trend Napisano 15 Października 2012 Zgłoś Napisano 15 Października 2012 W temacie zdjęć powiem tylko tyle zrobiłem cyfrą pod jasną ścianą , potem przyciąłem do formatu chyba 600x600 i w tym programiku sprawdziłem photo validator czy wchodzi i wysłałem . Na drugi dzień sprawdziłem dokładnie że te współczynniki wypełnienia kadru to nie specjalnie spełniały normy , nawet troszkę się zmartwiłem. A 1 maja wyszło że udało się załapać na GC (mam nadzieję bo nr 257xx ) i już z papierami do KCC wysłałem fotki pro od fotografa żeby nie było . Pamiętam że walczyłem z lampą bo straszne cienie za uszami mi wychodziły . W/g mnie w aptekarza to się tam nie bawią a zdrowy rozsądek przy fotkach w zgłoszeniu do GC wypada zachować . Pozdrówka z Gdańska Trend
mikun Napisano 15 Października 2012 Zgłoś Napisano 15 Października 2012 W temacie zdjęć powiem tylko tyle zrobiłem cyfrą pod jasną ścianą , potem przyciąłem do formatu chyba 600x600 i w tym programiku sprawdziłem photo validator czy wchodzi i wysłałem . Na drugi dzień sprawdziłem dokładnie że te współczynniki wypełnienia kadru to nie specjalnie spełniały normy , nawet troszkę się zmartwiłem. A 1 maja wyszło że udało się załapać na GC (mam nadzieję bo nr 257xx ) i już z papierami do KCC wysłałem fotki pro od fotografa żeby nie było . Pamiętam że walczyłem z lampą bo straszne cienie za uszami mi wychodziły . W/g mnie w aptekarza to się tam nie bawią a zdrowy rozsądek przy fotkach w zgłoszeniu do GC wypada zachować . Pozdrówka z Gdańska Trend Dziękujemy trend za istotną informacje... Jest to kolejny dowód że nie ma co się czepiać detali...kolejna sooba podaje że nawet jego/jej zdjęcie nie było do końca dobre a zostało wylosowane... Zatem mamy mocne dowody że jak zdjęcie nie jest jakos ewidentnie schrzanione po całości to nie będzie odrzucane przed losowaniem
Zukers1 Napisano 16 Października 2012 Zgłoś Napisano 16 Października 2012 wymyslili sobie z tymi zdjeciami jestem ciekaw jak mam sfotografowac swojego rocznego synka
mikun Napisano 16 Października 2012 Zgłoś Napisano 16 Października 2012 wymyslili sobie z tymi zdjeciami jestem ciekaw jak mam sfotografowac swojego rocznego synka hehe no tak zukers, może znajdz jakies prawidłowe zdjęcie takiego dziecka w sieci i po prostu wyślij - kazde wygląda tak samo, za rok przeciez i tak będzie wyglądał kompletnie inaczej :D
Zukers1 Napisano 16 Października 2012 Zgłoś Napisano 16 Października 2012 dobry pomysl juz napisalem maila do zony aby sprobowala pojsc z nim do fotografa zly jestem na siebie ze nie doczytalem dokladnie warunkow skladania wniosku zona pracuje, dziecko z opiekunka ja na zatoce meksykanskiej w pracy i nie ma komu jak i czasu biegac po jakis fotografach
xyz Napisano 16 Października 2012 Zgłoś Napisano 16 Października 2012 jestem ciekaw jak mam sfotografowac swojego rocznego synka taboret na kanapę na tle białej ściany, żona na klęczkach podtrzymująca w siadzie i 10 miesięczne bliźniaki sfotografowane . http://img839.imageshack.us/img839/8404/44279588.jpg http://img222.imageshack.us/img222/4342/92579668.jpg ale chyba muszę poprawić bo zwłaszcza na drugim zdjęciu nie patrzy prosto w obiektyw... no i z proporcjami głowy jest problem. Jeśli się zastosuję do tych parametrów podanych w instrukcji to niekoniecznie zgadza się to z tym narzędziem do cropowania, i odwrotnie - jeśli ustawię zdjęcie według tego narzędzia oczy będą za nisko (niżej niż 56%) Z głowami dorosłych w miarę się zgadza.
pyśka Napisano 16 Października 2012 Zgłoś Napisano 16 Października 2012 Albo opcja alternatywna: przewijak na lozko, oczywiscie odwrocony biala jednolita strona do gory, dziecko na tenze, fotograf na lozko, asytent macha ulubiona zabawka nad aparatem i fotka z lotu ptaka wychodzi jak malowana. Przetestowane na rocznym chlopcu:) a jesli chodzi o proporcje glowy to nie ma szans, zeby sie zgadzaly z doroslymi. W zeszlym roku na kilkudniowym noworodku wychodzilo tak samo. Croper nie przewidzial ze ktos bedzie sprawdzal fotki niemowlat.
Sun Napisano 16 Października 2012 Zgłoś Napisano 16 Października 2012 xyz jakie słodkie dzieciaki Miny mają fenomenalne, ja bym wam GC za fajne dzieciaki dała
jaagoda Napisano 17 Października 2012 Zgłoś Napisano 17 Października 2012 Tak, "depresja finansowa"... chyba sobie zapożyczę to powiedzenie . A ktos inny skomentowal tak: "Ciekawe, czy komputer wylosuje Tuska. Bylibyśmy bardzo wdzięczni za taki trafny los."
Justi_87 Napisano 17 Października 2012 Zgłoś Napisano 17 Października 2012 xyz jakie słodkie dzieciaki Miny mają fenomenalne, ja bym wam GC za fajne dzieciaki dała zgadzam się całkowicie! xyz, dzieciaki masz genialne. jeden chłopzyk taki niewinny, drugi zadziorny.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.