Skocz do zawartości

Szansa Na Wylosowanie Zielonej Karty.

Shady

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam a ja mam takie pytanie złożylem swoj wniosek o GC w odpowiednim terminie 2012 r. I czytałem na forum jak i w tym temacie tez to zauważyłem , że piszecie o wysokości numeru ktory zostaje nam przydzielony jesli oczywiscie wylosują nas w loteri. I jeśli ma się jakis daleki/wysoki nr to nie ma nawet co liczyc na rozmowę z konsulem bo się nie dostaniemy. O co chodzi z tym numerem ? np dajmy na to jest on 5cyfrowy i moj będzie mial 3 pierwsze cyfry takie - 112... . to cos zmienia daje mi większe szanse na otrzymanie tak owej karty / wgl rozmowy z konsulem ocb z tym numerem ? jeśli w maju dowiem się ze wylosowałem i na stroni ambasady będzie widniał moj nr ktory będzie zaczynał się np na 9 to znaczy że nie ma nawet sensu robienia badań ??

• Odpowiedzi 57
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Ale w tych tabelach na powyższej stronie jest nr cut off dla dv 2013 a nie dla dv2014 ? nie mam pewności ale może i masz rację. czyli jeśli załapie sie maxymalnie do numeru 16200 to mogę mieć pewność że jeśli wszystko im jak najszybciej odeśle/załatwie sprawy, to moge liczyć na rozmowę z konsulem tak ?

Napisano

mój Boże. tak, visa bulletin dot. DV 2013. rozmowy DV2014 zaczną się dopiero w pażdzierniku, a więc dopiero wtedy będziesz musiał śledzić visa bulletin (zakładając, że Cię wylosują).

martwić możesz się wtedy, gdy twój nr będzie duużo powyżej 20 tys.

• 4 tygodnie później...
Napisano

może zamiast wyliczać procenty z różnych kontynentów, krajów itp., które dają załamujące wyniki, lepiej podejść do tematu szansy na wylosowanie zielonej "wylosuję albo nie wylosuję", czyli 50%. od razu lepiej się czeka na wyniki ;)

Napisano

może zamiast wyliczać procenty z różnych kontynentów, krajów itp., które dają załamujące wyniki, lepiej podejść do tematu szansy na wylosowanie zielonej "wylosuję albo nie wylosuję", czyli 50%. od razu lepiej się czeka na wyniki ;)

50%? To musi być ta popularna ostatnio dyskalkulia :)

Ja też zagram w powerball, będzie 50% szans, że wygram :P

Napisano

Tak, 50% procent to jeśli GC jest losowana w systemie: wyciągamy czyjąś aplikację (tylko na jakiej zasadzie wybierzemy metodę wyciągania aplikacji :D) i rzucamy monetą :) Co by oznaczało zresztą, że dostałaby GC około połowa aplikantów. Tak naprawdę to rząd USA wyciąga bez powtórzeń n kulek z urny, gdzie n-ilość GC dla danego kraju. A to już ni ... 50%. :)

• 6 miesięcy później...
Napisano

a czy znacie jakieś przypadki aby ktoś wylosował szanse na karte 2 razy? Bo w totolotka z trafioną 6 zdarzają się takie przypadki

Napisano

Był tu taki jeden, zbanowany został jakiś czas temu, co mówił, że kilka razy wygrał. Tylko jak to zweryfikować? Czy wygranie z wysokim numerem się też liczy?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...