Joanna30 Napisano 4 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2013 Jeśli mnie pamięć nie myli, to na forum był jeden przypadek, kiedy ktoś nie dostał wizy imigracyjnej po rozmowie z konsulem. I to tylko dlatego, że najzwyczajniej w świecie nie spełnił minimalnych wymagań loterii. Jeśli masz czystą kartę w USA (brak pozostania po wygaśnięciu wizy), to myślę, że nie powineneś się nastawiać, że wiz nie dostaniecie. Choć był też przypadek przesiedzenia wizy (lata wcześniej) i wiza imigracyjna została przyznana. Od momentu rozmowy z konsulem masz/macie 180 dni na wlot do Stanów, inaczej wiza przepada. I tak, jak pisałam - będziesz mógł ściągnąć całą rodzinę najwcześniej za dwa lata.
sly6 Napisano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2013 szyja a wiesz ze 2 lata temu wiza kosztowala kolo 900 dol a teraz nie jest tak zle
szyja Napisano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2013 teraz to mnie zaskoczyłeś, 900 to masakra, trzeba przyznać że 330 to promocja, zobaczymy ile będzie kosztować DV2015. Póki co trzeba czekać i zbierać kasę.
cali_ Napisano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2013 szyja a wiesz ze 2 lata temu wiza kosztowala kolo 900 dol a teraz nie jest tak zle I szkoda, że tyle nie kosztuje, bo każdy kto wysłał dla zabawy i wylosował, a potem pyta się na forum czy ma wyjechać czy nie, to by pewnie nie wydał prawie 3000 zł (plus badania etc.) na coś czego nie jest pewny.
Justi_87 Napisano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2013 I szkoda, że tyle nie kosztuje, bo każdy kto wysłał dla zabawy i wylosował, a potem pyta się na forum czy ma wyjechać czy nie, to by pewnie nie wydał prawie 3000 zł (plus badania etc.) na coś czego nie jest pewny. No i co w zwiazku z tym? Twojej sytuacji, jako osoby niewylosowanej, nie zmenia to wcale.
cali_ Napisano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2013 No i co w zwiazku z tym? Twojej sytuacji, jako osoby niewylosowanej, nie zmenia to wcale. Nic nie zmienia, stwierdzam tylko fakt.
cardigan Napisano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2013 No i co w zwiazku z tym? Twojej sytuacji, jako osoby niewylosowanej, nie zmenia to wcale. Nic nie zmienia, stwierdzam tylko fakt. cali_ chyba chodziło o to, że sam udział w loterii powinien być możliwy jedynie za opłatą, bo wtedy ludzie niezdecydowani nie braliby udziału tyle, że forumowicze wcześniej rozmawiali o kosztach GC po wylosowaniu jej
Joanna30 Napisano 9 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2013 Wylosowalem...co dalej ? A dalej to, co co napisane w pierwszym poście... A tak dokładniej - w jego drugiej części...
uslow Napisano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2013 Sprawdzilem kilka stron kancelarii prawnych, i wszedzie jest odnosnik do DS-230 z datą EXPIRES: 06/30/2015. instrukcji jeszcze nei czytalem, moze cos na stronie ambasady jest, sprawdze pozniej, i tak jutro nie wysle formularza, dam sobie czas do niedzieli z wypelnianiem. espee i mam pytanie do Ciebie. Czy uzywasz komunikatora forumowego? Ja się obawiam, ze wysłaliśmy chyba DSP-122 z datą do marca 2013 (strona ambasady z poczatku maja, wszystko wysłane 7 maja). W razie czego doślemy im formularz e-mailem. To logiczne, ze data ważności przesądza o ważności dokumentu. Słyszeliście o takich przypadkach jak mój?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.