maciek49 Napisano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Rozmowa dzisiaj na 8. Niestety miałem tylko skrócony akt urodzenia. Muszę jechać jutro na Annopol i wysłać z TNT paczkę do Ambasady. Później kolejna rozmowa. Jednak bardzo miła Pani, która dzisiaj była powiedziała, że jak to doniosę, to nie będzie żadnego problemu, abym dostał zieloną kartę. Przede mną było 6-7 osób, wszyscy dostali. Ja niestety nie doczytalem i muszę teraz czekać. Ktoś wysyłał paczkę z TNT do ambasady ? Jaki to jest koszt ? PS. Rejestrujcie się na tej stronie usatravel, ponieważ 2-3 osoby nie miały. Musiały iść na drugą stronę i za 50 zł się rejestrować. Tam są 2 kawiarenki. Nieźle koszą zapominalskich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mi0706 Napisano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 czy moze mi ktos powiedziec co to jest Case ID i czy priority date to jest data spotkania ? CASE ID twój CASE number 2013EUXXXXX. Ja przy priority date wpisałem właśnie datę spoktania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal_cz Napisano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 dziekuje bardzo za pomoc. pozdrawiam i zycze powodzenia na kolejnej rozmowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 7 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 maciek jak kto sie stalo ze taka informacja o akcie urodzenia Ci umknela ? czytales strone Ambasady USA co tam pisze dokladnie http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/docs_checklist_dv.html podaje ta strone dla innych osob. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek49 Napisano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Tak, wiem moja wina. Jutro jadę po ten akt, bo nie było w domu. 33 zł w Urzędzie Stanu Cywilnego. Potem na Annopol do TNT, aby wysłać paczkę z dokumentami i adresem. Czekać aż dojdzie i zapisać się na kolejną rozmowę. Nie płacę drugi raz tych 330$ ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Justi_87 Napisano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 mi0706 Twojja rozmowa też teraz jakoś na czasie miała mieć miejsce, tak? trzymam kciuki!! i daj znać, jak Ci poszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 8 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Maciek nic nie placisz placisz za akt urodzenia i wysylasz do Ambasady ,czym predzej tym lepiej ..TNT szybko dziala a daj znac jaka bedziesz miec date na wizie ,czy od chwili rozmowy czy od dostarczenia papierow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mi0706 Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 mi0706 Twojja rozmowa też teraz jakoś na czasie miała mieć miejsce, tak? trzymam kciuki!! i daj znać, jak Ci poszło. Tak tak, jutro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek49 Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Akt załatwiony. Nadal nie wiem jak z tym adresem. Muszę go mieć, aby wysłać papiery. Mam 3 opcje. Skrytka pocztowa w Stanach, firma jak Polamer lub Plus Express( mam własną skrzynkę pocztową) lub hostel w jakimś miejscu ( po uprzednim ich poinformowaniu o tym). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 8 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 podobno skrzynka pocztowa sie nie liczy a realny adres Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.