Justi_87 Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Ok, ja własnie rozmawiałam z KCC, bo miałam do nich małe pytanie i Pani potwierdziła, że cutt of Europy na marzec to 16200. Wkrótce dowiem sie, kiedy będzie mój interview. Yaaay! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neli365 Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Ok, ja własnie rozmawiałam z KCC, bo miałam do nich małe pytanie i Pani potwierdziła, że cutt of Europy na marzec to 16200. Wkrótce dowiem sie, kiedy będzie mój interview. Yaaay! Cieszę sie Justi że juz niedługo bedziesz miała interview oczywiscie bedziemy wszyscy czekac na relacje Powodzenia!! Trzymam Kciuki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aberek Napisano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Parę słów o procedurze na lotnisku. Dzisiaj wylądowałem w Chicago. Pierwsze okienko - bez żadnych pytań, urzędnik (polskojęzyczny) coś popisał na deklaracji celnej. Następnie skanowanie odcisków palców. Dał mi jakąś fioletową kopertę i skierował do okienka Immigration. Tam zabrali żółtą kopertę z ambasady, wzór podpisu i odcisk palca do zielonej karty. Następnie prześwietlenie bagażu i do wyjścia. Szybko, miło, bezproblemowo. Pozdrowienia z Chicago. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Dzięki, Aberek! Teraz już wszyscy wiedzą, jak wygląda cały proces od momentu zgłoszenia w loterii, do momentu wyjazdu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 9 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 co do przekraczania granicy to nic sie nie zmienilo od lat 90-tych w tej sprawie takie same procedury co innego zgloszenie,wyslanie-rozmowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Ja na forum nie widziałam opisów, jak wyglada przekroczenie granicy, kiedy ktoś wylosował zieloną kartę (nie szukałam takich postów, więc jeśli są, to przepraszam za przeoczenie), dlatego sądzę, że post Aberka w tym wątku pomoże tym, którzy wygrali, żeby wiedzieli, czego się spodziewać po wylądowaniu. Bo przekraczanie granicy na wizie turystycznej wygląda jednak nieco inaczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 9 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 a ma sie czyms roznic wiza z loterii od tej z malzenstwa,sponsorowania innego niczym sie nie rozni wiec nie potrzeba bylo przekazywac ze cos jest inaczej,innego chyba ze bylo by inaczej to wtedy nie ma sprawy a jak widac czyms sie rozni? jesli dana osoba wogole nie czyta o wizach,o przekraczaniu granicy to wtedy zobaczy jak jest zapozna sie z tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beataa Napisano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Czy wyjeżdżając z dziećmi, bez męża, muszę mieć od niego jakieś upoważnienie, odnośnie ich wyjazdu ? (jestesmy małżeństwem, ma wszystkie prawa do dzieci) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 9 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 jak sie leci turystycznie to powinno sie miec takie potwierdzenie ze maz-ojciec dziecka wie i sie zgadza na wyjazd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beataa Napisano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Ale ja wyjeżdżam na ''zieloną kartę'' i co w takim wypadku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.