Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam dylemat, czy brać udział w tegorocznym losowaniu. Wiem, że decyzja należy do mnie, ale liczę na jakieś sugestie. Jestem studentem I roku na politechnice. Planuje w najbliższe wakacje wziąć udział w programie W&T lub camp i w międzyczasie znaleźć praktykodawce na następne wakacje. Może jeszcze ukończyć studia w USA. Czy branie udziału w losowaniu może mi w tym w jakiś sposób przeszkodzić. Na pewno posiadając zieloną kartę droga do stałego osiedlenia w USA będzie prostsza, jednak biorąc pod uwagę małe prawdopodobieństwo wylosowania karty, czy zaproszenie na rozmowę ze względu na moje wykształcenie, myślę żeby lepiej nie zamykać sobie drogi do otrzymania wizy J-1.

• Odpowiedzi 1,2 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

nie wiem czy wiesz ale jak nie wezmiesz udzialu w loterii-nie zostaniesz wylosowany mozesz nie dostac wizy J-1 ,na work i travel..to nie ma prostego przelozenia ze jak wezmiesz udzial w loterii to masz male szanse na wize.

A teraz czy masz wysylac?a bedziesz sie kwalifikowac,cos powiesz na rozmowie jak zostaniesz zapytany o plany w USA..

z tego co piszesz to masz szkole srednia skonczona.

ale jesli masz pewne ale co do losowania,pobytu to mozesz nie wysylac zgloszenia-nic na sile .

Napisano

Witam ,zdjęcie zrobiłem sam aparatem cyfrowym przyciąłem do odpowiedniego wymiaru i na podanej wcześniej stronie system je przyjął.

Czy w czasie wypełniania tej aplikacji ,jeżeli zdjęcie jest źle zrobione to system sam je odrzuca .

Druga sprawa to mam wykształcenie średnie z maturą ,w aplikacji jest średnie i średnie z dyplomem i nie wiem co mam zaznaczyć.

Napisano

Witam

Nurtuje mnie jedna sprawa. Moja mama chciała wysłać aplikacje o GC wpisując tam moją siostre(19lat) i musiałaby tez wpisać mojego ojca z którym nie ma orzeczonego rozwodu ani separacji i w najbliższym czasie sie na to nie zanosi. Nie utrzymujemy z nim żadnego kontaktu każdy zyje swoim życiem. I teraz ona go wpisuje jako męża gc zostaje wylosowana i co dalej. Bo wiadomo jest wpisany ale zielonej karty ani wyjazdu nie bierze pod uwage tak naprawde to nawet nie wie ze zostal przez mame wpisany (bo sie tym wogole nie interesuje) . Czy ta cala sytuacja bedzie miała jakies znaczenie jesli gł aplikantem jest moja mama i tylko ona i moja siostra chca wyjechac.

I dalej w jej aplikacji musi wymienić odnosnie dzieci. Mnie z racji tego ze mam ukoczone 21 lat (23l. i aplikuje sama oddzielnie) nie wpisuje?? Bo wszedzie czytam ze dot tylko dzieci ponizej 21 lat. Wiec mnie po prostu nie wpisuje z zadnej rubryce??

Wiem ze zagmatwalam to wszystko taka ma natura.

dzieki za odp..

Gratulujemy tatusia

ale wiedz, ze nie jestes sama

tez znam wielu "tatusiow", ktorym woda sodowa odbila do lba

gdyby faceci przechodzili w zwiazku z zapoczatkowaniem nowego zycia takie bole jak kobiety

to moze potem zachowywaliby sie troche rozsadniej....choc kto wie

Napisano

Witam ,zdjęcie zrobiłem sam aparatem cyfrowym przyciąłem do odpowiedniego wymiaru i na podanej wcześniej stronie system je przyjął.

Czy w czasie wypełniania tej aplikacji ,jeżeli zdjęcie jest źle zrobione to system sam je odrzuca .

Druga sprawa to mam wykształcenie średnie z maturą ,w aplikacji jest średnie i średnie z dyplomem i nie wiem co mam zaznaczyć.

"srednie" oznacza "attended high school" ( = high school dropout)

"srednie z dyplomem" oznacza "graduated from high school"

Amerykancy nie zaliczaja zadnej "matury". Gdyby do tego doszlo to nie posiadaloby jej 95% delikwentow...hehehe

p.s. wypelnij okienko "srednie z dyplomem" ( chyba ze jest jeszcze opcja "none of the above")

Napisano

Oczywiście ,że Twój mąż dostanie wizę.Ważne aby związek małżeński został zawarty przed wypełnieniem i wysłaniem dokumentów o wizę które otrzymasz po wylosowaniu GC. A więc po wylosowaniu -szybki ślub.

Dzieki za odpowiedź.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...