sly6 Napisano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2013 jesli data przeslania kasy nie bedzie zaraz przed sama rozmowa i nie bedzie to duza kwota nalezy wszystko robic z glowa.
Gość miqhs Napisano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2013 Kurcze napisałam post i zapomniałam Dzięki za odpowiedzi w sprawie tłumaczenia papierów rozwodowych. Po prostu zadzwonię do ambasady i tyle Z KCC dostaliśmy taki sam reply, że mają dużo maili i proszą o maila za kilka tygodni. Papiery wysłaliśmy pod koniec czerwca, więc mają jakiś nawał pracy. Nasza rodzina się na razie wyluzowała i czekamy, co będzie dalej. Mamy synka w 3 klasie podstawówki, więc przenosiny są bardziej obarczone stresem. Synek stwierdził zresztą, że nie chce jechać, bo bardzo kocha Polskę Pytanie dodatkowe, a co mam zrobić jak zmieniłam pracę? Przesłać im aktualizację mailem?
mi0706 Napisano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2013 Mam ten sam problem, niski numer 66xx i obawiam sie, ze bede musiala wyleciec przed czerwcem 2014. P.S. Jak to jest z tym zaswiadczeniem finansowym? czy oni to jakos dokladnie sprawdzaja? czy mozna pozyczyc pieniadze, przeslac je na swoje konto i przyniesc tylko wyciag? Możesz pożyczyć, ale te zaświadczenia choć wymienione na stronie ambasady nie są obowiązkowe. Na mojej rozmowie miałem je wszystkie, miałe również inne papiery i konsul nawet o nie nie poprosił. Kurcze napisałam post i zapomniałam Dzięki za odpowiedzi w sprawie tłumaczenia papierów rozwodowych. Po prostu zadzwonię do ambasady i tyle Z KCC dostaliśmy taki sam reply, że mają dużo maili i proszą o maila za kilka tygodni. Papiery wysłaliśmy pod koniec czerwca, więc mają jakiś nawał pracy. Nasza rodzina się na razie wyluzowała i czekamy, co będzie dalej. Mamy synka w 3 klasie podstawówki, więc przenosiny są bardziej obarczone stresem. Synek stwierdził zresztą, że nie chce jechać, bo bardzo kocha Polskę Pytanie dodatkowe, a co mam zrobić jak zmieniłam pracę? Przesłać im aktualizację mailem? Możesz to uzupełnić i przynieść na rozmowę w ambasadzie. Spytasz przy okienku osoby przyjmującej dokumenty czy będą to chcieli.
runawaybrode Napisano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2013 Możesz pożyczyć, ale te zaświadczenia choć wymienione na stronie ambasady nie są obowiązkowe. Na mojej rozmowie miałem je wszystkie, miałe również inne papiery i konsul nawet o nie nie poprosił. Możesz to uzupełnić i przynieść na rozmowę w ambasadzie. Spytasz przy okienku osoby przyjmującej dokumenty czy będą to chcieli. Jak ktoś ma rodzinę w USA lub inne dobre zabezpieczenie to pewnie konsul nie wymaga już dodatkowych papierów, ale jak ktoś jest skazany sam na siebie to już inna bajka - tak przypuszczam
mi0706 Napisano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2013 no ale skąd ma niby wiedzieć? Wiedziałby z dokumentów, które przedstawisz, ale on o nie poprosi (no chyba że poprosi), więc to oznacza, że nie są mu te informacje potrzebne. Wiesz, ja też przed rozmową przeżywałem tą kwestię bardzo mocno, a okazało się że niepotrzebnie.
runawaybrode Napisano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2013 no ale skąd ma niby wiedzieć? Wiedziałby z dokumentów, które przedstawisz, ale on o nie poprosi (no chyba że poprosi), więc to oznacza, że nie są mu te informacje potrzebne. Wiesz, ja też przed rozmową przeżywałem tą kwestię bardzo mocno, a okazało się że niepotrzebnie. Oni wszystko wiedzą Ja również przeżywam i dziękuje Ci bardzo za informacje. Mam list od kogoś kto zaoferuje mi miejsce do mieszkania i pomoc w znalezieniu pracy, ale zastanawiam się czy nie powinnam zrobić jeszcze czegoś więcej, np. poszukać przyszłego pracodawcy, który da mi pracę i poprosić go o zaświaczenie?
scigal Napisano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2013 Mam jedno szybkie pytanie, moze sie ktos orientuje - mam 26 lat, oboje z Mama podeszlismy do losowania z czego mnie nie wylosowano, ale moją Mamę tak. Czy mogę z Mamą emigrować jako jej syn wypelniając drugi formularz ds-230 czy raczej jest to niemozliwe?? Prosze o odpowiedz, pozdrawiam!
kzielu Napisano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2013 Oczywiscie ze niemozliwe. Nie kwalifikujesz sie.
scigal Napisano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2013 kzielu- A kwalifikują się tylko dzieci do lat 18 i współmałżonkowie, tak? (dzieki za odpowiedz)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.