Skocz do zawartości

International Experience Canada Na Rok 2013

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Jeszcze nie mam potwierdzenia ale juz sobie obceniam ten questionare w CIC i mam pytanie.

Co zanznaczacie w docelowej prowincji? Przecież ja jeszcze nie wiem gdzie dokładnie w Kanadzie wyląduję? Nie będę potem już zobligowany do przekraczania granicy właśnie w tej prowincji?

Czy ktoś już założył to konto w CIC. Możecie napisać co tam dalej jest potrzebne i generalnie jak to wygląda? Może inni będą mogli się dzieki temu lepiej przygotować. Będę wdzięczny.

Napisano

Przecież tam piszę że w prowincji w której będziesz spędzał prawdopodobnie najwięcej czasu :P Przecież to work & travel możesz sobie na terenie całej Kanady urzędować.

Napisano

Wciąż nie wiem co znaczy i jak odpowiedzieć na pytanie:

2. Are you a dependent of a person who is or will be working in Canada - and you're of working age?:

Nie wiem dokładnie ale bym to przetłumaczył tak: Czy mimo bycia w wieku produkcyjnym będziesz na utrzymaniu osoby która pracuję lub będzie pracować na terenie Kanady.

Ale lepiej to jeszcze potwierdź.

Napisano

Pytanie brzmi: czy jesteś osobą zależną (finansowo) od osoby, która pracuje, lub będzie pracowała w Kanadzie - i jednocześnie jesteś w wieku produkcyjnym?

Jeśli chcą odpowiedzi Yes albo No, to patrzysz na oba warunki postawione w pytaniu - po pierwsze czy jesteś na czyimś utrzymaniu i czy Twój wiek zezwala na pracę, jeśli pierwsza z tych odpowiedzi to "nie", to zaznaczasz No i tyle. Typowe pytanie warunkowe na zasadzie: jeśli Twoja odpowiedź to tak, to odpowiedz na drugie pytanie, jeśli nie, to olewasz drugie pytanie.

Napisano

Witam wszystkich posiadam obecnie takie statusy i oczywiście reszta od góry do dołu Locked czyli teraz przychodzi tylko cierpliwie czekać ?

Application Status

Submitted

Participation Fees and Proof of Payment

Verified

IEC Assessment

Pending

Immigration Assessment

Pending

Final Decision

Pending

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...