Skocz do zawartości

Dv2014 - Wylosowany / Nie Wylosowany

shmehr

Czy zostałeś wylosowany w DV2014?  

186 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zosta?e? wylosowany w DV2014?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jezeli wylosowano 125 tys osób i wszystkich powiadomiono-tego nie wiemy, to żadnego dolowowania nie będzie na pewno, a osoby z wysokimi numerami nie maja szans na GC...

Natomiast sytuacja jest jakas dziwna bo widzę że wszyscy maja wysokie numery 30xxx 40xxx 50xxx itd Czy jest ktos kto ma niski numer w ogóle ?

Ja mam chyba niski, bo 06###.

Ja wylosowałam, chłopak nie. Od października nasza sytuacja życiowa zmieniła się diametralnie (jego na gorszą, moja na o wiele lepszą), że mamy teraz niezły mętlik w głowie... Nie mamy w USA rodziny, ani znajomych, więc na początku byłoby ciężko... ale z drugiej strony, do odważnych świat należy... Szczerze mówiąc, kiedy jakoś w kwietniu, znów zaczęłam myśleć o loterii, to liczyłam na ewentualne wylosowanie wysokiego numeru, żeby wyjazd dało się opóźnić do końca 2014 roku.

Papierów od razu nie wysyłam, bo najpierw ślub itp.

PS. Na posty w stylu "niezdecydowana/marudzi a wylosowała" nie odpowiadam, gdyż dużo rzeczy w życiu zależy od szczęścia i ja to wylosowanie traktuję, jako kolejny pozytywny znak.

• Odpowiedzi 616
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

tak wyslij.

nie wiem jak to jest z turystycznymi, ale skoro bedziesz czekał na swoją kolej i miał jakies szanse na GC to czemu miałbys nie wracać z USA i zostawac tam nielegalnie ?

Dziękuję wszystkim za odpowiedz. mikun, jestem w Polsce i nigdy nie byłem w USA. GC wydaje się jedyna drogą imigracyjną dla mnie. Nie mam w planach zostać tam nielegalnie kiedykolwiek. Jednakże jeśli nie udałoby mi się tam osiedlić to chciałbym chociaż kiedyś ją zwiedzić.

Napisano

Ja mam chyba niski, bo 06###.

Ja wylosowałam, chłopak nie. Od października nasza sytuacja życiowa zmieniła się diametralnie (jego na gorszą, moja na o wiele lepszą), że mamy teraz niezły mętlik w głowie... Nie mamy w USA rodziny, ani znajomych, więc na początku byłoby ciężko... ale z drugiej strony, do odważnych świat należy... Szczerze mówiąc, kiedy jakoś w kwietniu, znów zaczęłam myśleć o loterii, to liczyłam na ewentualne wylosowanie wysokiego numeru, żeby wyjazd dało się opóźnić do końca 2014 roku.

Papierów od razu nie wysyłam, bo najpierw ślub itp.

PS. Na posty w stylu "niezdecydowana/marudzi a wylosowała" nie odpowiadam, gdyż dużo rzeczy w życiu zależy od szczęścia i ja to wylosowanie traktuję, jako kolejny pozytywny znak.

gratulacje i dzięki za informajce, tak jak piszesz do odwaznych świat nalezy...pamiętaj że po rozmowie masz 180 dni do wyjazdu także sporo czasu masz...

Napisano

@Altheea myślę, że nikt tu nie będzie Cię linczował za to, że Twoja sytuacja życiowa się zmieniła. Przecież w momencie składania wniosku chciałaś jechać. Mnie osobiście drażnią osoby, które nigdy nie myślały o wyjeździe, a swój udział w loterii traktują jaką zabawę/grę, albo tacy którzy nie spełniają podstawowych warunków.

I faktycznie masz wczesny numer, bo z tego co widziałam na forum, to chyba nikt lub jedna osoba ma 0 na pierwszym miejscu ;)

Napisano

Do wszystkich, którz maja obawy co do poprawności swoich danych, zdjęcia...

Wielu wygranych w DV2013 informowało, że ich zdjęcia były robione czasem zwyczajnie na tle sciany w domu, czesc robiła u fotografa.

Kilkoro zwycięzców poinformowało nas że ich zdjęcia nie spełniały minimalnie tych wymogów...

Z tego wynika, że nikt nie sprawdza tam w dokładnie tych zdjęć z linijką jakąś i liczy tych proporcji...

Mnie osobiście drażnią osoby, które nigdy nie myślały o wyjeździe, a swój udział w loterii traktują jaką zabawę/grę, albo tacy którzy nie spełniają podstawowych warunków.

Takie jest życie, jedni staraja sie o dzieci i nie moga i dostają choroby psychicznej z tego powodu, inni wpadają i sa wsciekli....

tak było jest i będzie...kazdy ma prawo wysłac zgłoszenie...nie od dzis wiadomo że wszyscy nieleglani w Chicago wysyłaja pomimo że i tak nie dostana GC z loterii...

Napisano

a dla wszstkich tych co biadolą mam pocieszenie (albo dobicie ?), zagranicze fora sa pełne ludzi co mają statusy takie jak ponizej:

DV-2014 = NOT SUCCESSFUL

DV-2013 = NOT SUCCESSFUL

DV-2012 = NOT SUCCESSFUL

DV-2011 = NOT SUCCESSFUL

DV-2010 = NOT SUCCESSFUL

DV-2009 = NOT SUCCESSFUL

DV-2008 = NOT SUCCESSFUL

DV-2007 = NOT SUCCESSFUL

DV-2006 = NOT SUCCESSFUL

DV-2005 = NOT SUCCESSFUL

DV-2004 = NOT SUCCESSFUL

DV-2003 = NOT SUCCESSFUL

DV-2002 = NOT SUCCESSFUL

Napisano

a dla wszstkich tych co biadolą mam pocieszenie (albo dobicie ?), zagranicze fora sa pełne ludzi co mają statusy takie jak ponizej:

DV-2014 = NOT SUCCESSFUL

DV-2013 = NOT SUCCESSFUL

DV-2012 = NOT SUCCESSFUL

DV-2011 = NOT SUCCESSFUL

DV-2010 = NOT SUCCESSFUL

DV-2009 = NOT SUCCESSFUL

DV-2008 = NOT SUCCESSFUL

DV-2007 = NOT SUCCESSFUL

DV-2006 = NOT SUCCESSFUL

DV-2005 = NOT SUCCESSFUL

DV-2004 = NOT SUCCESSFUL

DV-2003 = NOT SUCCESSFUL

DV-2002 = NOT SUCCESSFUL

Jakbym miał case number <10000 to bym był najszczęśliwszą osobą na świecie. A tak to jestem rozdarty bo USA to moje wielkie marzenie i nie chciałbym sobie zamknąć drogi

Napisano

DV-2014 = NOT SUCCESSFUL

DV-2013 = NOT SUCCESSFUL

DV-2012 = NOT SUCCESSFUL

DV-2011 = NOT SUCCESSFUL

DV-2010 = NOT SUCCESSFUL

DV-2009 = NOT SUCCESSFUL

DV-2008 = NOT SUCCESSFUL

DV-2007 = NOT SUCCESSFUL

DV-2006 = NOT SUCCESSFUL

DV-2005 = NOT SUCCESSFUL

DV-2004 = NOT SUCCESSFUL

DV-2003 = NOT SUCCESSFUL

DV-2002 = NOT SUCCESSFUL

No i to jest przykre.. Ludzie, którzy 12 lat próbują spełnić swoje marzenia o lepszym życiu, pozostają z kwitkiem.

Zastanawiam się nad tym, czy systemu "losowania" nie dałoby się ulepszyć, np. taką opcją, że większe prawdopodobieństwo wylosowania ma osoba ubiegająca się o GC kilkakrotnie. Oczywiście wiadomo, że USA decyduje jak to ma wyglądać i zwykły ludź nie ma nic do gadania, jednak tak się zastanawiam.. ;)

Jakbym miał case number <10000 to bym był najszczęśliwszą osobą na świecie. A tak to jestem rozdarty bo USA to moje wielkie marzenie i nie chciałbym sobie zamknąć drogi

@Paradoox, a musisz tam jechać w tym roku? To załatwienie wizy turystycznej jest czymś koniecznym? :)

Napisano

Witajcie. :) Ku mojemu zaskoczeniu zostałem wylosowany i teraz mam pytanie: Case Number - mniej więcej jaki jest teraz wysoki a jaki nie? Zupełnie nie wiem o co z tym chodzi i dlaczego mam po EU kilka zer... może mi ktoś to wytłumaczyć? :)

Napisano

Witajcie. :) Ku mojemu zaskoczeniu zostałem wylosowany i teraz mam pytanie: Case Number - mniej więcej jaki jest teraz wysoki a jaki nie? Zupełnie nie wiem o co z tym chodzi i dlaczego mam po EU kilka zer... może mi ktoś to wytłumaczyć? :)

Napisz jaki masz, albo przejrzyj ten temat dokładniej, niektórzy wylosowani pisali i będziesz miał pogląd na sprawę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...