Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam taka watpliwosc.Wyslalem swoje zgloszenie do loterii wizowej i czekam do maja na wyniki.Problem w tym,ze jestem teraz w ostaniej klasie liceum i obecnie nie mam jeszcze skonczonego sredniego wyksztalcenia.Oczywiscie zanim dojdzie do rozmowy z konsulem to bede mial pelne srednie.Czy to nie jest problemem ,ze w momencie jak wysylalem zgloszenie to nie mialem sredniego? Czy wazne jest abym mial w momencie rozmowy ? ( jak wylosuje :) )

Masz bardzo dobra watpliwosc zasmieciles tylko loterie, wymagania edukacyjne musza byc spelnione w momencie skladania wniosku!

• Odpowiedzi 1,2 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Masz bardzo dobra watpliwosc zasmieciles tylko loterie, wymagania edukacyjne musza byc spelnione w momencie skladania wniosku!

W momencie jakiego skladania wniosku? Ja zadnego wniosku jeszcze nie skladalem.

Napisano

W momencie jakiego skladania wniosku? Ja zadnego wniosku jeszcze nie skladalem.

Przecież sam napisałeś, że wysłałeś zgłoszenie do loterii.

Zgłoszenie, wniosek, aplikacja - jak zwał tak zwał.

Napisano

A wcale nieprawda :P

A jakie wykształcenie podałeś w zgłoszeniu?

Jeśli średnie to skłamałeś.

A jeśli podstawowe, to nie spełniasz wymaganego warunku, wobec czego Twoje zgłoszenie powinno zostać odrzucone.

I tu też nieprawda. W żadnym wypadku nie może być odrzucone. :P

Kolega nie dostanie GC z DV-2013, ale Wy mijacie się z prawdą. Instrukcji się nie czytało? :P

Napisano

Czytało się.

Jeśli jako główny aplikant zaznaczył wykształcenie podstawowe, to nie spełnia wymaganego minimum.

Czyli zgłoszenie jest błędne (a może się mylę) ;)

A jeśli zaznaczył średnie to skłamał.

Napisano

juz wiem o co chodzi emigum ,,ze go zaprasza na rozmowe na rozmowie powiedza Pan nie dostanie GC ;) wiec na dv 2013 wizy nie dostanie

Wcale nie :P

Czytało się.

Jeśli jako główny aplikant zaznaczył wykształcenie podstawowe, to nie spełnia wymaganego minimum.

Czyli zgłoszenie jest błędne (a może się mylę) ;)

A jeśli zaznaczył średnie to skłamał.

Wiem, że czytałaś, ale umknął Wam jeden szczegół. ;)

A jakie wykształcenie podałeś w zgłoszeniu?

Jeśli średnie to skłamałeś.

A jeśli podstawowe, to nie spełniasz wymaganego warunku, wobec czego Twoje zgłoszenie powinno zostać odrzucone.

Wymagania edukacyjne nie muszą zostać spełnione jeżeli spełnia się kryterium 2 lat pracy w zawodzie z "Job Zone 4 or 5, classified in a Specific Vocational Preparation (SVP) range of 7.0 or higher."

I dzięki temu może powstać fajny przypadek klienta, który nie mając =>średniego wykształcenia, a mając zaledwie 18lat otrzymuje Green Card. B)

Od razu napiszę, bo pewnie się ktoś przyczepi:

- nie trzeba mieć 18 lat, żeby być legalnie zatrudnionym.

- łatwo sobie wyobrazić zatrudnienie w takim zawodzie jakiegoś młodego komputerowego geniusza

ps.

Jak wspomniałem wcześniej, to nie ten "klient" ;)

Napisano

Mam taka watpliwosc.Wyslalem swoje zgloszenie do loterii wizowej i czekam do maja na wyniki.Problem w tym,ze jestem teraz w ostaniej klasie liceum i obecnie nie mam jeszcze skonczonego sredniego wyksztalcenia.Oczywiscie zanim dojdzie do rozmowy z konsulem to bede mial pelne srednie.Czy to nie jest problemem ,ze w momencie jak wysylalem zgloszenie to nie mialem sredniego? Czy wazne jest abym mial w momencie rozmowy ? ( jak wylosuje :) )

Zupełnie nie musisz się obawiać w przypadku wylosowania GC. Na chwilę obecną wysłałeś swoje zgłoszenie do loterii wizowej i nic więcej a już na pewno nie składałeś żadnego wniosku. Ważne abyś miał świadectwo ukończenia szkoły średniej w momencie składania wniosku o przyznanie wizy imigracyjnej.A więc w momencie gdy będziesz wypełniał wszystkie te dokumenty co nie nastąpi wcześniej zanim skończysz szkołę. Podobnie jest z przypadkiem karalności .Ktoś np.jest karany i jego kartoteka jest zapaprana ,ale za pół roku akurat może minął określony termin i nastąpiło zatarcie skazania.Wówczas idzie na interview ,przekłada dokument o niekaralności i w ogóle nie musi wspominać ,że 15 lat temu był skazany.

Wracając do wykształcenia to ważne jest abyś spełniał warunki w momencie wypełniania wniosku o wizę imigracyjną . Udział w loterii nie jest żadnym wnioskiem.

Nawet jak nie zdasz matury ( czego Ci nie życzę) ale skończysz liceum to będziesz spełniał warunki loterii wizowej.Posiadanie matury nie jest wymogiem.

http://www.poradniksukces.com/jmainp/index.php?option=com_content&task=view&id=846&Itemid=1

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...