Skocz do zawartości

Dv 2013 Zgloszenie -Aplikacja ,pytania

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

co ja na to?

nic wiecej nie odpowiem co napisal kzielu..

jest cos takiego jak waiver ale w waszym przypadku moze sie okazac malo osiagalny aby zniesc zakaz wjazdu.

panek potrzebujesz aby ten numer aby sprawdzic czy wygrales czy tez nie

Confirmation Numer:

kuluniaa ze slubem musisz sie pospieszyc aby nie bylo tak ze przyjda papiery a Ty bedziesz szukac jak i kiedy wziasc slub

potem oczywiscie wymienisz juz paszport na nowy z nowymi danymi-chyba ze nie zmienisz nazwiska wtedy pozostajesz przy swoim paszporcie

• Odpowiedzi 438
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

wpisz sobie w szukaj na forum waiver i zobaczysz co to jest ..

np taki temat

http://forum.usa.inf...i-zakaz-wjazdu/

http://forum.usa.inf...tyczace-waiver/

podaje Ci to tylko dlatego abys zobaczyla jak z tym jest ,bo moze kogos znajdziesz co powie ze to latwa sprawa i bedzie ok

inna tez sprawa ze nawet jak zlozysz papiery na waiver to wiza nie bedzie czekac na Was jak kto jest przy wizach rodzinnych i moze sie okazac tak ze wiz zabraknie a odpowiedzi nadal nie bedzie.

Napisano

dzięki za odpowiedz! Chodzi mi przede wszystkim o samo cofnięcie zakazu wjazdu na teren USA, nie liczę że odrazu dostaniemy od nich samą wizę czy zieloną kartę, czy też odrazu mogą taką wydać?

Napisano

dzięki za odpowiedz! Chodzi mi przede wszystkim o samo cofnięcie zakazu wjazdu na teren USA, nie liczę że odrazu dostaniemy od nich samą wizę czy zieloną kartę, czy też odrazu mogą taką wydać?

No właśnie nie - przejdziesz procedurę wizową i w ambasadzie z powodu bana zostaniesz odesłana na drzewo - wtedy możesz wystąpić o waiver (tylko jeszcze trzeba mieć do niego jakiekolwiek podstawy - w przypadku loterii raczej trudno o taki) i zakładając że dostaniesz approval waivera (co trwa - patrz dopisek o podstawach do niego - musisz podać jakiś powód uchylenia zakazu wjazdu a chęć mieszkania w US raczej nim nie jest) w tym momencie z reguły wizy już są porozdawane...

Napisano

Mam jeszcze takie pytanie jak wyniki losowania sa 1 czy jak ustale slub na 2 maja zeby ewentualnie go odwolac to czy zdaze z tym slubem i z wymiana paszportu? i mam 2 pytanie moja przyszla tesciowa jest sponsorowana przez swoja mame w stanach i czy to przeszkadza w tej loterii?

Napisano

No właśnie nie - przejdziesz procedurę wizową i w ambasadzie z powodu bana zostaniesz odesłana na drzewo - wtedy możesz wystąpić o waiver (tylko jeszcze trzeba mieć do niego jakiekolwiek podstawy - w przypadku loterii raczej trudno o taki) i zakładając że dostaniesz approval waivera (co trwa - patrz dopisek o podstawach do niego - musisz podać jakiś powód uchylenia zakazu wjazdu a chęć mieszkania w US raczej nim nie jest) w tym momencie z reguły wizy już są porozdawane...

mozna sprobowac z "rekojmi politycznej"

pamietacie jak ten rolnik przywalil jaruzelskiemu kamieniem podczas gdy "maestro" wpisywal mu autograf ?

wezcie sie z mezem zmowcie i przywalcie w ryj temu waszemu jakatemu premierowi, no temu co to mial dziadka w wehrmachcie, jak mu tam.... "swinski kiel" ?

jest szansa, ze jak was zapuszkuja to mozecie przez amnesty international zalatwic sobie ze jestescie "polityczni" a wtedy i ameryka moze was uznac za refjudzis

a, jeszcze jedno - zeby wzmocnic cala zadyme propagandowo, podczas skuwania was przez cichociemnych macie glosno wykrzykiwac " police brutality !!!"- mowi sie "polis brutaliti" bo ma byc po angielsku zeby swiatowa prasa zrozumiala calkiem tak jak na IRS mowi sie "Ires" ;)

Napisano

kuliniaaa najpierw piszesz ze masz kogos w USC a teraz sie pytasz czy dasz rade ze slubem,,aby nie bylo tak ze po paru tygodniach masz slub a papiery leza i nie sa wyslane ..

sa takie przypadki ze kierownik moze sie nie zgodzic na szybki slub ...no ale spytaj sie jutro jak moze z tym byc ..

co do wymiany paszportu to masz miec nowy na badania medyczne oraz na rozmowe ..

rozmowy masz od 1 pazdziernika a wiec zaproszenia pierwsze na rozmowy oraz badania beda wysylane jakies z 4-6 tyg przed rozmowa...ale mozesz tez zostac zaproszona na rozmowe w grudniu,styczniu ,,,w maju 2013 tez .chyba ze do tego czasu nie bedzie juz wiz.

np masz slub w maju,skladasz papiery na nowy dowod oraz paszport i po 1 miesiacu juz masz nowe dokumenty ..

co do sponsorowania to dlaczego ma przeszkadzac?moze byc tak ze ktos dostanie szybciej GC niz ta osoba co czeka na sponsorowanie rodzinne i tyle

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...