jannapa Napisano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2014 Jannapa - I-693 mozna teoretycznie doslac pozniej, ale na bank dostaniesz RFE. Osobiscie wolalbym unikac takich historiii jak ognia - sam wysylalem kompletne pakiety i zarowno I-485 jak i I-751 trwaly po dwa miesiace kazda. Mysle ze na dzien dobry bedziesz miala opoznienie zwiazane z nie wyslaniem concurrent filing (I-130 razem z I-485) i beda musieli powiazac jedna petycje z druga... Zobacz jakie sa timelines jezeli chodzi o AOS (to zalezy tez od miejsca i od tego jak oblozone jest lokalne biuro USCIS - przy AOS z czegokolwiek innego niz K-1 interview jest bezwarunkowy). Standard to 3-6 miesiecy, czasami trwa to dluzej. czekaj, bo sie gubie - I-751 musialabym zlozyc, gdyby moje malzenstwo mialo staz krotszy niz dwa lata, prawda? czy cos mi sie kompletnie pomieszalo? nigdzie nie natknelam sie na ten formularz, moze stad:/
KaeR Napisano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2014 Robilem. To bylo ponad 2 lata temu, zaplacilem zdaje sie $125 + dwa szczepienia (z pozostalymi uwierzyl mi na slowo ze mialem ;-) ) ktore wyszly ~$200. Dzięki. Mam kartę szczepień i książeczkę zdrowia z Polski w USA może wystarczy. Byłem szczepiony zgodnie z wymaganiami po przyjeździe na F1... Może to te, które musiałeś robić... to było MMR czyli te choroby, które w Polsce przechodziliśmy + próba tuberkulinowa. W przychodni mieli rozpiskę na co w Polsce się szczepiło.
kzielu Napisano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2014 czekaj, bo sie gubie - I-751 musialabym zlozyc, gdyby moje malzenstwo mialo staz krotszy niz dwa lata, prawda? czy cos mi sie kompletnie pomieszalo? nigdzie nie natknelam sie na ten formularz, moze stad:/ I-751 Ciebie nie bedzie w ogole dotyczyc, Musialabys to zlozyc 2 lata po otrzymaniu GC, jezeli Twoje malzenstwo w tym momencie trwalo by krocej niz 2 lata. Bottom line mial byc taki ze jak wyslesz kompletny pakiet, to idzie szybko (relatywnie).
jannapa Napisano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2014 I-751 Ciebie nie bedzie w ogole dotyczyc, Musialabys to zlozyc 2 lata po otrzymaniu GC, jezeli Twoje malzenstwo w tym momencie trwalo by krocej niz 2 lata. Bottom line mial byc taki ze jak wyslesz kompletny pakiet, to idzie szybko (relatywnie). uff. dzieki, bo chyba zaczynam juz szukac dziury w calym.
jannapa Napisano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2014 Mam jeszcze jedno pytanie: czy dolaczyc czek na biometrics do pakietu? nie mam co do tego jasnosci:/
jkb Napisano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2014 Wysylasz jeden czek na cala kwote (form + biometrics)
jannapa Napisano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2014 Dzieki. Zrobione. Zostal mi tylko lekarz (znalazlam opening na jutro w poludnie, podobno calosc zabiera do 3 dni, wbrew temu, co powiedziano mi w county health center, gdzie rejestratorka stwierdzila, ze standardiwo procedura zabiera 4 - 6 tygodni. Trzymajcie kciuki i jeszcze raz dzieki za pomoc:) Zdecydowalam sie dorzucic do pakietu AP i AED - nie zaszkodzi, a zajmuje niewiele czasu.
jannapa Napisano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2014 Hej, jesli nie bedzie poslizgu spowodowanego pogoda, jutro bede miala koperte od civil surgeona i wszystkie dokumenty gotowe. Jesli pogoda namiesza w planach, dopiero w srode. Dzieki za pomoc.
zmm Napisano 23 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2014 Witaj ! Mam do Ciebie pytanie. Planuje ożenić się z obywatelką US w Polsce. Rozumiem, że wy pobraliście się w Niemczech lub PL. Jak była rocedura ? jak długo ? dziękuję Aż rok. I do czasu zakończenia formalności nie mogłabym pojechać do niego do Stanów, tak?Jeśli można to miałabym w takim razie jeszcze pytania odnośnie dwóch, znanych mi alternatyw -Czy w przypadku gdybyśmy jednak zdecydowali się wziąć ślub w Stanach, to czy załatwienie formalności związanaych z wizą narzeczeńską K-1 i wydaniem mi pozwolenia na wejście na teren Stanów byłoby szybsze?I drugi przypadek, zdaje sobie sprawę że tutaj pojawiają się zapewne kwestie natury legalności - gdybyśmy wzięli ślub gdybym ja pojechała do Stanów na wizie turystycznej. Jak wtedy wyglądałyby procedury? Czy jest w ogóle sens rozpatrywania takiej możliwości?Mój chłopak przed powrotem do Stanów będzie w Niemczech zaledwie dwa miesiace. Wiem, że jest to strasznie mało czasu. Kwestie samego ślubu już ustaliliśmy, tylko ta wiza... Te procedury wyglądają na tak skomplikowane, że aż mnie to przeraża. Kzielu, sly6 - dziękuję wam za odpowiedzi!
sly6 Napisano 23 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2014 sa takie kraje w Unii,zobacz w Danii .Na Wyspie Jersey https://www.gov.je/l...ages/index.aspx co kraj to inne zasady pobyt czasowy http://bip.mazowieck...ws/page/?D;1141 http://cudzoziemiec....q=pobyt_czasowy to sa odpowiedzi do pytan Twoich z innego tematu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.