truski27 Napisano 25 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2017 hej pytanie jesli płaciłam przelewem internetowym to po zaksiegowaniu pieniędzy ( pisało że jutro) ale robiłam to po 18 wiec może dopiero za dwa dni.. to wtedy znowu loguje się i klikam : nowy wniosek/wyznacz spotkanie? czy bedzie gdzieś inna zakładka do wyznaczenia terminu wizyty? pozdrawiam
MarQueS Napisano 5 Września 2017 Zgłoś Napisano 5 Września 2017 Proszę o pomocU.S. Point of Contact InformationContact PersonDane osoby do kontaktu - wpsiałem nie wiemSurnamesnie wiemGiven NamesNie wiemOrganization Namenazwa hotelu XXXXXXXXXRelationship to YouRodzaj pokrewieństwa (tej osoby) z Tobą. I na liście są:- RELATIVE - krewny- SPOUSE - współmałżonek- FRIEND - przyjaciel- BUSINESS ASSOCIATE - współpracownik/wspólnik- EMPLOYER - pracodawca- SCHOOL OFFICIAL - przedstawiciel szkoły- OTHER - pozostałeNie mam pojęcia co powinien wybrać, nikogo nie znam w US, chyba pozostałe a później będę musiał wypełnić numer telefonu do osoby wskazanej do kontaktu, adres itp... np dane hotelu może być ?Wysłane z mojego SM-G850F przy użyciu Tapatalka
Joanna30 Napisano 5 Września 2017 Autor Zgłoś Napisano 5 Września 2017 Podałam Ci linka do tego tematu w innym wątku, bo w w tym wątku cały wniosek jest rozebrany na części pierwsze, łącznie z tym co i gdzie wpisywać
lawendowe_pole Napisano 20 Września 2017 Zgłoś Napisano 20 Września 2017 A ja mam pytanie pewnie jedno z tych "głupich" ale co mi tam. Czy data ważności paszportu ma wpływ na czas na jaki jest wydawana wiza? Otóż mój paszport jest ważny do końca października 2018r i się zastanawiam czy jak zobaczą taką datę ważności to mi automatycznie dadzą wizę na rok (albo w ogóle nie dadzą tfu tfu). czy lepiej wyrobić sobie nowy paszport? (bo ja liczę na wizę na 10 lat :P) mam też problem z tym co wpisać w przychód, tzn mam wpisać kwotę netto/brutto? Oprócz tego mam taką sytuację, że mam stałą pracę, ale na umowie mam ułamek tego co zarabiam w rzeczywistości, tzn wszystko legalnie, po prostu pozostała kwota jest na umowie zleceniu lub o dzieło tyle, że za każdym razem jest to inna kwota i nigdy nie mogę powiedzieć że co miesiąc zarabiam tyle i tyle.... Stąd pytanie, mam w takim razie podać przychód tylko ze stałej umowy? Wyliczyć średnią z poprzedniego pita? Oprócz tego przychód z wynajmu mieszkania też się liczy? Oczywiście i tu bez problemów się nie obejdzie, bo jestem współwłaścicielką mieszkania razem z bratem, i niby przy opłacaniu podatku za wynajem opłata idzie w jego imieniu, choć kasa już jest dzielona. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź
sly6 Napisano 20 Września 2017 Zgłoś Napisano 20 Września 2017 możesz wliczyć wszystko lecz przy pewnych zawodach i częściach Polski trudno będzie uwierzyć ze masz taka kasę a na tłumaczenie będzie malo czasu. Lepiej wpisać netto to co dostajesz. co do ważności paszportu to możesz dostać na taki paszport dłuższą wizę ,możesz wyrobić nowy paszport bez opłaty większej .
lawendowe_pole Napisano 20 Września 2017 Zgłoś Napisano 20 Września 2017 Dziękuję za odpowiedź. Zastanawia mnie też czy oni mają jakiś wgląd do Urzędu Skarbowego w Polsce? Bo jak podam tylko tą stałą kwotę z umowy o pracy czy nie będą się czepiać, że ukrywam część swojego przychodu? bo pity rozliczam ze znacznie wyższych kwot? Tzn na ile oni to są w stanie sprawdzić? Nie chcę sobie utrudniać życia, ale też nie chcę dostać bana na wjazd do US za poświadczanie nieprawdy. To paszport zostawię w spokoju, wyrobię sobie jak mi się skończy
sly6 Napisano 20 Września 2017 Zgłoś Napisano 20 Września 2017 nie mają wglądu lecz wiedzą ile miej więcej możesz zarabiać na danym terenie. Dlatego takie pisanie może źle być odebrane.
lawendowe_pole Napisano 20 Września 2017 Zgłoś Napisano 20 Września 2017 Bardzo dziękuję za odpowiedzi
AnaMik Napisano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2018 Hej , uzupełniam wniosek wizowy turystyczny dla mnie i dla córki. Tata córki ma obywatelstwo amerykańskie ( córce się nie należy) i teraz pytanie nie widzę nigdzie pytania o obywatelstwo rodziców, jest tylko czy ojciec/matka jest w Stanach, czyli obecnie - u Nas nie ( mieszkamy w Polsce). czytałam ze obywatelstwo taty mojej córki i mojego partnera jest minusem przy staraniu się wizę . To skąd oni będą wiedzieć że tak jest ?
pelasia Napisano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2018 Godzinę temu, AnaMik napisał: Hej , uzupełniam wniosek wizowy turystyczny dla mnie i dla córki. Tata córki ma obywatelstwo amerykańskie ( córce się nie należy) i teraz pytanie nie widzę nigdzie pytania o obywatelstwo rodziców, jest tylko czy ojciec/matka jest w Stanach, czyli obecnie - u Nas nie ( mieszkamy w Polsce). czytałam ze obywatelstwo taty mojej córki i mojego partnera jest minusem przy staraniu się wizę . To skąd oni będą wiedzieć że tak jest ? Bo on widnieje w bazie danych. Wklepia jego imię, nazwisko, datę urodzenia i im wyskoczy w systemie. A jak bedą miec wątpliwości to zapytają podczas rozmowy. Przynajmniej tak mi sie wydaje. A maz ma SSN?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.