lmonika Napisano 22 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2013 ooo, a mozna wiedziec co chcieli? chcialabym nawet to rfe, byleby tylko cos sie ruszylo! Jeszcze nie wiemy, czekamy na pismo.
Laurka Napisano 22 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2013 Ta kopia jest po prostu dla Ciebie. W konsulacie cały Twój pakiet będzie, więc nie ma potrzeby I-129F brać by im w konsulacie dać. Dzieki, bo juz sie naprawde zaczynalam martwic. Miedzy oficjalnymi stronami a wszystkimi forami jest spora rozbieznosc. Czego to ludzie czasami nie wypisuja ;-) hej Laurka, witaj w klubie :-)) Dzisiaj stuknelo 6 miesiecy od noa1 i zero informacji. Ja tez tego nie rozumiem, choc z tego co pisza ludzie na vj wynik, ze ma to cos wspolnego z obama dream act. Wysylaliscie papiery do csc czy vsc?A brakiem kopii I129 zupelnie bym sie nie przejmowala, tak jak pisal jkb- oni to i tak wszystko maja. Pozdrawiam i zycze cierpliwosci :-) ? Wysylalismy do Teksasu ;-) Nasza petycja jest w Vermont. Nie maja tam zbyt szybkiego tempa obecnie. Modle sie, zeby sie nic nie przedluzylo. Skoro u Was 6 miesiecy to moze juz wkrotce dostaniecie upragniona wiadomosc. Na pewno juz blizej niz dalej
lmonika Napisano 22 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2013 Dzieki, bo juz sie naprawde zaczynalam martwic. Miedzy oficjalnymi stronami a wszystkimi forami jest spora rozbieznosc. Czego to ludzie czasami nie wypisuja ;-) Wysylalismy do Teksasu ;-) Nasza petycja jest w Vermont. Nie maja tam zbyt szybkiego tempa obecnie. Modle sie, zeby sie nic nie przedluzylo. Skoro u Was 6 miesiecy to moze juz wkrotce dostaniecie upragniona wiadomosc. Na pewno juz blizej niz dalej My też Vermont i życzę z całego serca żeby to była już kwestia kilku dni
AgnieszkaS Napisano 24 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2013 o kurcze, to znaczy, ze jesli bylam rezydentem usa w latach 2005-2007 to musze rowniez z usa przedstawic zaswiadczenie o niekaralnosci wraz z polskim przy interview na k1? Robi sie to palacym pytaniem, prosze o podpowiedz. ja też byłam w USA prawie dwa lata, jakiś czas temu zadałam to pytanie tutaj na forum, osoby które mi odpowiedziały stwierdziły że to nie jest wymagane, w ambasadzie powinni mieć takie dane, w końcu oni mogą sobie wszystko sprawdzić online, wiec przestałam się tym przejmować
jkb Napisano 24 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2013 Nie trzeba przedstawiać zaświadczenia o niekaralności z USA w ambasadzie USA...
freja Napisano 26 Lutego 2013 Autor Zgłoś Napisano 26 Lutego 2013 Nie trzeba przedstawiać zaświadczenia o niekaralności z USA w ambasadzie USA... dzieki.
anjabianco Napisano 5 Marca 2013 Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 Witam, czy ktoś aktualnie również czeka na odpowiedź w sprawie K1? Nasz wniosek został zarejestrowany 5 września 2012. Dzielnie każdego dnia sprawdzamy na stronie czy coś się zmieniło. Martwię się, że tyle to trwa niestety.. dziś mija 6 miesięcy, a stres jest coraz większy...
jkb Napisano 5 Marca 2013 Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 Spokojnie, jak już minęło 6 miesięcy, to odpowiedź może przyjść w każdej chwili. Tak do 7 miesięcy czasu bądź cierpliwy. Pozdrawiam
kiarka87 Napisano 8 Marca 2013 Zgłoś Napisano 8 Marca 2013 Ja mam wniosek z 15 wrzesnia 2012 i powedrowal do Californi, moj nareczony dzwonil do USCS 2 razy . za pierwszym ( koniec lutego) razem Pani na infolini powiedziala ze rozpatruja wnioski z 18lipca...i trzeba bedzie czekac 2 lub 2,5 miesiaca na noa2, co mnie kompletnie zabolalo, wiec wzielam sprawy z swoje rece i zaczelam szukac:D otoz okazalo sie ze pani na infolini poprostu czyta strone uscs i podaje nam co tam sie znajduje, a te informacje sa nie swierze bo aktualizowane byly 5 lutego... wiec chcialam sprawdzic czy mam racje i kazalam narzeczonemu zadzwonic drugi raz i sprawdzic co mu powiedza, otoz zadzwonic (poczatek marca) i Pan na infolini podal mu ta same date co na stronie i ta sama co poprzednia Pani kilkanascie dni wczesniej (18 lipca) czyli moim zdaniem nie oplaca sie do nich dzwonic i dowiadywac co do terminow tlyko czekac az zaktualizuja strone i samemu poczytac:) takze z moich obliczen sa teraz w polowie badz pod koniec sierpnia z wnioskami z californi:) takze ci co maja wnioski z wrzesnia powinni niebawem dostac noa2:) Vermont ma opoznienie wiec dokladnie sie nie orientuje:) mam nadzieje ze za duzo nie pomieszalam i zrozumiecie o co mi chodzi, Goraco pozdrawiam i czekam na noa2!
freja Napisano 9 Marca 2013 Autor Zgłoś Napisano 9 Marca 2013 Dziewczyny, jest duzo zamieszania w tej chwili jesli chodzi o k1. Na infolini nie moga powiedziec nic innego niz maja oficjalnie na stronce uscis, a tam od grudnia jest 18 luty. Dobra wiadomosc jest taka, ze w te niedziele 10 marca beda aktualizowac ten swoj balagan, wiec byc moze, a raczej na pewno data sie zmieni. Mnie dzisiaj wybilo 6,5 mca i NIC sie nie dzieje. Zalamka konkretna. lmonika, i czego sie uczepili w rfe? Daj znac prosze.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.