emigum Napisano 29 Września 2012 Zgłoś Napisano 29 Września 2012 ^^ Typowo cynicznie polskie podejscie. I typowo totally wrong. Znam wielu ludzi ktorzy wymieniaja materialne plusy na jakosc zycia - jakosc zwiazana wlasnie z widokami, wolniejszym tempem, wiecej czasu z rodzina, itp. I sorki, ale jest wiele wiele ludzi na swiecie ktorzy by sie nie zgodzili zyc na Kamczatce nawet za garnek zlota pod pacha. Naprzyklad, jest malo ludzi w North Dakota lub na Alasce, chociaz prace i zarobki (niezle) tam sa. Tez tak to sobie fajnie tlumacze...,ale niestety to kupa... "mnie oszukasz, przyjaciela oszukasz, mamusie oszukasz, ale zycia nie oszukasz" Inna sprawa, ze ten kraj staje sie z kazdym dniem coraz lepszy chocby dlatego ze dwie "typowo polskie narzekajace i cyniczne" opuscily ta ziemie.
katlia Napisano 29 Września 2012 Zgłoś Napisano 29 Września 2012 "ale zycia nie oszukasz" Masz bardzo ograniczony obraz zycia. "Inna sprawa, ze ten kraj staje sie z kazdym dniem coraz lepszy chocby dlatego ze dwie "typowo polskie narzekajace i cyniczne" opuscily ta ziemie" Znowu typowo polskie podejscie, zawistne, i troche chamskie.
Nigella Napisano 29 Września 2012 Zgłoś Napisano 29 Września 2012 Emigum: nie, nie przyleciałam tu dla widoków, a dla mężczyzny, który obecnie jest moim mężem Z mojego posta "zalatuje tradycyjnym polskim materializmem"? Rozwiń proszę tę myśl, bo przeczytałam swojego posta ponownie i nie odnalazłam tego, co sugerujesz. Paradoksalnie mój standard życia - mówię o finansach, nie widokach - po przylocie do Ameryki znacznie się pogorszył. Nie sądzę w związku z tym, żebyś miał podstawy oskarżać mnie o materializm. Jeśli to klasyczna forumowa prowokacja, to mimo wszystko kiepska.
lochraven Napisano 29 Września 2012 Zgłoś Napisano 29 Września 2012 E tam prowokacja, wystarczy spojrzeć na kilka postów tego kolesia i wszystkie na takim samym, ekhem, "poziomie".
Paulina_89 Napisano 1 Października 2012 Zgłoś Napisano 1 Października 2012 Emigum: nie, nie przyleciałam tu dla widoków, a dla mężczyzny, który obecnie jest moim mężem Z mojego posta "zalatuje tradycyjnym polskim materializmem"? Rozwiń proszę tę myśl, bo przeczytałam swojego posta ponownie i nie odnalazłam tego, co sugerujesz. Paradoksalnie mój standard życia - mówię o finansach, nie widokach - po przylocie do Ameryki znacznie się pogorszył. Nie sądzę w związku z tym, żebyś miał podstawy oskarżać mnie o materializm. Jeśli to klasyczna forumowa prowokacja, to mimo wszystko kiepska. szkoda czasu, bo co bys nie odpowiedziala i tak ten sposob myslenia bedzie blokowac tzw. open-mindedness jestem wdzieczna enigmum za to, ze przypomina mi dlaczego opuscilam ojczyzne.
sly6 Napisano 2 Października 2012 Zgłoś Napisano 2 Października 2012 wyciaganie wnioskow po 1 wpisie-wpisach kogos kto moze sobie jaja robic to takie jest zycie internetowe ze mozna pisac co sie chce i jak sie chce..I to na roznych serwisach .
Paulina_89 Napisano 2 Października 2012 Zgłoś Napisano 2 Października 2012 wyciaganie wnioskow po 1 wpisie-wpisach kogos kto moze sobie jaja robic to efekt pierwszego wrazenia
sly6 Napisano 2 Października 2012 Zgłoś Napisano 2 Października 2012 a tak 1 wrazenie jest istotne lecz moze zle Nas zaprowadzic
Paulina_89 Napisano 2 Października 2012 Zgłoś Napisano 2 Października 2012 a tak 1 wrazenie jest istotne lecz moze zle Nas zaprowadzic owszem zdarzylo mi sie kilkukrotnie, ze mnie poprowadzilo w pokrzywy, ale ten pan nie zrobil nic, zeby to zle wrazenie zatrzec (poki co)
sly6 Napisano 3 Października 2012 Zgłoś Napisano 3 Października 2012 moze nic nie zrobil na forum ale moze by zrobil w zyciu realnym a moze zrobi
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.