MoniaS Napisano 11 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2016 Wydaje mi sie ze sama ceremonia bez rejestrowania sie w USC moze byc bo o tym wiecie wy no i goscie. To tak jak isc gdzies po cos w rodzaju blogoslawiansta. Ale jak pisala wczesniej Roealka bywalo I tak ze odrzucano petycje K1 bo slub sie juz odbyl. Ja osobiscie tez chcialam miec moja rodzine i przyjaciol na slubie ale ten jaki my mielismy byl uroczy ( zdjecia ponad 500$) zas na piata rocznice planuje zrobic pozadne wedding z czyms co sie tutaj robi a mianowicie odnowienie przysiegi malzenskiej. Tyle ze zrobie to w Polsce.
Gość Napisano 11 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2016 Jak sie upra to nawet za "ceremonie" czy "przyjecie slubne" odrzuca ci wize. Zawsze masz to ryzyko. Mnie tez bolalo, ze moi rodzice nie beda na moim slubie. Mogli za to chociaz obejrzec caly na zywo przez Skype.
MoniaS Napisano 11 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2016 Dlatego ja nie ryzykowalam narzeczony to narzeczony. Tym bardziej ze w ambasadzie pytaja czy macie termin termin slubu I na kiedy.
margherita_s Napisano 11 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2016 To wtedy powiem im o terminie ślubu w USA (bo tam też będziemy mieć w kościele, z tym że z odnowieniem przysięgi). Zaryzykuję, bo nie wyobrażam sobie slubu bez rodziny.
ilon Napisano 11 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2016 Czemu w takim razie nie zaaplikujecie o wize malzenska?
margherita_s Napisano 11 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2016 Ponieważ jeszcze nie jestesmy małżeństwem.
kzielu Napisano 11 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2016 3 godziny temu, margherita_s napisał: Przestraszyliście mnie nie na żarty. Do tej pory myślałam, że wzięcie ślubu kościelnego w PL, a potem wyjazd do USA na K1 i wzięcie ślubu cywilnego tam nie będzie żadnym problemem. Tak zrobiła rok temu moja znajoma.My bierzemy ślub w PL w sierpniu przyszłego roku, petycję o K1 wysyłamy w grudniu b.r., i plan był taki, że po ślubie lecimy do USA i tam bierzemy ślub cywilny. Czy to naprawdę taki zły pomysł? Czy lepiej zataić fakt wzięcia ślubu kościelnego w PL? Bardzo zly. A ceremony brzmi jeszcze gorzej.
ilon Napisano 11 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2016 Sorki, nie doczytalam, ze petycje wyslecie w tym grudniu.
margherita_s Napisano 11 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2016 Dziękuję za wszystkie opinie. Ja jednak zaryzykuję, biorąc pod uwagę, ze znajoma rok temu dostała wizę bez żadnych problemów. Liczę na to, ze będę miała szczęście.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.