wojtkow Napisano 22 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2011 Albo uznał za mało prawdopodobne aby sami dorobili się tego majątku, co oznacza, że oszukują, a wiemy jak procedury imigracyjne traktują takich.
makdonald Napisano 22 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2011 albo uznal za "malo prawdopodobne" albo tez dostal "cynk" i od reki przystawil pieczatke "denied" amerykanski korpus konsularny w polsce ma "swoje kanaly" - wierzcie mi
mikun Napisano 22 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2011 Albo uznał za mało prawdopodobne aby sami dorobili się tego majątku, co oznacza, że oszukują, a wiemy jak procedury imigracyjne traktują takich. dokładnie a każdy pijak to złodziej więc ci z czerwonym nosem nie dostaja tez.... z drugiej strony kto nie pije ten donosi także sam nie wiem, może lepiej na rauszu odwiedzać konsula :)
jaceklub Napisano 22 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2011 Jeśli ktoś jest "często na rauszu" to może zostać wydalony z USA, tak więc to może się skończyć wielką wtopą
MODECOM Napisano 22 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2011 witam , może mi ktoś odpowiedzieć na kilka pytań otóż czy adres w stanach na który ma przyjść gc trzeba już znać na rozmowie z konsulem? co trzeba zrobić jak ktoś nie ma nikogo w stanach..czy można podać PO BOX? jeśli tak to jak założyć będąc w Polsce ? jeśli nie to czy można podać adres hotelu ? i teraz nasuwa się kolejne pytanie czy jeśli podam adres np hotelu lub inny tymczasowy zanim się oswoję z otoczeniem to czy będę musiał później go zmienić ? bo gdzieś wyczytałem taką informacje że posiadacze gc po przeprowadzce muszą w określonym czasie podać nowy adres do urzędu ..czy to obowiązuje w / w przypadku. wiadomo że w hotelu całego życia nie spędzę ... proszę nie pisać że jeszcze jest za wcześnie itp chce po prostu wiedzieć dziękuje
jaceklub Napisano 22 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2011 Przeczytaj sobie stronę w tym wątku, już o tym pisaliśmy: http://forum.usa.inf...ra/page__st__50
dareknow0 Napisano 22 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2011 Sytuacja jest bardziej skomplikowana jeśli nie posiada się adresu i raczej za wszelką cenę trzeba go zdobyć.Na podany adres w ciągu około 14 dni od przylotu przyjdzie SSN a w ciągu 30 dni GC ( plastikowa zielona karta) . Osoby które zupełnie nikogo nie mają znajomego w USA kto mógłby udostępnić swojego adresu często korzystają z usług agencji w Polsce które zajmują się pomocą właśnie dla osób w podobnej sytuacji ( oczywiście odpłatnie) .Posiadają kontakty w Stanach i załatwienie adresu do korespondencji nie jest dla nich problemem. Biura takie można znaleźć w Warszawie i słyszałem o jakimś biurze w Łodzi.Oferują również pomoc w znalezieniu mieszkania w konkretnym mieście w USA. Stali rezydenci mają obowiązek informowania Urzędu Imigracyjnego o zmianie adresu w ciągu 10 dni.Nie wszyscy to robią ale przy ubieganiu się o obywatelstwo mogą być kłopoty.
sly6 Napisano 22 Listopada 2011 Autor Zgłoś Napisano 22 Listopada 2011 na rozmowie nalezy juz znac adres..co do adresu to na forum pewnym podali ze mozna miec po box ale nalezy to sprawdzic piszac do Ambasady lub tez szukac gdzies na forach-stronach www czy tak wlasciwie moze byc,moze byc za to podany adres hotelu.. ale mozna go zmienic na lotnisku ale nie polecam tego robic poniewaz nie zawsze zmiany sa wprowadzane ale jest takie cos mozliwe gdzies na tym forum ktos podal adres,w czasie oczekiwania na GC zmienil go odpowiednim formularzem i bylo ok bo z chwila wlotu jestes rezydentem USA i nie ma znaczenia ze nie masz GC w reku wiec nalezy powiadamiac urzad ze zmieniasz adres-nawet pare razy na miesiac
Alek 100 Napisano 23 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2011 Mam taka watpliwosc.Wyslalem swoje zgloszenie do loterii wizowej i czekam do maja na wyniki.Problem w tym,ze jestem teraz w ostaniej klasie liceum i obecnie nie mam jeszcze skonczonego sredniego wyksztalcenia.Oczywiscie zanim dojdzie do rozmowy z konsulem to bede mial pelne srednie.Czy to nie jest problemem ,ze w momencie jak wysylalem zgloszenie to nie mialem sredniego? Czy wazne jest abym mial w momencie rozmowy ? ( jak wylosuje )
Joanna30 Napisano 23 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2011 A jakie wykształcenie podałeś w zgłoszeniu? Jeśli średnie to skłamałeś. A jeśli podstawowe, to nie spełniasz wymaganego warunku, wobec czego Twoje zgłoszenie powinno zostać odrzucone.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.