krulik1 Napisano 4 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2012 Ok dzieki za odpowiedz ale zastanawia mnie jeszcze jedno jestem z rzeszowa wiec blizej mi do krakowa wiec tam chcial bym wykonac badania tylko czy te badania wykonam w 1 dzien ponieważ jest tu taka notka ze Opłata za test kiłowy wynosi 6 PLN. Wyniki badań wydawane są następnego dnia. Prześwietlenia wykonywane są w godz. 9:00-19:00. Opłata wynosi 34 PLN. Po uprzednim przeprowadzeniu badania krwi oraz wykonaniu dużego zdjęcia RTG należy telefonicznie ustalić termin badania ogólnego. Potrzebne szczepienia mogą być wykonane w gabinecie lekarskim. i nie usmiecha mi sie jezdzic do krakowa bog wie ile razy bo wiaze sie to z fajnymi kosztami mowiac tu paliwo w poprzednim moim poscie kolega mariano85 zaproponował zajrzec na http://forum.usa.info.pl/topic/20744-badania-lekarskie-gc-krakow-mini-przewodnik/ gdzie kolega zrobil te badania w innej placówce niz podaje to ambasada i czy tak mozna czy nie ryzykowac ale najbardziej zalezy mi zeby zrobic te badania w ciagu dnia
Joanna30 Napisano 4 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2012 Zwróć uwagę, że post Amfeyo jest z czerwca, a lista lekarzy była uaktualniona pod koniec września. Nie śledzę zmian na liście lekarzy, ale wygląda na to, że gabinety, o których mówi Amfeyo już na liście ambasady nie ma.
cherry-87 Napisano 4 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2012 Ok dzieki za odpowiedz ale zastanawia mnie jeszcze jedno jestem z rzeszowa wiec blizej mi do krakowa wiec tam chcial bym wykonac badania tylko czy te badania wykonam w 1 dzien ponieważ jest tu taka notka ze Opłata za test kiłowy wynosi 6 PLN. Wyniki badań wydawane są następnego dnia. Prześwietlenia wykonywane są w godz. 9:00-19:00. Opłata wynosi 34 PLN. Po uprzednim przeprowadzeniu badania krwi oraz wykonaniu dużego zdjęcia RTG należy telefonicznie ustalić termin badania ogólnego. Potrzebne szczepienia mogą być wykonane w gabinecie lekarskim. i nie usmiecha mi sie jezdzic do krakowa bog wie ile razy bo wiaze sie to z fajnymi kosztami mowiac tu paliwo w poprzednim moim poscie kolega mariano85 zaproponował zajrzec na http://forum.usa.inf...ini-przewodnik/ gdzie kolega zrobil te badania w innej placówce niz podaje to ambasada i czy tak mozna czy nie ryzykowac ale najbardziej zalezy mi zeby zrobic te badania w ciagu dnia Jedź do Warszawy, tam zrobisz wszystko w jeden dzień Ja w Warszawie byłem o 7 rano i o 11 miałem wszystko załatwione
krulik1 Napisano 4 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2012 No w sumie nie zwróciłem na to uwagi ale jest jakas szansa ze te badania wykonam w ciągu 1 dnia w krakowie a jak nie w krakowie to czy w warszawie cherry-87 tak mówisz czy oby napewno Jedź do Warszawy, tam zrobisz wszystko w jeden dzień Ja w Warszawie byłem o 7 rano i o 11 miałem wszystko załatwione jezeli tak to bylo by lepiej niz w krakowie
sly6 Napisano 4 Listopada 2012 Autor Zgłoś Napisano 4 Listopada 2012 nalezy zawsze zobaczyc aktualna liste lekarzy i osrodkow ktore sa podane na stronie Ambasady USA
Madzia90 Napisano 4 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2012 Ok czyli w pytaniu o SSN zaznaczam, że nie chcę replacement card i w pytaniu 43 b 'No' ?
cherry-87 Napisano 4 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2012 No w sumie nie zwróciłem na to uwagi ale jest jakas szansa ze te badania wykonam w ciągu 1 dnia w krakowie a jak nie w krakowie to czy w warszawie cherry-87 tak mówisz czy oby napewno jezeli tak to bylo by lepiej niz w krakowie Uwierz mi że spokojnie sobie załatwisz to w Warszawie Ja byłem o 7 rano w Centralnym Laboratorium Radiologicznym, wyniki miałem coś koło 9:40 Badania ogólne miałem robione u Pani doktor Ewy Cholewieńskiej w DELMED przy ulicy meksykańskiej Co najlepsze tej Pani juz nie ma na liście lekarzy wyznaczonych przez ambasadę
Dejmos Napisano 5 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2012 Ok dzieki za odpowiedz ale zastanawia mnie jeszcze jedno jestem z rzeszowa wiec blizej mi do krakowa wiec tam chcial bym wykonac badania tylko czy te badania wykonam w 1 dzien ponieważ jest tu taka notka ze Opłata za test kiłowy wynosi 6 PLN. Wyniki badań wydawane są następnego dnia. Prześwietlenia wykonywane są w godz. 9:00-19:00. Opłata wynosi 34 PLN. Po uprzednim przeprowadzeniu badania krwi oraz wykonaniu dużego zdjęcia RTG należy telefonicznie ustalić termin badania ogólnego. Potrzebne szczepienia mogą być wykonane w gabinecie lekarskim. i nie usmiecha mi sie jezdzic do krakowa bog wie ile razy bo wiaze sie to z fajnymi kosztami mowiac tu paliwo w poprzednim moim poscie kolega mariano85 zaproponował zajrzec na http://forum.usa.inf...ini-przewodnik/ gdzie kolega zrobil te badania w innej placówce niz podaje to ambasada i czy tak mozna czy nie ryzykowac ale najbardziej zalezy mi zeby zrobic te badania w ciagu dnia Dasz radę w jeden dzień. Dzwoniłem i mi powiedziano, że jeżeli zrobię badania krwi z samego rana to około 10-11 będzie można wybrać wyniki. Zadzwoń tam i sam zapytaj. Lekarze z tego co pamiętam przyjmują od 14. Czyli najpierw można zadzwonić i się umówić na badania i w umówiony dzień rano iść zrobić testy krwi i prześwietlenie, odczekać kilka godzin i z wynikami iść do lekarza. Ja również planuję w tym tygodniu to wszystko załatwić, ale będę musiał przeznaczyć na to 2 dni, żeby nie brać całego dnia urlopu.
oli33 Napisano 5 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2012 Krulik1 ja robiłam badania w krakowie i załatwiłam wszystko w jeden dzień Badania krwi i rtg robiłam w lekarskiej spółdzielni pracy na rynku, i nie było z tym problemu a u lekarza byłam w centermedzie na łazarza u dr. Russera
Joanna30 Napisano 5 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2012 Ok czyli w pytaniu o SSN zaznaczam, że nie chcę replacement card i w pytaniu 43 b 'No' ? Jeśli chcesz otrzymać nową kartę (ze starym numerem) to zaznacz, że chcesz ją otrzymać.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.