Skocz do zawartości

Loteria Wizowa Dv-2014

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W temacie zdjęć powiem tylko tyle zrobiłem cyfrą pod jasną ścianą , potem przyciąłem do formatu chyba 600x600 i w tym programiku sprawdziłem photo validator czy wchodzi i wysłałem .

Na drugi dzień sprawdziłem dokładnie że te współczynniki wypełnienia kadru to nie specjalnie spełniały

normy , nawet troszkę się zmartwiłem. A 1 maja wyszło że udało się załapać na GC (mam nadzieję bo nr 257xx ) i już z papierami do KCC wysłałem fotki pro od fotografa żeby nie było .

Pamiętam że walczyłem z lampą bo straszne cienie za uszami mi wychodziły .

W/g mnie w aptekarza to się tam nie bawią a zdrowy rozsądek przy fotkach w zgłoszeniu do GC wypada zachować .

Pozdrówka z Gdańska

Trend

• Odpowiedzi 820
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

W temacie zdjęć powiem tylko tyle zrobiłem cyfrą pod jasną ścianą , potem przyciąłem do formatu chyba 600x600 i w tym programiku sprawdziłem photo validator czy wchodzi i wysłałem .

Na drugi dzień sprawdziłem dokładnie że te współczynniki wypełnienia kadru to nie specjalnie spełniały

normy , nawet troszkę się zmartwiłem. A 1 maja wyszło że udało się załapać na GC (mam nadzieję bo nr 257xx ) i już z papierami do KCC wysłałem fotki pro od fotografa żeby nie było .

Pamiętam że walczyłem z lampą bo straszne cienie za uszami mi wychodziły .

W/g mnie w aptekarza to się tam nie bawią a zdrowy rozsądek przy fotkach w zgłoszeniu do GC wypada zachować .

Pozdrówka z Gdańska

Trend

Dziękujemy trend za istotną informacje...

Jest to kolejny dowód że nie ma co się czepiać detali...kolejna sooba podaje że nawet jego/jej zdjęcie nie było do końca dobre a zostało wylosowane...

Zatem mamy mocne dowody że jak zdjęcie nie jest jakos ewidentnie schrzanione po całości to nie będzie odrzucane przed losowaniem

Napisano

wymyslili sobie z tymi zdjeciami

jestem ciekaw jak mam sfotografowac swojego rocznego synka

hehe no tak

zukers, może znajdz jakies prawidłowe zdjęcie takiego dziecka w sieci i po prostu wyślij - kazde wygląda tak samo, za rok przeciez i tak będzie wyglądał kompletnie inaczej :D :D :D

Napisano

dobry pomysl ;)

juz napisalem maila do zony aby sprobowala pojsc z nim do fotografa

zly jestem na siebie ze nie doczytalem dokladnie warunkow skladania wniosku

zona pracuje, dziecko z opiekunka ja na zatoce meksykanskiej w pracy i nie ma komu jak i czasu biegac po jakis fotografach

Napisano

jestem ciekaw jak mam sfotografowac swojego rocznego synka

taboret na kanapę na tle białej ściany, żona na klęczkach podtrzymująca w siadzie i 10 miesięczne bliźniaki sfotografowane :).

http://img839.imageshack.us/img839/8404/44279588.jpg

http://img222.imageshack.us/img222/4342/92579668.jpg

ale chyba muszę poprawić bo zwłaszcza na drugim zdjęciu nie patrzy prosto w obiektyw...

no i z proporcjami głowy jest problem. Jeśli się zastosuję do tych parametrów podanych w instrukcji to niekoniecznie zgadza się to z tym narzędziem do cropowania, i odwrotnie - jeśli ustawię zdjęcie według tego narzędzia oczy będą za nisko (niżej niż 56%) :) Z głowami dorosłych w miarę się zgadza.

Napisano

Albo opcja alternatywna: przewijak na lozko, oczywiscie odwrocony biala jednolita strona do gory, dziecko na tenze, fotograf na lozko, asytent macha ulubiona zabawka nad aparatem i fotka z lotu ptaka wychodzi jak malowana. Przetestowane na rocznym chlopcu:)

a jesli chodzi o proporcje glowy to nie ma szans, zeby sie zgadzaly z doroslymi. W zeszlym roku na kilkudniowym noworodku wychodzilo tak samo. Croper nie przewidzial ze ktos bedzie sprawdzal fotki niemowlat.

Napisano

Tak, "depresja finansowa"... chyba sobie zapożyczę to powiedzenie :D .

A ktos inny skomentowal tak:

"Ciekawe, czy komputer wylosuje Tuska. Bylibyśmy bardzo wdzięczni za taki trafny los."

Napisano

xyz jakie słodkie dzieciaki :) Miny mają fenomenalne, ja bym wam GC za fajne dzieciaki dała :)

zgadzam się całkowicie! xyz, dzieciaki masz genialne. jeden chłopzyk taki niewinny, drugi zadziorny.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...