Sara Napisano 27 Października 2013 Zgłoś Napisano 27 Października 2013 hej przylecialam do Stanow 19 pazdziernika, moj narzeczony byl ze mna. lecialam liniami klm (warszawa - amsterdam) i delta (amsterdam - portland: lot trwal prawie 10 godzin...). W czasie lotu wypelnialm custom form. Na lotniku, po wyjsciu z samolotu razem z narzeczonym stanelismy w kolejce dla US Citizens/Residents (kolejka dla immigrants szla znacznie wolniej, a ochroniarz poinformowal nas, ze nie ma znaczenia w ktorej stane). Czekalismy jakies 10 min i razem podeszlismy do custom officer'a. Nie zaprowadzil nas do zadnego pokoju, pobral tylko odciski, wstawil pieczatke do paszportu, wyciagnal dokumenty z koperty i tyle. Byl bardzo mily i nam gratulowal trwalo to moze z 5 minut. I to wszytko jesli chodzi o procedury na POE. PDX to bardzo male swojskie lotnisko. Zeszly tydzien spedzilam z duza czescia rodziny mojego narzeczonego na polowaniu w lesie w oregonie...To bylo przezycie W kolejna sobote slub a potem procedury AoS. Pozdrawiam!
Malgorzata77 Napisano 27 Października 2013 Zgłoś Napisano 27 Października 2013 Witaj! Fajnie, że leciałaś z narzeczonym, chyba 10 razy mniej bym sie stresowała gdyby w moim przypadku to było możliwe. Polowanie? No to moja droga, prawdziwy american experience tak na dzień dobry Powodzenia i wszystkiego dobrego na nowej drodze życia Mój ślub jest 8mego listopada, wiec 2 miesiące od przyjazdu, a ciągle mi się wydaje że ze wszystkim nie zdążymy
Laurka Napisano 28 Października 2013 Zgłoś Napisano 28 Października 2013 hej przylecialam do Stanow 19 pazdziernika, moj narzeczony byl ze mna. lecialam liniami klm (warszawa - amsterdam) i delta (amsterdam - portland: lot trwal prawie 10 godzin...). W czasie lotu wypelnialm custom form. Na lotniku, po wyjsciu z samolotu razem z narzeczonym stanelismy w kolejce dla US Citizens/Residents (kolejka dla immigrants szla znacznie wolniej, a ochroniarz poinformowal nas, ze nie ma znaczenia w ktorej stane). Czekalismy jakies 10 min i razem podeszlismy do custom officer'a. Nie zaprowadzil nas do zadnego pokoju, pobral tylko odciski, wstawil pieczatke do paszportu, wyciagnal dokumenty z koperty i tyle. Byl bardzo mily i nam gratulowal trwalo to moze z 5 minut. I to wszytko jesli chodzi o procedury na POE. PDX to bardzo male swojskie lotnisko. Zeszly tydzien spedzilam z duza czescia rodziny mojego narzeczonego na polowaniu w lesie w oregonie...To bylo przezycie W kolejna sobote slub a potem procedury AoS. Pozdrawiam! Witamy po tej stronie Oceanu! A gratulowac bedziemy za tydzien Witaj! Fajnie, że leciałaś z narzeczonym, chyba 10 razy mniej bym sie stresowała gdyby w moim przypadku to było możliwe. Polowanie? No to moja droga, prawdziwy american experience tak na dzień dobry Powodzenia i wszystkiego dobrego na nowej drodze życia Mój ślub jest 8mego listopada, wiec 2 miesiące od przyjazdu, a ciągle mi się wydaje że ze wszystkim nie zdążymy Skads to znam Aczkolwiek my dopinalismy przygotowania na ostatni guzik przez 5 tygodni od mojego przylotu Bedzie wspaniale, nie martw sie!
Misuzu Napisano 26 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 26 Listopada 2013 Jeszcze nurtuje mnie jedno. Jest do wypełnienia deklaracja celna. Defakto wszystkie rzeczy zostaja w USA xD Więc pisac ta wartość czy zostawic puste pole?
Laurka Napisano 26 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 26 Listopada 2013 Tez sie o to pytalam Ja to wypelnilam symbolicznie (np. ubrania, ksiazki). Fortuny chyba nie wwozisz, wiec sie nie przejmuj :]
Misuzu Napisano 26 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 26 Listopada 2013 No szukałam i nie znalazłam hm... ze $300 chyba będzie nie więcej (laptop, ciuchy, bizuteria, komórka)
karina Napisano 26 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 26 Listopada 2013 xD to wymienimy sie ja podesle lososia i niedzwiedzie sadlo moja corka juz umie jezdzic na kladzie >.< a jestesmy tutaj tydzien no i znalazla czaszke losia....teraz bede musiala ja wybielic i zrobic trofeum .... zyc nie umierac! Moge podeslac moja corke na na lekcje klada i szukania zwierzyny? Moge zaoferowac w zamian ... hm... nie wiem co bys chciala z NJ - polskie gazety/ksiazki/pierogi wyslane expresem ? Jeszcze nurtuje mnie jedno. Jest do wypełnienia deklaracja celna. Defakto wszystkie rzeczy zostaja w USA xD Więc pisac ta wartość czy zostawic puste pole? Nie moze przekroczyc $100, bo beda problemy. Kazdy wpisuje $100 badz mniej. To sa przedmioty osobiste wiec mozesz miec puste pole...
Malgorzata77 Napisano 26 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 26 Listopada 2013 No szukałam i nie znalazłam hm... ze $300 chyba będzie nie więcej (laptop, ciuchy, bizuteria, komórka) Mi powiedzieli w samolocie, ze takich rzeczy sie nie wpisuje bo naleza do Ciebie, jedynie prezenty...
Misuzu Napisano 26 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 26 Listopada 2013 Dzięki wam bardzo! Jeśli nie będzie w tym problemu, że zostawię puste to wolę tak zrobić.
karina Napisano 26 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 26 Listopada 2013 Mi powiedzieli w samolocie, ze takich rzeczy sie nie wpisuje bo naleza do Ciebie, jedynie prezenty... Dokladnie tak. Prezenty do $100, bo powyzej juz sa pytania. Rzeczy osobiste - mozesz zostawic wolne pole.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.