gal Napisano 23 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2011 Mam taka watpliwosc.Wyslalem swoje zgloszenie do loterii wizowej i czekam do maja na wyniki.Problem w tym,ze jestem teraz w ostaniej klasie liceum i obecnie nie mam jeszcze skonczonego sredniego wyksztalcenia.Oczywiscie zanim dojdzie do rozmowy z konsulem to bede mial pelne srednie.Czy to nie jest problemem ,ze w momencie jak wysylalem zgloszenie to nie mialem sredniego? Czy wazne jest abym mial w momencie rozmowy ? ( jak wylosuje ) Masz bardzo dobra watpliwosc zasmieciles tylko loterie, wymagania edukacyjne musza byc spelnione w momencie skladania wniosku!
Alek 100 Napisano 23 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2011 Masz bardzo dobra watpliwosc zasmieciles tylko loterie, wymagania edukacyjne musza byc spelnione w momencie skladania wniosku! W momencie jakiego skladania wniosku? Ja zadnego wniosku jeszcze nie skladalem.
Joanna30 Napisano 23 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2011 W momencie jakiego skladania wniosku? Ja zadnego wniosku jeszcze nie skladalem. Przecież sam napisałeś, że wysłałeś zgłoszenie do loterii. Zgłoszenie, wniosek, aplikacja - jak zwał tak zwał.
emigum Napisano 23 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2011 Masz bardzo dobra watpliwosc zasmieciles tylko loterie, wymagania edukacyjne musza byc spelnione w momencie skladania wniosku! A wcale nieprawda A jakie wykształcenie podałeś w zgłoszeniu? Jeśli średnie to skłamałeś. A jeśli podstawowe, to nie spełniasz wymaganego warunku, wobec czego Twoje zgłoszenie powinno zostać odrzucone. I tu też nieprawda. W żadnym wypadku nie może być odrzucone. Kolega nie dostanie GC z DV-2013, ale Wy mijacie się z prawdą. Instrukcji się nie czytało?
Joanna30 Napisano 23 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2011 Czytało się. Jeśli jako główny aplikant zaznaczył wykształcenie podstawowe, to nie spełnia wymaganego minimum. Czyli zgłoszenie jest błędne (a może się mylę) A jeśli zaznaczył średnie to skłamał.
sly6 Napisano 23 Listopada 2011 Autor Zgłoś Napisano 23 Listopada 2011 juz wiem o co chodzi emigum ,,ze go zaprasza na rozmowe na rozmowie powiedza Pan nie dostanie GC wiec na dv 2013 wizy nie dostanie
emigum Napisano 23 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2011 juz wiem o co chodzi emigum ,,ze go zaprasza na rozmowe na rozmowie powiedza Pan nie dostanie GC wiec na dv 2013 wizy nie dostanie Wcale nie Czytało się. Jeśli jako główny aplikant zaznaczył wykształcenie podstawowe, to nie spełnia wymaganego minimum. Czyli zgłoszenie jest błędne (a może się mylę) A jeśli zaznaczył średnie to skłamał. Wiem, że czytałaś, ale umknął Wam jeden szczegół. A jakie wykształcenie podałeś w zgłoszeniu? Jeśli średnie to skłamałeś. A jeśli podstawowe, to nie spełniasz wymaganego warunku, wobec czego Twoje zgłoszenie powinno zostać odrzucone. Masz bardzo dobra watpliwosc zasmieciles tylko loterie, wymagania edukacyjne musza byc spelnione w momencie skladania wniosku! Wymagania edukacyjne nie muszą zostać spełnione jeżeli spełnia się kryterium 2 lat pracy w zawodzie z "Job Zone 4 or 5, classified in a Specific Vocational Preparation (SVP) range of 7.0 or higher." I dzięki temu może powstać fajny przypadek klienta, który nie mając =>średniego wykształcenia, a mając zaledwie 18lat otrzymuje Green Card. Od razu napiszę, bo pewnie się ktoś przyczepi: - nie trzeba mieć 18 lat, żeby być legalnie zatrudnionym. - łatwo sobie wyobrazić zatrudnienie w takim zawodzie jakiegoś młodego komputerowego geniusza ps. Jak wspomniałem wcześniej, to nie ten "klient"
sly6 Napisano 23 Listopada 2011 Autor Zgłoś Napisano 23 Listopada 2011 no ale jak ma te 2 lata i udowodni ze pracowal
dareknow0 Napisano 23 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2011 Mam taka watpliwosc.Wyslalem swoje zgloszenie do loterii wizowej i czekam do maja na wyniki.Problem w tym,ze jestem teraz w ostaniej klasie liceum i obecnie nie mam jeszcze skonczonego sredniego wyksztalcenia.Oczywiscie zanim dojdzie do rozmowy z konsulem to bede mial pelne srednie.Czy to nie jest problemem ,ze w momencie jak wysylalem zgloszenie to nie mialem sredniego? Czy wazne jest abym mial w momencie rozmowy ? ( jak wylosuje ) Zupełnie nie musisz się obawiać w przypadku wylosowania GC. Na chwilę obecną wysłałeś swoje zgłoszenie do loterii wizowej i nic więcej a już na pewno nie składałeś żadnego wniosku. Ważne abyś miał świadectwo ukończenia szkoły średniej w momencie składania wniosku o przyznanie wizy imigracyjnej.A więc w momencie gdy będziesz wypełniał wszystkie te dokumenty co nie nastąpi wcześniej zanim skończysz szkołę. Podobnie jest z przypadkiem karalności .Ktoś np.jest karany i jego kartoteka jest zapaprana ,ale za pół roku akurat może minął określony termin i nastąpiło zatarcie skazania.Wówczas idzie na interview ,przekłada dokument o niekaralności i w ogóle nie musi wspominać ,że 15 lat temu był skazany. Wracając do wykształcenia to ważne jest abyś spełniał warunki w momencie wypełniania wniosku o wizę imigracyjną . Udział w loterii nie jest żadnym wnioskiem. Nawet jak nie zdasz matury ( czego Ci nie życzę) ale skończysz liceum to będziesz spełniał warunki loterii wizowej.Posiadanie matury nie jest wymogiem. http://www.poradniksukces.com/jmainp/index.php?option=com_content&task=view&id=846&Itemid=1
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.