Skocz do zawartości

Dv2014 - Wylosowany / Nie Wylosowany

shmehr

Czy zostałeś wylosowany w DV2014?  

186 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zosta?e? wylosowany w DV2014?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ale socjal maja wiekszy i opieke zdrowotna kostenlos, bezrobocie coraz mniejsze, zarobki coraz wieksze ja jade z helmutowa z dv 2013 i mam sporo watpliwosci

No nie dziwię się, bo mi się tutaj też całkiem dobrze żyje (jeżeli chodzi o kwestie materialne) a USA to po prostu na zasadzie pogoni za marzeniami... ale z głową. Jestem przekonanz, że przy odrobinie szczęścia miałbym szansę zrobić jakąś tam karierę... w Niemcach - nie ma szans :D

• Odpowiedzi 616
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Wylosowana :D

Mam do Was pytanie: wspólnie z chłopakiem staraliśmy się o wizę, jednak wylosowałam tylko ja. Jakie są szanse i co trzeba zrobić aby wylecieć razem? Za wszelkie wskazówki będę bardzo wdzięczna ;)

Gratuluje wszystkim wylosowanym

Miałam podobną sytuację, dlatego trochę o tym czytałam. Mianowicie musielibyście wziąć jak najszybciej ślub. Jeżeli ślub odbyłby się przed wysłaniem papierów to wysyłacie dwa komplety ( Twój i chłopaka) jeżeli po wysłaniu Twoich, ale przed rozmową, to idziecie na rozmowę razem i donosicie chłopaka komplet już tam. Nie wiem jak to się ma w praktyce, ale podobno tak to wygląda.

Napisano

Wylosowana :D

Mam do Was pytanie: wspólnie z chłopakiem staraliśmy się o wizę, jednak wylosowałam tylko ja. Jakie są szanse i co trzeba zrobić aby wylecieć razem? Za wszelkie wskazówki będę bardzo wdzięczna ;)

Gratuluje wszystkim wylosowanym

Z tego co wiem to jedyna szansa na wspolny legalny wyjazd jest slob przed rozmowa z konsulem. Wtedy bedziecie miec oboje zielone karty. Jesli jest jakis inn sposob to prosze mnie wyprowadzic z bledu.

Napisano

Poproszę przepis ;)

Tomey, tak jak już ktoś wspomniał to nie jedyny rodzaj wizy. Skoro nie dane mi było wylosowanie DV, będę próbował za rok, ale też zwiększał swoje kwalifikacje i doświadczenie aby móc wyjechać na wizie pracowniczej (co na pewno da mi większą satyfakcje). Poza tym jak to mówią: "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma". P.S. Zuckerberg i Gates już o nas walczą: www.fwd.us

Napisano

Mam pytanie...

O co chodzi z tym, że powinniśmy zatrzymać numer potwierdzenia do 30 czerwca? Czy należy co powiedzmy tydzień sprawdzać czy coś się zmieniło czy tylko 30 czerwca albo w październiku? Jak to jest?

a jaka masz tam date,czy nie 2014 ;)

Napisano

Proszę o odpowiedź ;)

a co to znaczy ma orzeczenie,na co,widac niepelnosprawnosc na 1 rzut ok czy tez nie?

pracuje ,umie jezyk,wie co bedzie robic w USA,przejdzie np badania medyczne ?

jak widzisz troche jest tych pytan.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...