Partners Napisano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2014 Oficjalnie ! For August, immigrant numbers in the DV category are available to qualified DV-2014 applicants chargeable to all regions/eligible countries as follows. When an allocation cut-off number is shown, visas are available only for applicants with DV regional lottery rank numbers BELOW the specified allocation cut-off numer: AFRICA 69,300 Except: Egypt: 32,250 Nigeria:25,000ASIA 12,700EUROPE 40,150NORTH AMERICA (BAHAMAS) CURRENTOCEANIA 1,450SOUTH AMERICA, and the CARIBBEAN 1,750
serafina Napisano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2014 A na stronie ambasady brak wizyt na czerwiec....
martaloz Napisano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2014 Hej macie moze pojecie jak wyglada sytuacja z badaniami gdy sie jest w ciazy? Wiem ze nie mozna RTG a reszta ? Z gory dziekuje za odpowiedz
uslow Napisano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2014 Hej macie moze pojecie jak wyglada sytuacja z badaniami gdy sie jest w ciazy? Wiem ze nie mozna RTG a reszta ? Z gory dziekuje za odpowiedz http://www.wilanowfamilypractice.pl/g1336221357pol-Kontakt.html
Tulipani Napisano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2014 No ciekawe czy moje 51XXX załapie się we wrześniu..Gratuluje tym sierpniowym ;-)
karusek Napisano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2014 Mam takie może głupie pytanie - czy rano, pod Ambasadą ustawia się jakaś kolejka? Czyli najlepiej być kilka minuty po 7? Bylo kilka osob, ja bylem pierwszy po wszystkim bylem juz po 9.00
franko Napisano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2014 Średnie wykształcenie to minimalne wymaganie. Jak masz wykształcenie wyższe (bo rozumiem, że dyplom z Politechniki świadczy, że masz wyższe wykształcenie), to tym dyplomem je potwierdzisz. Nieważne, czy po drodze skończyłeś trzy technika i dwa licea. Nie wiem, gdzie czytałeś, że w niektórych krajach krzywo patrzą na wyższe wykształcenie. Nie chodzilo mi o wyzsze wyksztalcenie tylko o techikum ktore zwie sie po angielsku vocational high school. Na immigration.com conajmniej kilkanascie osob w ciagu ostatnich lat mowilo ze konsula nie obchodzil ich dyplom z uczelni (niektorzy mieli doktoraty) tylko swiadectwo ukonczenia high school bo to jest minimalne wyksztalcenie po ktorym w Ameryce mozna isc na studia. W niektorych krajach Europy mozna bez zdawania matury dostac sie na studia ale zajmuje to kilka lat wiecej, college, praktyka itp. Technikum jest szkola glownie z "bloku wschodniego" i calkiem sporo Rosjan mialo problem z udowodnieniem ze jest to wyksztalcenie rowne liceum + dodatkowe zajecia. Amerykanie maja problem z rozroznieniem zawodowki i technikum (vocational school i vocational high school) dlatego chcialem sie dowiedziec czy w Polsce nikt z techikum nie mial problemow na rozmowie.
zozolka Napisano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2014 Hej franko- mój mąż ma skończone technikum- był głównym aplikantem- nie było problemów w ambasadzie. wszystko poszło gładko szybko. Od lutego jesteśmy w NJ. pozdrawiam
karusek Napisano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2014 Nie chodzilo mi o wyzsze wyksztalcenie tylko o techikum ktore zwie sie po angielsku vocational high school. Na immigration.com conajmniej kilkanascie osob w ciagu ostatnich lat mowilo ze konsula nie obchodzil ich dyplom z uczelni (niektorzy mieli doktoraty) tylko swiadectwo ukonczenia high school bo to jest minimalne wyksztalcenie po ktorym w Ameryce mozna isc na studia. W niektorych krajach Europy mozna bez zdawania matury dostac sie na studia ale zajmuje to kilka lat wiecej, college, praktyka itp. Technikum jest szkola glownie z "bloku wschodniego" i calkiem sporo Rosjan mialo problem z udowodnieniem ze jest to wyksztalcenie rowne liceum + dodatkowe zajecia. Amerykanie maja problem z rozroznieniem zawodowki i technikum (vocational school i vocational high school) dlatego chcialem sie dowiedziec czy w Polsce nikt z techikum nie mial problemow na rozmowie. Nie przejmuj sie, ja pomimo kilku poswiadczen wyksztalcenia zostalem poproszony tylko o swiadectwo dojrzalosci, ktore bylo oddzielnym dokumentem. swiadectwo ukonczenia szkoly sredniej nie interesowalo nikogo. kiedy rozmowa?
franko Napisano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2014 Nie przejmuj sie, ja pomimo kilku poswiadczen wyksztalcenia zostalem poproszony tylko o swiadectwo dojrzalosci, ktore bylo oddzielnym dokumentem. swiadectwo ukonczenia szkoly sredniej nie interesowalo nikogo. kiedy rozmowa? Hej franko- mój mąż ma skończone technikum- był głównym aplikantem- nie było problemów w ambasadzie. wszystko poszło gładko szybko. Od lutego jesteśmy w NJ. pozdrawiam Dzieki za potwierdzenie. Rozmowa w Londynie (dlatego pytalem o technikum) powinna sie odbyc w sierpniu. Jak sadze na dniach powinienem otrzymac mejla. Moj szczesliwy numer to 39.5k Musze przyznac, ze rok temu myslalem ze z takim numerem to juz po bulkach
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.