karolamo Napisano 21 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2014 najwzniejsze to aby sie kwalifikowac wyksztalcenie lub tez doswiaczenie zawodowe. a nie samo wyksztalcenie U nas w ogole nie prosili o dokumenty zwiazane z doswiadczeniem zawodowym, wystarczylo wyksztalcenie.
uslow Napisano 21 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2014 U nas to samo. Poprosili tylko o dyplom uniwersytecki mojej żony - głównego aplikanta. Nie mieliśmy żadnych listów i formularzy, tylko dwa adresy obywateli amerykańskich, imię i nazwisko trzeciego obywatela + nr tel., oraz imię i nazwisko czwartego + jego adres na Skype'ie :)
serafina Napisano 21 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2014 zupełny odpis aktu urodzenia - czy można via email, bo urodziłam się w Sosnowcu a to daleko od Warszawy? wiem wiem, mogę zadzwonić w poniedziałek, ale będę o tym myślała przez cały weekend No więc jak zdobyliście ten cenny papier?
serafina Napisano 21 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2014 A zaświadczenie o niekaralności ważne jest 6 czy 12 miesięcy?
serafina Napisano 21 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2014 Jeżeli zrobię RTG klatki piersiowej w lutym i testy kiłowe też, to czy będą one ważne w maju jak będę miała wizytę lekarską? Czy może lepiej sobie zrobić te badania w krótkim odstępie czasowym od wizyty u lekarza?
sly6 Napisano 22 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2014 zaswiadczenie jest wazne 12 miesiecy http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/police_certificates.html akt urodzenia przez poczte,nalezy skontaktowac sie z danym USC http://formalnosci.pl/forum/urzad-stanu-cywilnego/akty-stanu-cywilnego/f297-odpis-aktu-urodzenia-poczta
serafina Napisano 22 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2014 Witam, jeszcze mam jedno pytanie - po aktywowaniu GC, na jak długo mogę wrócić do PL aby jej nie stracić?
sly6 Napisano 23 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2014 za to ten czas nie liczy sie do obywatelstwa .wez tez takie cos pod uwage.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.