mikun Napisano 27 Października 2012 Zgłoś Napisano 27 Października 2012 A mozecie mi powiedzieć czy tak naprawdę na spotkaniu z konsulem w ambasadzie podczas starania się o wizę trzeba mówić wszystko szczerze czy mozna coś niecoś nawinąc np.jak zapyta czy byłam w USa i czy nie przekroczyłam terminu a ja powiem że byłam bo to prawda ale i przeroczyłam termin to mam mu to powiedzieć przecież od razu mnie odrzuci. Tu był na forum pan co przekroczył termin ale sciemniał konsulowi że nie przekroczył, ale grzecznie wrócił i dostał dożywotniego bana... Jak masz overstay to od razu to widza w ambasadzie bo gdyby nie widzieli to wszyscy by sciemniali ładnie i dostawali wizy, zielone karty z loterii itd...
aruna Napisano 27 Października 2012 Zgłoś Napisano 27 Października 2012 Jeśli składam podanie na siebie a mam siostrę młodszą nie ukończyła 21 lat to musze ją podać we wniosku ? (ja mam lat 20 i średnie wykształcenie). I mam siostre która ma 22 lata tez chce przystąpić do losowani i ona musi mnie podać w swoim wniosku ?
Joanna30 Napisano 27 Października 2012 Zgłoś Napisano 27 Października 2012 Podaje się swoje dzieci (do lat 21). Twoje siostry nie są Twoimi dziećmi. Przeczytaj instrukcję, nim zabierzesz się za wypełnianie wniosku
maciopa Napisano 27 Października 2012 Zgłoś Napisano 27 Października 2012 Tu był na forum pan co przekroczył termin ale sciemniał konsulowi że nie przekroczył, ale grzecznie wrócił i dostał dożywotniego bana... Jak masz overstay to od razu to widza w ambasadzie bo gdyby nie widzieli to wszyscy by sciemniali ładnie i dostawali wizy, zielone karty z loterii itd... Dodatkowo trzeba dodać, że USA mają jeden z najbardziej zaawansowanych systemów entry/exit, który będą sprzężali z kanadyjskim. Jeśli ktoś przedłużył swój pobyt to taka informacja znajduje się w systemach, które sprawdzane są z automatu.
mikun Napisano 27 Października 2012 Zgłoś Napisano 27 Października 2012 Dodatkowo trzeba dodać, że USA mają jeden z najbardziej zaawansowanych systemów entry/exit, który będą sprzężali z kanadyjskim. Jeśli ktoś przedłużył swój pobyt to taka informacja znajduje się w systemach, które sprawdzane są z automatu. no widzisz rozi co pisze maciopa, masz 2 wyjcia w pierwszym powiedziec ze przesiedziałas ale teraz nie przesiedzisz i liczyc na cud...jak cudu nie bedzie to sie dowiesz do kiedy masz bana... a w drugim wyprzeć sie wszystkiego i liczyć na cud że nie dostaniesz bana dozywotniego osobiscie nie znam zadnego przypadku zeby ktos przesiedział turystyczna , na rozmowie sciemnił i zeby do tego nie doszli...byly takie przypadki na tym forum?
Sun Napisano 27 Października 2012 Zgłoś Napisano 27 Października 2012 O nie nie, moi drodzy. Informacje mają i to bardzo dokładne trzeba jednak pamiętać, że nie odrzucą wniosku z tego powodu. Oni Ci powiedzą dopiero na rozmowie, jak już zapłacisz im kasę za wizę/GC. Znam wiele przypadków kiedy ludzie myśleli, że im się udało, wniosek przyjęty, kasa wpłacona i umówiona wizyta w Ambasadzie a tam ... SURPRISE! Nigdzie nie jedziesz, a zwrotów kasy nie ma
mikun Napisano 27 Października 2012 Zgłoś Napisano 27 Października 2012 O nie nie, moi drodzy. Informacje mają i to bardzo dokładne trzeba jednak pamiętać, że nie odrzucą wniosku z tego powodu. Oni Ci powiedzą dopiero na rozmowie, jak już zapłacisz im kasę za wizę/GC. Znam wiele przypadków kiedy ludzie myśleli, że im się udało, wniosek przyjęty, kasa wpłacona i umówiona wizyta w Ambasadzie a tam ... SURPRISE! Nigdzie nie jedziesz, a zwrotów kasy nie ma No tak hehe to nie ma tak że nie przyjedziesz odrzucą i nie bedziesz musiał płacic albo cos... wszystko to wychodzi na rozmowie... a to że oni mają takie informację to jest oczywiste bo tak to by wszyscy co tam nabroili cos ubiegali sie o wizy/GC i by kłamali w żywe oczy a konsul musiałby sie bawić w jasnowidza Jackowskiego.... Tak ma informacje co i jak gdzie i kiedy i sprawa jest prosta... No ale jak ktos nie wie co będzie i sie zamęcza to neich idzie i niech mu czy dostanie odmowę jak tak to do kiedy ma jakis ban itd...
Justi_87 Napisano 27 Października 2012 Zgłoś Napisano 27 Października 2012 co za głupota. przecież o tym, żeby się przekonać, czy dana osoba ma bana, czy nie wizyta w ambasadzie nie jest potrzebna. przesiedziałeś/laś wiże o więcej niż 180 dni - masz bana na 3 lata, przesiedziałeś ponad rok - pożegnaj się z jakąkolwiek wizą na 10 lat. masz wątpliwości? to albo nie wiesz, na co się naraziłeś/łaś robiąć overstay'a, albo jesteś naiwny/na wierząc, że ujdzie ci to plaze. zawsze można jeszcze napisać maila do ambasady wyjaśniając swoją sytuację. co prawda ich odpowiedzi są bardz ogólne ale dają ci ogólny zarys sytuacji, z którego możesz wywnioskować, czy masz szansęna gc. a mając swiadomość, że przesiedziało się wize o więcej iż 180 dni i nadal aplikując o gc, mało tego, zakladająć, że to to nie wyjdzie, inteligencją się raczej nie grzeszy.
andyopole Napisano 27 Października 2012 Zgłoś Napisano 27 Października 2012 aby droga elektroniczna Rozpoznaje jezyk polski ale jakie to narzecze?
Yoshizaki Napisano 28 Października 2012 Zgłoś Napisano 28 Października 2012 mam pytanie... wypełniłem wniosek jednak całkiem zapomniałem o tym, że mam drugie imię. Czy w przypadku wylosowania mam szanse otrzymać GC czy szkoda fatygi bo i tak mnie odrzucą po wysłaniu dokumentów ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.