KaeR Napisano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2014 Pomooocy! Aplikuję na wizę J-1 w związku ze studiami doktoranckimi w USA. na końcu wniosku DS-160 mam podać dodatkową informację związaną z moją kategorią J-1 (student doctorate): no i tutaj pojawia się formularz standardowo do podania danych teleadresowych dwóch osób. Kogo mogę podać skoro nie mogę według tego opisu podać nikogo z rodziny? Czy może chodzi o jakieś instytucje? Czy jednak to powinien być jakiś kolega/przyjaciel? __________________PS. oczywiście z góry dziękuję za odpowiedź. Tak, ja podalem jakies przypadkowe osoby ze swojej pracy.
Mateq Napisano 5 Maja 2014 Zgłoś Napisano 5 Maja 2014 Contact Person or Organization in the United StatesDane kontaktowe osoby lub organizacji w USA. Jeśli nie znasz nikogo, wpisz wpisać nazwę sklepu, firmy, organizacji, którą zamierzasz odwiedzić na miejscu lub nawet nazwę hotelu, w którym się zatrzymasz. Jedna z opcji (osoba/organizacja) MUSI być wypełniona. Contact Person Dane osoby do kontaktu. Surnames Nazwisko/a. Given Names Imię/imiona. Do Not Know - zaznaczasz, jeśli nie masz takiej osoby (bo np. po prostu nie znasz tam nikogo). Organization Name Nazwa organizacji. Może to być nazwa sklepu, firmy, czy hotelu, w którym się zatrzymasz (nie musisz być wcale przez nich zaproszony/a). 'Do Not Know' - zaznaczasz, jeśli nie zaprasza Cię żadna organizacja (a podałeś/aś już dane kontaktowe do osoby). Relationship to You Rodzaj pokrewieństwa (tej osoby) z Tobą. I na liście są: - RELATIVE - krewny - SPOUSE - współmałżonek - FRIEND - przyjaciel - BUSINESS ASSOCIATE - współpracownik/wspólnik - EMPLOYER - pracodawca - SCHOOL OFFICIAL - przedstawiciel szkoły - OTHER - pozostałe Czy ktoś wpisywał hotel w pierwszym polu? Nie miał potem problemów? Przy Contact Person i Surnames co w takim przypadku wpisać, skoro się tam nikogo nie zna? Przy hotelu i relacjach wpisać "Other"? No i przy miejscu pobytu (wczesniej przy planach wyjazdu) ktos podawal juz n/a i tez nie bylo problemów?
Joanna30 Napisano 8 Maja 2014 Autor Zgłoś Napisano 8 Maja 2014 Musisz podać ALBO dane kontaktowe osoby, ALBO organizacji (np. hotelu).
weroniiikaaa Napisano 9 Maja 2014 Zgłoś Napisano 9 Maja 2014 Hej,za tydzień mam spotkanie w ambasadzie i w związku z tym chciałam zapytać jak wygląda potwierdzenie zapisu na spotkanie, ponieważ mam pewne wątpliwości, ponieważ miało przyjść mi na email te potwierdzenie w pdfie a otwiera się tylko normalny email i w treści jest to potwierdzenie zaiwerające w tabelce nagłówki: APPLICANT DETAILS, CONSULAR APPOINTMENT DETAILS, DANE O DOSTARCZENIU DOKUMENTÓW, OPŁATA WIZOWA MRV. Czy nie powinien tam być jakiś kod kreskowy czy coś w tym stylu? Proszę o odpowiedź, ponieważ chcę spać spokojnie Applicant DetailsApplicant Details
ania_673 Napisano 13 Maja 2014 Zgłoś Napisano 13 Maja 2014 pod "Opłata wizowa MRV" powinien być kod- numer potwierdzenia ds160 i drugi kod- UID. załącz opcje 'pokaż obrazki' jak nie widzisz kodów. mam pocztę na o2 i gdy odebrałam maila, to nie widziałam tych kodów właśnie.
weroniiikaaa Napisano 14 Maja 2014 Zgłoś Napisano 14 Maja 2014 pod "Opłata wizowa MRV" powinien być kod- numer potwierdzenia ds160 i drugi kod- UID. załącz opcje 'pokaż obrazki' jak nie widzisz kodów. mam pocztę na o2 i gdy odebrałam maila, to nie widziałam tych kodów właśnie. Dziękuję bardzo, teraz wszystko się zgadza. Mam pocztę na onecie i było podobnie jak u Ciebie.
a2011 Napisano 14 Maja 2014 Zgłoś Napisano 14 Maja 2014 Witam mam kilka pytan 1. jaki podaje się status singiel czy oder, bedac w związku nieformalnym, majac dziecko. podaje się oder i wyjasnia?? 2. skladajac wniosek dla siebie i dziecka, podaje się dane współtowarzysza, czyli w moim przypadku dane dziecka, czy wtedy tez trzeba wypelniac wniosek ds. dla dziecka oddzielnie? i wtedy w ds. dziecka wpisac z kim podróżuje, czyli wpisac dane rodzica? 3. czy na rozmowe w sprawie wizy potrzebna i konieczna jest obecność drugiego rodzica? 4. co wpisac jeśli nie pamięta się nr prawa jazdy? dziekuje co w przypadku gdy nie można złozyc elektronicznego podpisu? jest możliwość wyslania wniosku bez podpisu?
sly6 Napisano 15 Maja 2014 Zgłoś Napisano 15 Maja 2014 a2011 hm na stronie Ambasady wyraznie pisze ze wysylajac wniosek on line juz go podpisujesz elektronicznie wpisujesz swoje dane i dziecka w ds 160 kto z kim podrozuje i wypelniasz dla dziecka oddzielny wniosek co do zwiazku nieformalnego to przy malzenstwach nie potrzeba drugiego rodzica,paszport sam wystarczy mozesz wyslac zapytanie do Ambasady,spytac sie na infolinii jak z tym jest.
a2011 Napisano 15 Maja 2014 Zgłoś Napisano 15 Maja 2014 Hej sly6 dzięki, tak wiem ze przy malzenstwach nie trzeba obecności, a co jeśli nie jest się malzenstwem? wtedy chyba potrzebna jest obecność drugiego rodzica..? a co z tym prawkiem? jak nie pamięta się nr można pominąć i nie wpisując nic?? dzieki
Kancia12345 Napisano 18 Maja 2014 Zgłoś Napisano 18 Maja 2014 sluchajcie mam takie pytanie,wypełniam właśnie wniosek i utknęłam na pytaniu o zatrudnienie : straciłam pracę więc jestem osobą bezrobotną, pobieram zasiłek, ale ogólnie taką sytuacje która na razie pozwala mi nie pracować więc korzystając z tego chciałabym odwiedzić,zwiedzić Stany. We wniosku zaznaczyłam not employed i pojawia się ta ramka na wyjaśnienia i co tam trzeba wpisać?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.