makdonald Napisano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2012 Dzień Świra jest grubo przesadzony (specjalnie), bo nie jest filmem o polakach, tylko o sfrustrowanym polskim inteligencie. Dużo lepiej polaków jako naród pokazuje 'Wesele' Smarzowskiego. Aha, woda na pustyni (a może powinienem powiedzieć makdonald), w Lakewood to głownie ortodoksyjni żydzi, nie polacy. Czy ja gdziekolwiek pisalem o jakims "Lakewood" ? Musiales mnie kolego pomylic z kims innym.....
maurycy Napisano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2012 nie wychodz nam tu z syfami typu filadelfii, nyc, chicago. bo ci sypne camden,nj ( ostatnio czarna mama obciela glowke swojemy dwulatkowi i wlozyla ja do zamrazarki chyba po to zeby ukryc dowod rzeczowy) mama ma 33 lata a drugi synalek ma juz 18....hehehe jest jeszcze lakewood ( tez w new jersey) - tam przynajmniej co drugie slyszane slowo to ###### albo pierdolic
makdonald Napisano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2012 no ale tego nie napisalem ja, makdonald tylko jakas "woda na pustyni"
Paulina_89 Napisano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2012 Z frustracji. Takie jest moje wytłumaczenie. A, no i z zazdrości. Ciezko sie rozmawia ze sfrustrowanymi, wiec na koncu juz w ogole sie nie odzywalam w dyskusji i po prostu czekalam az skoncza sie wyladowywac. To ciekawe co tam przeczytalam, bo wychodzi, ze maja zupelnie inny obraz USA. Wyidealizowany. Choc wciaz mysla, ze w Polsce wszystko jest ultra-tanie dla takiego, ktory sie "dorobil" gdziekolwiek na zachodzie.
sly6 Napisano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2012 pyska jak mozna komus dac mandat ze dobrze jedzie?tam jest wyrazny znak zakaz wjazdu i oznaczenia itd Paulina pytasz sie za co sie nie nawidzi Polonusow a za co sie nie nawidzi Polakow ktorzy przyjezdzaja z Polski i szukaja pomocy,szukaja informacji o zyciu,prawie itd Dlaczego takie osoby sie olewa,oklamuje z latwoscia i prostota jakby to byly osoby nic nie warte ..tak moze same sie podkladaja ze wierza ze Im Polonusi pomoga a tutaj zonk ,,tak do konca nie bylo i nie ma,trafisz dobrze to masz jak w raju,trafisz zle to masz tzw pieklo-chociaz w piekle podbno za co sie jest a tutaj za dobre serce mozesz dostac kopa w du,,, co do filmow to zawsze pokazuje sie wiecej,wyostrza cos ,aby film sprzedac,bo nie ma nic lepszego niz pokazanie tzw wad osob,wyostrzenie ich .. Tak Polacy w Polsce sie nie nawidza ,tak samo jak zagranica,tutaj jest racja ale moge komus pokazac inne osoby ktore takie nie sa
thomaschicago Napisano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2012 a tak btw. jesli juz mowimy o polskiej mentalnosci.. wiecie moze co jest glownym powodem tego, ze Polacy (oczywiście niektórzy) mieszkajacy w Polsce tak strasznie nienawidza "Polonusów" (czyli Polaków mieszkających poza Polską)? Pytam, bo sie spotkalam z taka sytuacja i troche nieprzyjemnie sie to skonczylo. Z zazdrosci i jeszcze dodam z glupoty ludzkiej,a glupota ludzka nie zna granic
sly6 Napisano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2012 Z zazdrosci i jeszcze dodam z glupoty ludzkiej,a glupota ludzka nie zna granic a to jest stare jak swiat i wszedzie mozna to spotkac. Bo dlaczego mam zle mowic o kims kto mieszka zagranica ?ze tam zamieszkal,ze nie tutaj gdzie ja,,jego sprawa,wybor Lubię to Odpowiedz Cytuj =157107&st=50&auth_key=4eb02f3c83f2081bb75b5927b036ba60"]Usuń =157107&st=50&auth_key=4eb02f3c83f2081bb75b5927b036ba60"]Ukryj Edytuj
Sygin Napisano 4 Września 2012 Zgłoś Napisano 4 Września 2012 Hmm, śledze tutaj juz kolejny wątek z rzędu, w którym proste pytanie przeradza sie w kłótnię. Czyżby komuś stany nie służyły?
Gość Violonczela Napisano 21 Września 2012 Zgłoś Napisano 21 Września 2012 Nie trzeba wyjeżdżać za granicę, by odczuć zwiść innych ludzi. Będąc w Kraju, znana jest przecież wszechobecna zazdrość. Nie będę się wymądrzać - nie wiem skąd to się bierze, dlaczego tacy jesteśmy...? Chyba lepiej jest kogoś żałować, aniżeli gratulować - coś w tym jest. Dochodzę do wniosku, iż wokół mnie (być może i innych) mało jest przyjaciół, którym można się czymś fajnym pochwalić.... Fajnie, gdy się czyta posty (tj. Paulina_89, NIgella), które potrafią pozytywnie nastawić i podbudować. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.