andyopole Napisano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2013 Ja bardzo lubie ryby wszelkie ale na karpia nie dalem sie namowic ani mojej Mamie, ktora pozerala go w kilkunastu wersjach w ilosciach delikatnie mowiac nieprzyzwoitych ani mojej Zonie, ktora rowniez go uwielbia. No nie smakuje mi qrde I juz...
pelasia Napisano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2013 Ja tez karpia nie lubie. Wlasciwie oprocz dziadkow to u mnie w rodzinie nikt za nim nie przepada. U mnie na stole w tym roku na 100 % sie nie znajdzie. Ale wszystkim smakoszom zycze smacznego!
Paulina_89 Napisano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2013 Zastępowanie karpia niepolskimi rybami to, obok aborcji, homoseksualizmu i gender, promowanie cywilizacji śmierci. :> zła kobieta ze mnie wolę jeśc łososia ze smakiem niż wyrzucić karpia do śmieci Pewnie za to, ze nie robie 12 tradycyjnych potraw, tylko zaledwie 3, bo wiecej nie jestesmy w stanie sami z mezem przejesc to tez powinnam byc na stosie spalona
Anubis Napisano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2013 Dla wszystkich próbujących sił w "ponglish" - (tfu, dla mnie to słówko to też nowotwór językowy) znalazłam w internecie słowniczek: http://przewodnikpolonijny.com/slownik @andypole - wierszyk bezbłędny - mógł powstać na Jackowie @paradoxx - nie porządking man, KLINING Co do komunistycznych/proletarianckich karpi - Babcia była tego samego zdania. U niej na stole wigilijnym pojawiał się wyłącznie faszerowany szczupak.
ilya_ Napisano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2013 Ja bardzo lubie ryby wszelkie ale na karpia nie dalem sie namowic ani mojej Mamie, ktora pozerala go w kilkunastu wersjach w ilosciach delikatnie mowiac nieprzyzwoitych ani mojej Zonie, ktora rowniez go uwielbia. No nie smakuje mi qrde I juz... ja kocham wszystkie ryby ! ryba jest dla mnie niezbedna w moim odzywaniu.
Joyanna Napisano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 24 Grudnia 2013 My w wigilie jedziemy do tesciowej,a jutro w domu bedziemy wypoczywali na wigilie zawsze jem pierogi i sledzia,zadnych innych ryb nie lubie od dziecka i nie moge polubic :/ Co do wierzyka to swietny,moja tesciowa tak mowi jak w tym wierszu:)
andyopole Napisano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 24 Grudnia 2013 ...a ja mowilem ze mam wolne ale niestety dzis musialem wpasc do pracy. Wlasnie skonczylem I ide do domu (11.40pm). Karpatke umyslilem jeszcze upiec dzis.
freja Napisano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 24 Grudnia 2013 ...a ja mowilem ze mam wolne ale niestety dzis musialem wpasc do pracy. Wlasnie skonczylem I ide do domu (11.40pm). Karpatke umyslilem jeszcze upiec dzis.Andy skad ty masz tyle zapalu chlopie?
andyopole Napisano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 24 Grudnia 2013 Andy skad ty masz tyle zapalu chlopie?Oczywiscie byla 11.40amTo nie zapal, ja len jestem. Narobie teraz, mam wolne do konca roku wiec bede leniuchowal.
Paulina_89 Napisano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 24 Grudnia 2013 Oczywiscie byla 11.40am To nie zapal, ja len jestem. Narobie teraz, mam wolne do konca roku wiec bede leniuchowal. Mam podobnie, poki musze siedziec w kuchni to zrobie kilka rzeczy naraz, polowe zamroze i mam na caly tydzien wiec moge lezec do gory brzuchem, jesc, czytac ksiazki i ogladac filmy. Troche kalorii spale po swietach jak bede biegac po wyprzedazach
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.