Joanna30 Napisano 23 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2011 Jeśli chodzi o karalność to sprawa jest prosta .Jeśli ktoś był karany 20 lat temu i jego skazanie uległo zatarciu ( wszystko odbyło się zgodnie z prawem) automatycznie to od momentu zatarcia skazania podaje ,że był "nie karany". Jego sprawdzenie w Centralnym Rejestrze Skazanych i Tymczasowo Aresztowanych również będzie czyste ( bez żadnych wpisów). To akurat jest logiczne. Chyba No bo jeśli ktoś był karany ileś tam lat temu i ma zatartą kartotekę, to (gdyby chciał powiedzieć, że był karany - co jest zgodne z prawdą, bo był), to jak udowodni, że był skazany, jeśli nawet nie ma go w rejestrze?
sly6 Napisano 23 Listopada 2011 Autor Zgłoś Napisano 23 Listopada 2011 emigum a starasz sie o wize do kogo?na Polski czy tez do USA ,,,i tutaj masz odpowiedz na swoje ale widze ze nikt nie byl karany idac po wize starasz sie o zaswiadczenie o niekaralnosci a do tego bierzesz wyrok sadowy jesli masz,najlepiej pelny kolejna sprawa na stronie Ambasady jest to wyjasnione co sie bierze na takie cos ...akta sadowe sa z lat 70tych i mozna je latwo znalesc jesli sie wie czego sie szuka..
Alek 100 Napisano 23 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2011 Zaznaczylem zgodnie z prawda ,ze zasadnicze zawodowe.Pracuje i sie ucze w ostatniej klasie liceum wieczorowego dla pracujacych.W zgloszeniu do loterii o ile pamietam nie bylo pytania o doswiadczenie zawodowe wiec chyba wszystko ok. Jak wylosuje bede mial srednie.
sly6 Napisano 23 Listopada 2011 Autor Zgłoś Napisano 23 Listopada 2011 Alek jak widzisz teraz to inaczej wyglada,,jak kto te pare slow wiecej napisane moze cos innego pokazac pamietaj na przyszlosc ze nie musisz pisac calej litanii ale napisz cos wiecej aby mozna bylo sie polapac i nie ciagnac za jezyk
dareknow0 Napisano 23 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2011 darek a teraz zapytaj sie Konsula ,dobrego prawnika co o tym mysli?jesli znajdziesz na tym forum odpowiedz to zobaczysz co mowi Konsul o Polskim zatarciu Polska to jedno Panstwo a USA to inne ,,i pod te prawo podlegasz i tego sie trzymasz a nie polskiego... I teraz jesli ktos chce klamac,oszukiwac to jego sprawa i zycie ..kazdy niech podejmuje decyzje za siebie. a ze bedzie czyta kartoteka to takie mamy w Polsce prawo Trochę dziwię się sly6 ,że akurat to TY masz jakieś wątpliwości http://karne.pl/zatarcie-skazania.html Wyrok zatarty uważa się za niebyły .Nie trzeba szukać prawników .Trzeba poczytać o zatarciu skazania.
sly6 Napisano 23 Listopada 2011 Autor Zgłoś Napisano 23 Listopada 2011 ale my sie chyba nie rozumiemy a szkoda Wiem doskonale co jest w Polsce i jakie jest prawo..ba mozna znalesc na necie za jakie przestepstwo mozna miec cos szybciej wymazane itd tutaj rozmawiamy jak mi sie wydaje o USA a wiec musisz spelnic wymagania co do USA moze znajdz w przepisach ,na forum wypowiedz kogos kto sie pytal Konsul co o tym sadzi i zobaczysz jaka dostal odpowiedz.
dareknow0 Napisano 23 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2011 ale my sie chyba nie rozumiemy a szkoda Wiem doskonale co jest w Polsce i jakie jest prawo..ba mozna znalesc na necie za jakie przestepstwo mozna miec cos szybciej wymazane itd tutaj rozmawiamy jak mi sie wydaje o USA a wiec musisz spelnic wymagania co do USA moze znajdz w przepisach ,na forum wypowiedz kogos kto sie pytal Konsul co o tym sadzi i zobaczysz jaka dostal odpowiedz. Obywatel Polski wypełniając dokumenty w Polsce ( nawet jeśli są to dokumenty amerykańskie) ma odpowiadać na pytania zgodnie z obowiązującym prawem w Polsce a nie w USA. A prawo Polskie mówi jasno : wyrok zatarty uważa się za niebyły. Jeśli ktoś był karany 20 lat temu i jego skazanie zostało zatarte to nie przekonujcie mnie ,że jego akta sprawy dalej leżą w archiwach Sądów bo jest to nieprawda.
sly6 Napisano 23 Listopada 2011 Autor Zgłoś Napisano 23 Listopada 2011 sa nadal w Sadzie-chyba ze ktos je zalaj lub tez sie zawieruszyly.. ciekawie darek piszesz ale podlegasz pod prawo USA starajac sie o wize czy to turystyczne czy tez na pobyt staly tutaj nic nie ma wspolnego prawo polskie do USA. np akta personalne sa z lat 60-tych w archiwum ..
Alek 100 Napisano 23 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2011 Alek jak widzisz teraz to inaczej wyglada,,jak kto te pare slow wiecej napisane moze cos innego pokazac pamietaj na przyszlosc ze nie musisz pisac calej litanii ale napisz cos wiecej aby mozna bylo sie polapac i nie ciagnac za jezyk Alek jak widzisz teraz to inaczej wyglada,,jak kto te pare slow wiecej napisane moze cos innego pokazac pamietaj na przyszlosc ze nie musisz pisac calej litanii ale napisz cos wiecej aby mozna bylo sie polapac i nie ciagnac za jezyk Nic zupelnie inaczej nie wyglada.W momencie skladania wniosku mialem tylko zasadnicze i nic wiecej a w momencie gdy wylosuje bede mial srednie.Co zmienila moja odpowiedz? Zupelnie nic . Wtedy nie spelnialem warunkow loteri .Moje pytanie bylo kiedy musze spelniac warunek sredniego wyksztalcenia. Teraz wiem ,ze w momencie skladania wniosku o wize imigracyjna co nastapi po wylosowaniu.Dzieki wszystkim za odpowiedzi
dareknow0 Napisano 23 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2011 sa nadal w Sadzie-chyba ze ktos je zalaj lub tez sie zawieruszyly.. ciekawie darek piszesz ale podlegasz pod prawo USA starajac sie o wize czy to turystyczne czy tez na pobyt staly tutaj nic nie ma wspolnego prawo polskie do USA. np akta personalne sa z lat 60-tych w archiwum .. Oczywiście ,że akta spraw są NISZCZONE a nie leżą w nieskończoność w Sądzie . To byłoby śmieszne http://www.iniejawna.pl/przepisy/sad/04_46_443.html
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.