Kodf Napisano 23 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2013 Jeszcze nie mam potwierdzenia ale juz sobie obceniam ten questionare w CIC i mam pytanie. Co zanznaczacie w docelowej prowincji? Przecież ja jeszcze nie wiem gdzie dokładnie w Kanadzie wyląduję? Nie będę potem już zobligowany do przekraczania granicy właśnie w tej prowincji? Czy ktoś już założył to konto w CIC. Możecie napisać co tam dalej jest potrzebne i generalnie jak to wygląda? Może inni będą mogli się dzieki temu lepiej przygotować. Będę wdzięczny.
sly6 Napisano 23 Lutego 2013 Autor Zgłoś Napisano 23 Lutego 2013 Kodf jak kto bylo dawniej i 2012 roku,,wpisales np Toronto a mogles wleciec np w Montrealu i bylo ok
Diverse Napisano 23 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2013 Przecież tam piszę że w prowincji w której będziesz spędzał prawdopodobnie najwięcej czasu Przecież to work & travel możesz sobie na terenie całej Kanady urzędować.
Trumbzgfud Napisano 23 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2013 Wciąż nie wiem co znaczy i jak odpowiedzieć na pytanie: 2. Are you a dependent of a person who is or will be working in Canada - and you're of working age?:
Kodf Napisano 23 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2013 Wciąż nie wiem co znaczy i jak odpowiedzieć na pytanie: 2. Are you a dependent of a person who is or will be working in Canada - and you're of working age?: Nie wiem dokładnie ale bym to przetłumaczył tak: Czy mimo bycia w wieku produkcyjnym będziesz na utrzymaniu osoby która pracuję lub będzie pracować na terenie Kanady. Ale lepiej to jeszcze potwierdź.
julia_sw Napisano 23 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2013 Pytanie brzmi: czy jesteś osobą zależną (finansowo) od osoby, która pracuje, lub będzie pracowała w Kanadzie - i jednocześnie jesteś w wieku produkcyjnym? Jeśli chcą odpowiedzi Yes albo No, to patrzysz na oba warunki postawione w pytaniu - po pierwsze czy jesteś na czyimś utrzymaniu i czy Twój wiek zezwala na pracę, jeśli pierwsza z tych odpowiedzi to "nie", to zaznaczasz No i tyle. Typowe pytanie warunkowe na zasadzie: jeśli Twoja odpowiedź to tak, to odpowiedz na drugie pytanie, jeśli nie, to olewasz drugie pytanie.
Diverse Napisano 23 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2013 Informujcie kto dostał już warunkowe do drugiego etapu i jaki miał numer. Będziemy na bieżąco z kolejką. Na razie wiemy że stoimy na numerze 15+.
Justa56 Napisano 23 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2013 Gdzie są te pytania? Nie mogę znaleźć :/
Śpioch Napisano 23 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2013 Witam wszystkich posiadam obecnie takie statusy i oczywiście reszta od góry do dołu Locked czyli teraz przychodzi tylko cierpliwie czekać ? Application Status Submitted Participation Fees and Proof of Payment Verified IEC Assessment Pending Immigration Assessment Pending Final Decision Pending
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.