paradoox Napisano 29 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2014 Standardowa odpowiedź - As soon as possible. Wczoraj rozmawiałem z ambasadą i nie wiedzą ile to jeszcze potrwa (mając na uwadze fakt, że to sprawa Departamentu Stanu). Trzymam kciuki żeby udało się przed Twoim odlotem.
twilight_C Napisano 30 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2014 My już po rozmowie (wczoraj) trwało to łącznie półtorej godziny. Pytania chyba standardowe takie jak dla wszystkich. Trochę się czepili ze zamiast dyplomu mam świstek od uczelni o ukończeniu studiów bo Panie szanowne w dziekanacie zrobiły sobie wolne i nie maja czasu wydać dyplomów przed październikiem. Problem też mieliśmy z paszportem córki dlatego wizę otrzymałam ja i mąż a jej musimy wyrobić nowy paszport i dosłać do ambasady. Nikt wcześniej nie zauważył że w drugim imieniu córki jest literówka! i zamiast Dominika jest napisane Dominka. Trudno się mówi mam nadzieje że starczy wiz zanim wyrobią małej paszport bo podobno wizy się już kończą i w sierpniu może zabraknąć. Pani konsul baaaaaardzo młoda! Łamanym Polskim zadała nam 4 pytania. Gdzie jedziemy do kogo czy to rodzina jedziemy co zamierzamy tam robić. Sama rozmowa z konsulem trwała jakieś 30 sek. zarówno u nas jak i u rodzinki przed nami (również 2+1). Cieszymy się bardzo i teraz szukamy lotów do LA!
franko Napisano 30 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2014 Standardowa odpowiedź - As soon as possible. Wczoraj rozmawiałem z ambasadą i nie wiedzą ile to jeszcze potrwa (mając na uwadze fakt, że to sprawa Departamentu Stanu). Trzymam kciuki żeby udało się przed Twoim odlotem. Hey Radu. Pytales sie o mozliwosc zmiany "bjuletynu" na Wrzesien abys sie zalapal ??
medeski Napisano 30 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2014 My już po rozmowie (wczoraj) trwało to łącznie półtorej godziny. Pytania chyba standardowe takie jak dla wszystkich. Trochę się czepili ze zamiast dyplomu mam świstek od uczelni o ukończeniu studiów bo Panie szanowne w dziekanacie zrobiły sobie wolne i nie maja czasu wydać dyplomów przed październikiem. Problem też mieliśmy z paszportem córki dlatego wizę otrzymałam ja i mąż a jej musimy wyrobić nowy paszport i dosłać do ambasady. Nikt wcześniej nie zauważył że w drugim imieniu córki jest literówka! i zamiast Dominika jest napisane Dominka. Trudno się mówi mam nadzieje że starczy wiz zanim wyrobią małej paszport bo podobno wizy się już kończą i w sierpniu może zabraknąć. Pani konsul baaaaaardzo młoda! Łamanym Polskim zadała nam 4 pytania. Gdzie jedziemy do kogo czy to rodzina jedziemy co zamierzamy tam robić. Sama rozmowa z konsulem trwała jakieś 30 sek. zarówno u nas jak i u rodzinki przed nami (również 2+1). Cieszymy się bardzo i teraz szukamy lotów do LA! Gratulacje! I dajcie znac jak znajdziecie ciekawe oferty na lot do LA. My narazie myslimy o Norwegian
kasia-125 Napisano 30 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2014 My już po rozmowie (wczoraj) trwało to łącznie półtorej godziny. Pytania chyba standardowe takie jak dla wszystkich. Trochę się czepili ze zamiast dyplomu mam świstek od uczelni o ukończeniu studiów bo Panie szanowne w dziekanacie zrobiły sobie wolne i nie maja czasu wydać dyplomów przed październikiem. Problem też mieliśmy z paszportem córki dlatego wizę otrzymałam ja i mąż a jej musimy wyrobić nowy paszport i dosłać do ambasady. Nikt wcześniej nie zauważył że w drugim imieniu córki jest literówka! i zamiast Dominika jest napisane Dominka. Trudno się mówi mam nadzieje że starczy wiz zanim wyrobią małej paszport bo podobno wizy się już kończą i w sierpniu może zabraknąć. Pani konsul baaaaaardzo młoda! Łamanym Polskim zadała nam 4 pytania. Gdzie jedziemy do kogo czy to rodzina jedziemy co zamierzamy tam robić. Sama rozmowa z konsulem trwała jakieś 30 sek. zarówno u nas jak i u rodzinki przed nami (również 2+1). Cieszymy się bardzo i teraz szukamy lotów do LA![/quatulac Gratulacje :-) No ale post mnie nieźle zestresowal, bo tak jak wcześniej pisałam mamy nr 36xxx ale rozmowy tak dziwnie umawiają i nr w miesiacy nie idą po kolei, że nas umówili na koniec sierpnia. Mam nadzieję że nie będzie tak jak piszesz i że wizy nie skończą się pod koniec sierpnia
paradoox Napisano 30 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2014 Hey Radu. Pytales sie o mozliwosc zmiany "bjuletynu" na Wrzesien abys sie zalapal ?? Cześć Franko. Pytałem. Rozmawiałem prawie 10 minut z miłą Panią z ambasady na temat tego co się aktualnie dzieje. Poleciła mi abym był umiarkowanym optymistą w sprawie ewentualnego skoku ale powiedziała też, że jest to możliwe. Wszystko w rękach Departamentu Stanu. Jako jedną z przyczyn braku skoku wskazała dużą ilość AP na koniec loterii. Ogólne wrażenie po rozmowie mam takie, że w ambasadzie wiedzą jeszcze mniej niż w KCC a sami wiemy jak to z nimi było. Może pod koniec następnego tygodnia czegoś się już dowiemy
sly6 Napisano 30 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2014 znow trzeba pisac to samo Jesli ktos ma juz przydzielona rozmowe to dla niego wizy beda ,jesli przejdze rozmowe pozytywna nawet na koniec sierpnia co do konca wiz to jest wiadomosc dla tych co czekaja na wiadomosc o rozmowie . a co do paszportu to nalezy je dostarczyc i tyle i wiza bedzie,idzcie do kierownika urzedu paszportowego,powiecie w czym sprawa i moze za pare dni bedzie paszport w trybie przyspieszonym.
kasia-125 Napisano 30 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2014 Zaczęłam się stresowac ponieważ ktoś tu na forum oststnio właśnie mi tłumaczył że jak się wyczerpie pula wwizyiz to mimo umowionej wizyty wizy nie będą wydawane bo już ich nie będzie. Ale jezelu jest inaczej to luzik :-)
sly6 Napisano 30 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2014 kto co napisal? bylo tak ze kogos wylosowali a potem nie zaprosili chociaz wyslal papiery wtedy takie cos jest mozliwe
martaloz Napisano 30 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2014 hej czy wiecie moze cos juz wiecej na temat tych paszportow? Jutro mam wylot i niestety bede musiala przelozyc wylot...masakra
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.