Xarthisius Napisano 3 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2020 4 minutes ago, andyopole said: Żeby "wygrac" GC w loterii nie jest istotny zawód, staż. Jedynym kryterium "zawodowym" jest posiadanie minimum średniego wykształcenia. Nie, do DV mozna sie tez zakwalifikowac na podstawie 2 letniego doswiadczenia w zawodzie spelniajacym okreslone kryteria.
andyopole Napisano 3 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2020 3 minuty temu, Xarthisius napisał: Nie, do DV mozna sie tez zakwalifikowac na podstawie 2 letniego doswiadczenia w zawodzie spelniajacym okreslone kryteria. Bardzo rzadko stosowane kryterium. Osobiście nie słyszałem o żadnym przypadku jego przyjęcia. Przynajmniej w Polsce.
Xarthisius Napisano 3 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2020 1 minute ago, andyopole said: Bardzo rzadko stosowane kryterium. Osobiście nie słyszałem o żadnym przypadku jego przyjęcia. Przynajmniej w Polsce. Dla przypomnienia zwyciezcy z Polski stanowia 0.4 - 0.8% ludzi wylosowanych co roku. Nie dziwota, ze nie slyszales. Jak potrzebujesz "slawnego" przypadku, to nie kto inny jak Brit Simon sie kwalifikowal przez prace, a nie wyksztalcenie
andyopole Napisano 3 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2020 12 minut temu, Xarthisius napisał: nie kto inny jak Brit Simon sie kwalifikowal przez prace, a nie wyksztalcenie Nie wiem o kim "do mnie rozmawiasz". Nie znam czlowieka, co on potrafi?
Xarthisius Napisano 3 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2020 2 minutes ago, andyopole said: Nie wiem o kim "do mnie rozmawiasz". Nie znam czlowieka, co on potrafi? "Porywac" tlumy zwyciezcow loteryjnych Blogger (a ostatnio nawet youtuber), ktory duzo pisze o DV. Absolwent rocznika DV14 z UK
andyopole Napisano 3 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2020 7 minut temu, Xarthisius napisał: "Porywac" tlumy zwyciezcow loteryjnych Blogger (a ostatnio nawet youtuber), ktory duzo pisze o DV. Absolwent rocznika DV14 z UK Pytalem co on potrafi a nie co p******li. Murowac, strzyc, szyc ubrania. Cos pozytecznego.
Xarthisius Napisano 3 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2020 1 minute ago, andyopole said: Pytalem co on potrafi a nie co p******li. Murowac, strzyc, szyc ubrania. Cos pozytecznego. Cos z Job Zone: Five i SVP > 7 Teraz tak mi sie tez tlucze po glowie, ze to moglo chodzic o jego Zone, bo w koncu UK nie gra w loterii
KubuśPan Napisano 3 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2020 1 godzinę temu, andyopole napisał: Żeby "wygrac" GC w loterii nie jest istotny zawód, staż. Jedynym kryterium "zawodowym" jest posiadanie minimum średniego Z tego co wiem doświadczenie się liczy w US? Chyba, że jestem w błędzie?
andyopole Napisano 3 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2020 26 minut temu, KubuśPan napisał: Z tego co wiem doświadczenie się liczy w US? Chyba, że jestem w błędzie? Oczywiście że się liczy. Myślę że sam jestem tego przykładem. Ale najpierw trzeba mieć legalny pobyt. A do przyznania legalnego pobytu na podstawie DV praktycznie nie ma znaczenia.
KubuśPan Napisano 3 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2020 3 godziny temu, andyopole napisał: Oczywiście że się liczy. Myślę że sam jestem tego przykładem. Ale najpierw trzeba mieć legalny pobyt. A do przyznania legalnego pobytu na podstawie DV praktycznie nie ma znaczenia. Na stronie jest napisane, że odpowiednie zawody i doświadczenie w nich jest znaczące do uzyskania zielonej karty. I taka prośba co to US czy USA wiedzą wszyscy. Dla mnie DV to Debil Vyborny.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.