alex_jbo Napisano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2014 Musza podac godzine. Teraz w Ottawie jest 5am, wiec mysle za moze po poludniu Polskiego czasu bedziemy wszyscy wiedziec...
sandra_ss Napisano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2014 Przeglądałam stronę IEC wiele razy, fora, filmiki, ale mam nadal kilka pytań, na które prosiłabym odpowiedź Czy jutro (8.04.2014), otworzą wszystkie 3 kategorie, czy mogą otworzyć jedną albo dwie albo wszystkie trzy? Jak zapłacę wpisowe na konto ambasady (po otwarciu aplikacji) - czy mogę zrobić print screan potwierdzenia wpłaty, czy musi być to wydruk pfd?- i czy musi być w angielskim czy może być po polsku? (wiem, że wszystkie dokumenty mają być po angielsku albo francusku, ale nie mam pojęcia jak przetłumaczyć przelew). Czy skan paszportu ma być w pdf czy w jpg?Czy można używać polskich znaków? Jest do wypełnienia w aplikacja pole „PO box” – skrytka pocztowa, jeśli się takiej nie posiada, czy można zostawić puste pole? (wszędzie jest napisane, ze wszystkie pola mają być kompletne). W polu „Telephone number”, jest: ” Type, country code, numer i extension” – co wpisać w extension? I ostatnie pytanie, ponieważ jest napisane w spisie wymaganych dokumentów curriculum vitae, czy to dotyczy także working holiday? Czy trzeba go dołączyć osobno? Bardzo bym prosiła o odpowiedź na te pytania!
alex_jbo Napisano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2014 Sandra_ss - gdzie znalazlas ta aplikacje? Przeglądałam stronę IEC wiele razy, fora, filmiki, ale mam nadal kilka pytań, na które prosiłabym odpowiedź Czy jutro (8.04.2014), otworzą wszystkie 3 kategorie, czy mogą otworzyć jedną albo dwie albo wszystkie trzy? Jak zapłacę wpisowe na konto ambasady (po otwarciu aplikacji) - czy mogę zrobić print screan potwierdzenia wpłaty, czy musi być to wydruk pfd?- i czy musi być w angielskim czy może być po polsku? (wiem, że wszystkie dokumenty mają być po angielsku albo francusku, ale nie mam pojęcia jak przetłumaczyć przelew). Czy skan paszportu ma być w pdf czy w jpg?Czy można używać polskich znaków? Jest do wypełnienia w aplikacja pole „PO box” – skrytka pocztowa, jeśli się takiej nie posiada, czy można zostawić puste pole? (wszędzie jest napisane, ze wszystkie pola mają być kompletne). W polu „Telephone number”, jest: ” Type, country code, numer i extension” – co wpisać w extension? I ostatnie pytanie, ponieważ jest napisane w spisie wymaganych dokumentów curriculum vitae, czy to dotyczy także working holiday? Czy trzeba go dołączyć osobno? Bardzo bym prosiła o odpowiedź na te pytania!
sandra_ss Napisano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2014 Na stronie ambasady (http://www.canadainternational.gc.ca/poland-pologne/experience_canada_experience/index.aspx), zalogowałam się w tamtym roku na kompas 2013, żeby zobaczyć jak to wygląda
Paulinka1606 Napisano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2014 Witam, Też zrobiłam podobnie jak @sandra_ss... Z tego co ja zaobserwowałam- może być tak, że w tym roku nie będzie tych rubryczek o pracy i wykształceniu na koncie kompas, a będą musiły zawierać się w CV. Co do tych box itp. w przypadku jeśli nikt nie będzie mógł nam pomóc sugeruję wypełnić każde pole. (np 2 razy wpisać Miejscowość) Co do wpisowego sama jestem ciekawa- fajnie jeśli ktoś będzie wiedział czy musi być po angielsku... SKAN PASZPORTU może być w pdf, jpg,bmp- te formaty na 100% przejdą. Więcej nie potrafie pomóc- sama dołączam się zatem do prośby na pozostałe (a raczej większość ) Twoich pytań @sandra_ss Pozdrawiam
alex_jbo Napisano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2014 Sandra co do opłaty fee, wydanie mi się ze najlepiej będzie zachować w pdf albo wydrukować i zrobić scan, pdf. A jaka była forma zaplaty? Karta czy bank transfer? Czy opłaty dokonuje się na konto Canada czy Polskie?
alex_jbo Napisano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2014 Potwierdzenie wpłaty wątpię aby musiało być tlumaczona...nie jestem na 100% pewna.z tego co czytam, potwierdzenie musi wyraźnie mieć napisane imię, datę urodzenia czy adres na pewno numer konta na jakie pieniądze były wpłacone i czy suma wpłaty się zgadza.
Paulinka1606 Napisano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2014 Jeżeli to pomoże, to akurat u mnie mogę wygenerować sobie potwierdzenie przelewu w j. angielskim... Posiadam konto w BZWBK, logując się do swojego konta można wybrać "język strony" wówczas wszystko- łącznie z potwierdzeniami właśnie, mam w języku angielskim, który wybrałam
sly6 Napisano 7 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2014 takie sa metody platnosci http://www.canadainternational.gc.ca/poland-pologne/experience_canada_experience/fees-frais.aspx?lang=pol jesli ktos ma takie konto z tlumaczeniem to ma ok
alex_jbo Napisano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2014 Istnieją dwie metody płatności dostępne dla obywateli Polski: Płatności kartą kredytową online, w dolarach kanadyjskich; oraz potwierdzenie wpłaty - z pieczątką i podpisem urzędnika Poczty Polskiej. Opłata za udział w inicjatywie wynosi 150 dolarów kanadyjskich lub 465 złotych polskich. Czyli oznacza to, ze moge bez problemu placic z brytyjskiego konta w dolarach kanadyjskich? Przeprasza, ze tyle pytam, ale naprawde chce sie uipewnic, ze nie bede miala zadnych problemow. Dzieki :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.