zupelnieNowy Napisano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2012 Ajjj chyba mnie nie doceniłeś - pisząc 'wyśle' miałem na myśli spróbowania owej "loterii" (nadal nie wierze ze to loteria - ale ok ) Generalnie pracuje w IT od wielu lat, w punktu widzenia elastyczności daje to olbrzymią swobodę, a na pewnym etapie rozwoju bardzo przyzwoite wynagrodzenie - właściwie w każdym kraju. Zyjemy w czasach rozwoju technologii z głownym motorem w IT - stad taka swoboda. Zglosze sie, jak mnie 'wylosuje state.gov ' wowczas wysle pare CV i polecimy. Zawsze dzialalo - jedyny show stopper tam to piepszona papierologia i pozwolenia na pobyt staly i prace. Cel jaki mam to pojezdzic z calą rodzinką po świecie - tak aby nie zaszczepić moje dzieciaki czymś innym niż to czym szczepieni byliśmy właściwie wszyscy w wieku 30+ Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe z tego jak kolosalna przepaść dzieli polskie społeczeństwo od innych ... Myślę tutaj o poziomie dojrzałości ludzi, postrzegania rzeczywistości i mentalności. Niczego mi tutaj nie brakuje materialnie - poza normalnością, akceptacją, tolerancją i wielokulturowością Nie zamierzam tłumaczyć się hudraulikowi albo średnio rozgarniętemu dyrektorowi podstawówki że moje dziecko nie bedzie chodziło na religię (szczególnie na religię rzymsko-katolicką) Nie bede odpowiadał sąsiadom na pytania skąd mam znowu nowe auto, ile kosztował kominek, ile zarabiam. Odpowiadając po polsku - mam maksymalny wkurw na otoczenie w którym żyje ja i moje dzieciaki. Skorzystam z sytuacji jakie daje IT - i wylatujemy. Dziadkowie na wakacje/ferie i skype'a.
Michael1986 Napisano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2012 Widzisz, jednak źle Cię zrozumiałem. No dobra, może i podejrzewałem taką wersję wydarzeń, ale wolałem Cię ostrzec przed jakimiś tam "wyłudzaczami", tak na wszelki wypadek. No to jednak myślimy dość podobnie. Wolisz opuścić nasz "miłościwy grajdołek" nie ze względów finansowych, ale kulturalno-światopoglądowych. I tu Cię rozumiem. Co miałeś na myśli pisząc to zdanie: Cel jaki mam to pojezdzic z calą rodzinką po świecie - tak aby nie zaszczepić moje dzieciaki czymś innym niż to czym szczepieni byliśmy właściwie wszyscy w wieku 30+ "Maksymalny wkurw na otoczenie"?
sly6 Napisano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2012 cos o mentalnosci,mozna byc w takim samym stopniu wyrolowanym,oszukanym czy tez wprowadzony wblad czy to w Polsce czy tez zagranica ten szczesliwy co popadl na odpowiednie osoby lub tez daje sobie rade ale inne osoby co?a przeciez tam zyja ludzie inni,pomocni i dobrzy niz w Polsce i nie mowie o Polakach czy tez Polonii..
hallowed Napisano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2012 Witam, Na stronie https://www.dvlottery.state.gov/ dostępny jest już formularz DV 2014 (po kliknięciu w pole Begin Entry). Normalnie powinno się to chyba zacząć 2 października, nieprawdaż? Czy to jakieś przeoczenie / pomyłka, że udostepniją to tak wcześnie, orientuje się ktoś? Pozdrawiam.
gocha80 Napisano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2012 ja nic tam takiego nie widze, jedynie linka do sprawdzenia statusu z lat ubiegłych
hallowed Napisano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2012 Ja korzystając wprawdzie z niezalecanej przez nich przeglądarki - firefoxa, mogę wejść w zakładkę gdzie dostępny jest formularz.
gocha80 Napisano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2012 Ja korzystając wprawdzie z niezalecanej przez nich przeglądarki - firefoxa, mogę wejść w zakładkę gdzie dostępny jest formularz. nadal nic..
hallowed Napisano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2012 Wyczyść może historię przeglądania, odśwież stronę ... u mnie na firefoxie jak i na operze dostępny jest formularz
SuperTraveller Napisano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2012 hallowed Również wchodzę przez Firefoxa i nic takiego nie mam, musiało coś Ci się pomylić. Wrzuć Screena jako dowód inaczej nie uwierzę, że taki błąd się pojawił
hallowed Napisano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2012 Jak tutaj wrzucić screena to wrzucę, ewentualnie podaj maila to ci wyśle kilka screenów
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.