Skocz do zawartości

Nikt Ostatnio Nie Pisze Ile Czasu Trwaly Ich Procedury K1

freja

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,6 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Witam szanownych forumowiczów :)

Chciałam zapytać czy to normalne, że w USCIS mamy takie problemy z naszym podaniem? Ktoś miał podobnie?
Narzeczony wysłał pod koniec września komplet dokumentów pocztą, listem poleconym. List nie dotarł, zgubił się trudno. Zgłosił reklamację na poczcie i wysłał tydzień później kolejny pakiet na koszt poczty, ponieważ pierwszego listu nie potrafili zlokalizować. Później okazało się, że dwa listy dotarły w tym samym dniu, zarejestrowali dwie petycje.
USCIS pobrał dwa razy opłatę. Zgłosił reklamację i prośbę o zwrot pieniędzy z pomocą senatora. Czekamy na decyzję odnośnie zwrotu.
Później okazało się, że w dwóch zarejestrowanych petycjach jest błąd u nich w systemie - źle wpisali moje nazwisko.
Tylko my jesteśmy takimi pechowcami?

Napisano
12 godzin temu, sly6 napisał:

czy chodzi o błogosławieństwo czy tez całą ceremonię.

bo wedle polskiego prawa jest teraz ślub konkordatowy.

Właśnie po ślubie w polskim kościele będziesz oficjalnie mężatką wieć domyślam się że może zrodzić się problem jak zeczcesz umieścić akt ślubu wziętego w USA w naszym USC. Zresztą tu też są kościoły. 

Napisano

Zdecydowanie za wczesnie. Za krotki odstep miedzy dwiema petycjami. My mielismy podobna sytuacje, ale na pierwszym czeku ustawilismy stop payment, wiec oplata zostala pobrana tylko raz.

Napisano
8 minut temu, ales_89 napisał:

Pierwszy pakiet wysłał 27 września kolejny poszedł 4 października, po tygodniu.

Nawet nie daliscie szansy dotrzec na miejsce temu pierwszemu pakietowi. :P

Napisano
1 minutę temu, MoniaS napisał:

Właśnie po ślubie w polskim kościele będziesz oficjalnie mężatką wieć domyślam się że może zrodzić się problem jak zeczcesz umieścić akt ślubu wziętego w USA w naszym USC. Zresztą tu też są kościoły. 

Dokladnie. Nie wiem dlaczego ludzie chca tak ryzykowac. o.O Potem sie bedziesz pytac na forum o info na temat CR1..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...