Skocz do zawartości

Wiza Turystyczna-Odmowa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wiesz nie siedze cały dzien przed komputerem i jeśli jestem nie mam czasu na uzywanie znaków. Bądz po całym dniu pracy też nie mam siły bawic w to, Tak wiem znjasc to nawet nie wiem czy jest w słowniku ale pisze tak jak mi szybciej. Przecież widze czy jest coś podkreslone na czerwono to nawet dziecko z zerówki by umiało dobrze napisać. To mogliście tak odrazu że cięzko czytać I PRZEPRASZAM za niezrozumiałe treści:)

tu znaki nie sa problemem a cala budowa zdan, no ale jak TY problemu nie widzisz, to powodzenia w zyciu zycze i oby nigdy nie bylo potrzeby abys musiala czegos na pismie komus przekazac.

pozdrawiam

• Odpowiedzi 73
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

wszystko jasne - brak umiejetnosci czytania ze zrozumieniem

No tak z tym mam troche problemy ale tylko dlatego ze nie zdąze przeczytac dokładnie a chce juz odpisać. A co do matury nikt nie zdaje za piękne oczy. Każdy musi na nią zapracować. A każdy pochodzi z innego miasta każdy mówi inaczej może u nas jest to bardziej zrozumiałe. Więc za wszystko niezrozumiałe przepraszam nie wiedziałam ze cięzko sie takie moje wypowiedzi się czyta :)

Napisano

tu znaki nie sa problemem a cala budowa zdan, no ale jak TY problemu nie widzisz, to powodzenia w zyciu zycze i oby nigdy nie bylo potrzeby abys musiala czegos na pismie komus przekazac.

pozdrawiam

Wiem używam niektórych słow ktorych nawet w słowniku nie ma ale to tylko z braku czasu nawet nie moge posklejac dobrze zdanie a musze robić coś innego. Ale spokojnie nie martw się nie wiem kiedy mature zdawałaś ale wiesz jak cięzko jest wiec licze się z tym ze jak bym pisała tak na maturze jak tu i ogólnie w szkole to chyba z gimnazjum bym nie wyszła:)

Ale to nie jest temat o tym. Więc już tu sie nie pojawie bo chciałam uzyskac tylko troche WIEDZY :D

TEMAT ZAMKNIETY

Napisano

nie ma potrzeby z forum znikac, tylko nastepnym razem poswiec troszke wiecej czasu na pisanie aby bylo wszystko bardziej przejrzyste. wydajesz sie dosc sympatyczna osobka tylko troche zakrecona :D

pozdr.

Napisano

nie ma potrzeby z forum znikac, tylko nastepnym razem poswiec troszke wiecej czasu na pisanie aby bylo wszystko bardziej przejrzyste. wydajesz sie dosc sympatyczna osobka tylko troche zakrecona :D

pozdr.

Wiesz jak widze jakieś problemy wole sie odsunąć :) Tylko w tych czasach chyba każdy jest zakręcony:) Wiesz może ja nie przywiązuje uwagi tak do wszystkiego:) Ale na tym forum nie tylko się dowiedziałam w sprawie wizy ale też dostałam nauczke:D bo każdy co mnie znana rozumie mnie ale nie pomyślałam o innych więc dlatego przepraszam ze musieliście się męczyć w odczytaniu moich wypocin ;D

POZDRAWIAM

Napisano

to kazdy kto Cie zna to Cie rozumie?to jest bardzo ciekawe stwierdzenie lecz czy prawdziwe?chyba ze znasz same takie osoby co Cie znaja i rozumieja

Bo moze nie rozumieja Cie lecz wola abys tak mowila,wola to puscic od tak sobie-niech pisze,mowi sobie ..

Pisanie ,mowienie ze zrozumieniem jest czasami bardzo trudne a lecz czasami nie mozliwe jak sie wkradaja emocje ,wtedy mozna zobaczyc nie ktore nie zwykle wypowiedzi,ja sie do swoich przyznaje

I zobacz Poala ,ze po paru dniach ktos powiedzial,napisal ze jestes sympatyczna osoba .jak widzisz jednak mozesz cos przekazac przez swoje pisanie

i nie wykluczone ze cos wiecej otrzymasz ...

Napisano

Nowa matura. I wszystko jasne :P

Pozdrawiam!

Tu nie chodzi o mature może zdawałam kilka lat wczesniej:) Tu bardziej chodzi o bezmyślność w tworzeniu , składaniu zdań. Sama zresztą się przyznaję czytając moje posty niektóre sama nie wiedziała bym o co mi chodzi:D

Ale tu nie jest forum o tym:) Następnym razem postaram się pisać przejrzyście :D :D

Napisano

Po co ja chce jechac boo mój chłopak tam jest z ktorym jestem juz kilka lat. i chce byc tam legalnie a nie jechac i zostac i sobie papiery spiepszyc. A kto w tych czasach chce tam byc?? zarobki takie jak w Polsce ciezko znalesc prace no bez przesady czytałam mnustwo forum i po niektorych widac ze kłamia jak nie wiem ze tylko na wakacje albo cos. Ja mówie prawde nie mam co kkłamac wolała bym zostac tu ale Nie bedzie sobie chłopak przezemnie papiery psuł jak ma wieksze szanse tam niz tu. a skoro sie kochamy to 2 lata bedziemy czekac az ja dostane zielona karte . a po za tym dużo dzieci jedzie w odwiedziny do rodziny oczywiscie jak by mieli tam mama albo tate to tak ale Ty w wieku 15lat chciała bys zostac daleko od rodziny i isc do szkoły noo chyba nie. Ja sama mam troszke wiecej lat i wiem jak ciezko zostawic rodzine i jechac w obcy kraj

tak wiem ze do rodziny jeśli RODZICE są w Polsce są minimalne szanse żeby tam chciały zostać. Po pierwsze jada zwiedzić a nie zostac i iść do szkoły a po drugie jeśli jadą pierwszy raz to pewnie ciocie, wujka dawno nie widziały i napewno nie chciały by zostać u nich i iść do szkoły. Ale jesli mame.tate, siostre czy brata to nie dziwie sie że są odmowy boo jest większa szansa ze zostaną tam:) o to mi chodzi. Tak jak koleżanka majac 15 lat chciała jechac na wakacje zwiedzić (duża więz w Polsce nie ma co ukrywać zyła na wysokim poziomie) po co miała by tam zostac. Dostała odmowe z Warszawy jechała kilka godzin do domu i całą droge przepłakła. Więc niekiedy nie mają powodu i dają odmowe to nie jest sprawiedliwe.

hmm może nie mogłam tego znajść nic na ten temat to juz nie moja wina więc dlatego pytam.. A po za tym co mi da ze bede czytac fora na których jest ta sama wiedza co u mnie i dlatego załozyłam post żeby Dowiedziec się od osób którzy naprawde dużo o tym wiedzą. a po za tym dobrze wiesz ze na niektórych pisze tak a na innych inaczej. Tak jak wyczytałam ze jesli sie dostaje odmowe nie może juz ta osoba zapraszac boo bedzie nastepna odmowa więc czytając fora można zauwazyc ze nie udzielaja się tylko ci którzy maja wiedze w tym temacie tylko ci co nie wiedze też mają. Więc chyba lepiej jak zapytam no nie??

Dziękuje za odpowiedz:). Bo także ktoś mowił ze lepiej ze złotą. Więc dlatego zapytałam żeby ktoś pomógł a nie oceniał czy duzo czytałam:)

Odnośnie wypowiedzi paoli12 że nie rozumie własnych postów - ja właśnie przeczytałem ten temat od deski do deski i przyznam szczerze, że ciężko jest cokolwiek doradzić jakiejś osobie, gdy się nie rozumie co ona ma do przekazania :) Powyżej wyłapałem 3 takie wypowiedzi, nie żebym się czepiał, ale daję przykład żeby nie być gołosłownym. Bardzo źle się czyta takie chaotyczne wypowiedzi, do tego bez interpunkcji.

No ale pomijając ten fakt - paola nie uciekaj z forum i nie zamykaj tematu, informuj nas jak Ci się udało, czy przy kolejnym podejściu dostałaś wize, itp. Dzięki temu może ktoś się czegoś później dowie i będzie mu ten temat pomocny. :) pozdrowienia

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...