serafina Napisano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2013 Ale na stronie ambasady pisze jednak cos o dokumentach finansowych http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/immigrant_visas/pakiety-informacyjne/appointment-package-pol/iv-f05-how-to-assemble-docs_pol.html
mi0706 Napisano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2013 No tak, ja dawno nie zaglądałem na stronę ambasady i widzę, że zmieniło się to troszeczkę. Jeżeli pamięć mnie nie myli w zeszłym wydaniu loterii, w którym brałem udział, było określone, że dokumenty finansowe nie są warunkiem udziału w loterii. I pewno tak nadal jest, ale chcą się zabezpieczyć na wypadek Public Charge. Jeżeli mogę doradzić to przyjąłbym kwotę jaka jest potrzebna to ok 50-100 USD na dzień na trzy miesiące na osobę. Bo tyle w sumie potrzeba żeby stać równo na nogach po przyjeździe.
serafina Napisano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2013 A czy można pokazać wyciąg z konta wspólnego tj w moim przypadku ja i rodzic?
viciu080 Napisano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2013 Dziwne, nie dostałem maila informacyjnego a status na stronie został zmieniony. Rozmowę mam 3 października.
runawaybrode Napisano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2013 Dziwne, nie dostałem maila informacyjnego a status na stronie został zmieniony. Rozmowę mam 3 października. Daj znać po rozmowie jak Ci poszło, ja mam 9 października
viciu080 Napisano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2013 Daj znać po rozmowie jak Ci poszło, ja mam 9 października No nie wiem właśnie czego mam teraz tam oczekiwać czytając ostatnie posty. Pojawiło się coś o pieniądzach na koncie, czy to pewne bo zdania są podzielone? Niektórzy mówią że to czysta formalność, jak to w końcu jest? Ktoś zna przypadki odmowy zielonej karty na rozmowie? Zapewne takie pytania padały już, więc sorry
OLUDOMI Napisano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2013 gratuluje terminów rozmów moja szwagierka mimo niskiego numeru nie dostała znaku na rozmowę ani status się nie zmienił widocznie za późno wysłała dokumenty czyli 20 czerwca pozdrawiam
viciu080 Napisano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2013 gratuluje terminów rozmów moja szwagierka mimo niskiego numeru nie dostała znaku na rozmowę ani status się nie zmienił widocznie za późno wysłała dokumenty czyli 20 czerwca pozdrawiam A jaki masz numer?
sly6 Napisano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2013 viciu jaki jej szwagierka ma numer viciu troche jestes na tym forum i mamy w dv 2013 takie przypadki odmow i kto moze miec problem Czasami jest to formalnosc ,masz byc pewny po co lecisz,co chcesz robic i ze nie bedziesz obciazeniem dla systemu pomocy spolecznej serafina takiego pytania jak mnie pamiec nie myli to nie bylo,jak wyjdzie ze masz takie same prawa do tego konta jak Twoja mama to mozna takie cos wziasc
URSA MAIOR Napisano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2013 Witam Przeglądałem swoje formularze i znalazłem błąd,nie wiem czy wysłać jeszcze raz do KKC czy dzwonić do Ambasady,ponieważ moje dokumenty zostały już zweryfikowane i mam wyznaczony termin rozmowy.Przerabiał ktoś z Was taki temat? Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.