziecie "na miejscu" to spotka Was jeszcze jeden horror - sposob, w jaki tubylcy wymawiaja Wasze nazwiska. Ja mam z tym do czynienia na codzien, kiedy lekarz albo pielegniarka przedstawiaja mi swoich pacjentow. Wiele lat doswiadczenia sprawilo, ze obecnie bezblednie odgaduje taki "rebusik" ale kiedy opowiem zonie to nie moze uwierzyc. Ameryka jest jednoczesnie cholernie kosmopolityczna jak i nacjonalistyczno-szowinistyczna. Dla nowo przybylych jest to chyba najwiekszy szok po "stojacej wodzie" w kiblu...hehehe
kzielu Napisano 16 Października 2011 Zgłoś Napisano 16 Października 2011 Haha - makdonald - pisałem o tym wielokrotnie już przestrzegając... Z drugiej strony to dla Polski lepiej że taka "śmietanka" się wyniesie...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.