FOGO Napisano 1 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2012 Witam, w 2007 roku byłem w USA na wizie j-1 (w&t) w tym roku planuję wylecieć na wizie b1/b2, którą uzyskałem w 2007 zaraz po powrocie do Polski. Czy można użyć swojego SSN, uzyskanego wczesniej - do znalezienia pracy na B1/B2? Jak sie dobrze orientuje to do pracy leg potrzebny jest numer social oraz rachunek bankowy. Rachunek bankowy można otworzyć bez problemu posiadajać adres oraz SSN. Czy coś może za do grozić? Słyszałem, że na wizie b1/b2 nie można pracować legalnie, ponieważ pracodawca wymaga SSN, który jest niezbędny, a co jest w przypadku kiedy dana osoba posiada takowy numer? Dziękuję za odpowiedź Pozdrawiam
lochraven Napisano 1 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2012 Nie możesz pracować na B-2, jeśli to zrobisz, z miejsca stajesz się nielegalem.
Joanna30 Napisano 1 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2012 Słyszałem, że na wizie b1/b2 nie można pracować legalnie Na tej wizie w ogóle nie można pracować, ponieważ ona do tego nie służy.
kzielu Napisano 1 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2012 A fakt posiadania SSN jest calkowicie nieistotny...
sly6 Napisano 1 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2012 Jak sie dobrze orientuje to do pracy leg potrzebny jest numer social oraz rachunek bankowy. Rachunek bankowy można otworzyć bez problemu posiadajać adres oraz SSN. a gdzies takie rewelacje wyczytal,kto Ci powiedzial o tym? sam numer to nic,..musisz miec do tego wize pracownicza,pozwolenie na prace lub tez staly pobyt
FUGAZI Napisano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2012 (...) a co jest w przypadku kiedy dana osoba posiada takowy numer? Dana osoba pracuje wtedy nielegalnie dodatkowo pozostawiając dowody rzeczowe naruszenia warunków wizy B1/B2.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.