Patipitts Napisano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2017 Dzis dostałam paszport, bilet zakupiony, wylot w poniedziałek tak jak sobie wymyśliłam na samym poczatku, plan zrealizowany lecę z bratem i jego dziewczyna
Justyna_ Napisano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2017 Dnia 21/06/2017 o 16:16, Patipitts napisał: Dzis dostałam paszport, bilet zakupiony, wylot w poniedziałek tak jak sobie wymyśliłam na samym poczatku, plan zrealizowany lecę z bratem i jego dziewczyna Super, gratulacje! Jaki stan? Wczoraj otrzymalam pakiet 3 wiec niedlugo umówienie rozmowy. Narzeczony przeslal mi I-134 z oryginalnym podpisem ale dokumenty z banku oraz od pracodawcy sa zeskanowane czy to nie bedzie problem? Drugie pytanie, jakie dokumenty trzeba miec przy sobie na lotnisku? Oczywiscie paszport, rentgen ale czy koperte po przyznaniu wizy otrzymuje sie od razu u konsula czy przychodzi poczta? Z gory dzieki
Patipitts Napisano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2017 Godzinę temu, Justyna_ napisał: Super, gratulacje! Jaki stan? Wczoraj otrzymalam pakiet 3 wiec niedlugo umówienie rozmowy. Narzeczony przeslal mi I-134 z oryginalnym podpisem ale dokumenty z banku oraz od pracodawcy sa zeskanowane czy to nie bedzie problem? Drugie pytanie, jakie dokumenty trzeba miec przy sobie na lotnisku? Oczywiscie paszport, rentgen ale czy koperte po przyznaniu wizy otrzymuje sie od razu u konsula czy przychodzi poczta? Z gory dzieki Dzieki narazie jadę do Maine bo tam moj narzeczony pracuje przez wakacje, potem wracamy do GA. GRATULACJE pakietu 3 teraz pójdzie szybciutko. Dokumenty od pracodawcy moga byc skopiowane, ja nie musiałam w ogole nic pokazywać, moze ty tez nie bedziesz musiala. na lotnisku trzeba miec tylko paszport i żółta kopertę, ktora przychodzi poczta razem z paszportem (Ew odbierasz w punkcie tnt, zalezy jak sobie wybrałaś opcje odbioru). Ja oprocz tego biorę wszystkie dokumenty ktore do tej pory zgromadziłam bo przydadzą mi sie do AOS, czyli biorę kopie pakietu o K1, dokumenty finansowe bo i tak sie nie przydały wiec wszystko mam, moje dyplomy ukończenia szkoły (nie wiem czy sie przydadzą, ale moze pózniej bede kombinowac), akt urodzenia, zdjęcia wizowe, biorę tez akt chrztu bo chcemy pózniej załatwić slub kościelny, dowody zwiazku, wszystkie boarding passes jakie zebrałam do tej pory z podróży do USA itp.
ilon Napisano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2017 Dnia 6/19/2017 o 11:22, Patipitts napisał: Pomyślisz ze wariatka ale ja chce jak najszybciej, bo moj brat leci za tydzień juz z dziewczyna i chce z nimi Haha wiec jak dostanę paszport do konca tygodnia to szybko kupuje bilet na ten sam lot i za tydzień lecę w następny poniedziałek Szalona Powodzenia!
Justyna_ Napisano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2017 Dnia 7.06.2017 o 18:54, Asiula1982 napisał: Ja takze mialam ten sam problem z umawianiem sie na rozmowe w Ambasadzie. O ile dobrze pamietam, nie dzwonilam nawet do helpdesku z CGI- tylko wyslalam wiadomosc wyjasniajac,ze zaczelam umawiac spotkanie w Ambasadzie przed wypelnieniem wniosku ds-160, dlatego tez na wydruku potwierdzenia widnial numer wniosku o wize turystyczna. Problem zostal rozwiazany nastepnego dnia. Hej, Tak samo jak uprzedzała Patipitts system przypisał mi dzisiaj błędny numer formularza DS-160 na potwierdzeniu umówienia rozmowy. Nie umawiałam spotkania przed wypełnieniem wniosku i trzymałam się instrukcji: 1: Opłata wizowa 2. Wypełnienie DS160 3. Umówienie spotkania Zdecydowanie wina jest po ich stronie. Musiałam dzwonić na helpdesk wtedy poprawili i wysłali nowe potwierdzenie umówienia na spotkanie.
Patipitts Napisano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2017 O widzisz. Ten system jest beznadziejny moim zdaniem i jakis taki niedopracowany. Ja juz w USA Btw POE miałam w Bostonie. Poszło super szybko, całe immigration od wyjścia z samolotu do wyjścia do odebrania bagażu zajęła mi 5 min byłam pierwsza w kolejce zabrali zolta kopertę i cos tam pan przybijał pieczątki. Zadał mi w sumie ze 3 pytania i jak na urzędnika imigracyjnego był bardzo miły i nawet żartował teraz planowanie ślubu...
margherita_s Napisano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2017 Super, że już tam jesteś i że nie było żadnych problemów na granicy. Macie już datę ślubu? Czy wszystko od początku dopiero zaczynacie planować? Wesele też robicie?
Patipitts Napisano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2017 Data ślubu jest wlasnie w trakcie wielkich negocjacji bo moj narzeczony pracuje na kampie i tu mamy zamiar robić i slub i przyjęcie i musi to sie zgrać z terminami grup ktore przyjeżdzają. Plus pewne osoby na ktorych obecności nam zalezy wyjeżdżają itp, logistycznie musimy to rozplanować ale juz na dniach powinnismy wiedzieć. Przyjęcie bedzie bo mamy miejscówkę za darmo, bardzo zreszta komfortowa z noclegami dla przyjezdnych itp. Duzo osób tez oferuje pomoc w np robieniu zdjeć, gotowaniu i przygotowywaniu dekoracji takze szkoda by nie było skorzystać mamy tu taka obozowa rodzinkę
andyopole Napisano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2017 Dnia 21.06.2017 o 07:16, Patipitts napisał: Dzis dostałam paszport, bilet zakupiony, wylot w poniedziałek tak jak sobie wymyśliłam na samym poczatku, plan zrealizowany lecę z bratem i jego dziewczyna Gratuluję pomyślnego załatwienia spraw i very welcome in the USA! Z ciekawości tylko zapytam, ile zaplacilas za bilet kupiony tuż przed wylotem?
Patipitts Napisano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2017 12 godzin temu, andyopole napisał: Gratuluję pomyślnego załatwienia spraw i very welcome in the USA! Z ciekawości tylko zapytam, ile zaplacilas za bilet kupiony tuż przed wylotem? Dzieki bilet kosztował ok 800usd, kupiłam w obie strony z powrotem na Wielkanoc przyszłego roku ale możliwością przebukowania w razie "w".
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.