alex_jbo Napisano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2014 No tak, ale ja mysle, i tak mowili w video ze miejsce jest gwarantowane jezeli oni potwierdza ze dostali pieniadze i dokumenty. Ja narazie mam status: Submitted - Payment and required documents pending MisiaBella - ja atakuje loterie nawet jak dostane Canada work permit. Jakby co z Toronto do NYC sie przeprowadze, hehe
iza_dud Napisano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2014 Hej, ja też korzystałam z Waszej pomocy i mam numer 200, a moja siostra 246 Wielkie dzięki wszystkim i Tobie sly6 w szczególności - jesteś mistrzem
anika777 Napisano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2014 anika maja 48 godz na przyslanie Ci wiadomosci o wplacie potem masz 10 dni aby oplacic Dziekuje sly6 Nie bylam aktywnym forumowiczem, ale codziennie przegladalam Wasze wpisy. Dziekuje Wam kochani! Byliscie bardzo pomocni! Do zobaczenia w Kanadzie....mam nadzieje Jesli sie dostane do programu, to jade do Toronto. Tam jest moj chlopak. Ale jesli komus sie spodoba (a na pewno sie spodoba) i bedzie chcial zostac na stale, to najlepszym miejscem (czytaj najlatwiej o uzyskanie stalego rezydenta) jest w prowincjach Alberta, Manitobia i Saskatchewan. Zycze Wszystkim powodzenia!
sly6 Napisano 8 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2014 oczywiscie,nikt nie bedzie czekac na kase,dokumenty w nieskonczonosc dlatego tez sa te czasy podane,10 dni..potem 3 miesiace a to wiecej osob sie dostalo jak widze to milo ze tak wyszlo
alex_jbo Napisano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2014 @anika777 - ja tez chce jechac do Toronto . Moge sie zapytac gdzie pracuje Twoj chlopak? Moze podpowiedzialby mi pare rzeczy odnosnie Toronto?
Pacowsky Napisano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2014 Misia wyslala,Pacowsky,TY ,,kazdy z Was pisze ze ma numer ponizej 625 wiec macie miejsca co do loterii to we wrzesniu bedzie cos wiadomo na ten temat,wtedy tez nalezy szukac wiadomosci haha, faktycznie jak wygram green card i do tego otworzą program do Australii, miałbym nie lada problem, choć GC daje najwięcej możliwośći Mój plan to Kanada -> podszkolenie języka - AU kto wie, może kiedyś wrócę do tego postu i napisze, że się udało
anika777 Napisano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2014 @anika777 - ja tez chce jechac do Toronto . Moge sie zapytac gdzie pracuje Twoj chlopak? Moze podpowiedzialby mi pare rzeczy odnosnie Toronto?
alex_jbo Napisano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2014 Green Card rozwiazuje wszystko! Pobyt, praca i rodzina!
MisiaBella Napisano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2014 Ja też chcę jechać do Toronto. Byłam tam już dwa razy. Za każdym razem nie mogę się w tym mieście odnaleźć. Najgorszy jest transport publiczny.
anika777 Napisano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2014 On tez wyjechal na IEC 2 lata temu. Znalazl prace w firmie grzewczo-chlodniczej (testuje parametry ogrzewania w budynkach uzytecznosci publicznej) i po roku pracodawca wystapil dla niego o wize LMO (Labour Market Opinion). Wtedy to jeszcze byla dosyc prosta procedura uzyskania tej wizy w Ontario. Ale po roznych aferach ze sprowadzaniem taniej sily roboczej z Indii i Pakistanu wladze prowincji zaostrzyly wymagania dotyczacej tej mozliwosci pracy w Ontario. W tej chwili najlatwiej o uzyskanie status stalego rezydenta jest w Albercie I Manitobie. Wystarczy, ze znajdziesz pracodawce, ktory po pol roku wyrazi chec zatrudnienia Cie na stale I juz mozesz ubiegac sie o nominacje prowincji. Wiem, ze wielu ludzi z IEC tak wlasnie zrobilo (nie ma wymagan odnosnie konkretnych zawodow). Oczywiscie, trzeba rozsadnie wybrac pracodawce aby po pol roku nie okazalo sie ze pracodawca blefowal i masz pol roku z glowy. Wtedy nie starczy ci juz czasu na znalezienie nowego pracodawcy i prace kolejne pol roku. Osobiscie uwazam, ze Kanada jest lepszym miejscem do zycia niz USA. Moj chlopak jest bardzo zadowolony, ja z reszta tez bylam pol roku i uwazam, ze jest to fantastyczne miejsce. Daj mi znac kiedy planujesz wyjazd.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.