sly6 Napisano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 strona Ambasady USA,forum i sie dowiesz jak masz legitymacje szkolna,to wrazie czego pokaze ze chodzisz do szkoly reszta to rozmowa,odpowiedzi,i zobaczysz co bedzie po rozmowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinGD Napisano 13 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Ok, poczytam sb wieczorem dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mesio007 Napisano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Jak ktos pisze wiza podroznicza, ze sobie i20 do ambasady w LA zaniesie i poprosi o rok na studenckiej z takim uzasadnieniem jakie nam tutaj podales, to bez urazy, ale nigdzie na razie nie jedz, bo sobie po prostu krzywde zrobisz. Wiadomo, kazdy sie moze przejezyczyc, ale jak o czyms w kolko czytasz to w koncu Ci sie "przyklei" co i jak, a to co mowisz na dzien dzisiejszy swiadczy o tym ze nie masz w temacie najmniejszego pojecia. Dla wlasnego dobra poczytaj strony rzadowe, przewertuj to forum ile sie da, ten temat byl tu walkowany setki razy. Potem jak juz mniej wiecej bedziesz wiedzial co i jak to sobie na spokojnie pojedziesz, bez syfu w papierach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelasia Napisano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Nie ma kontkretnego " przepisu" jak dostac wizę. Trzeba sie pojawić na spotkaniu, być konkretnym, wiarygodnym i głupot nie opowiadać. A fakt, ze chcesz szukać ambasady USA w USA i chcesz sie tam przejść aby przynieść i20 świadczy o tym, ze jesteś zielony w temacie i zginiesz w tej Hameryce, jesli nie zaczniesz dokładnie czytać na ten temat. Tak jak Sly6 napisał, zacznij od strony ambasady, przeglądania innych tematow na forum, jest wiele podobnych (nawet prawie indenycznych) i pózniej sie pytaj. Bo jak na razie pierdoły piszesz aż ręce opadają. Edit: mesio Uprzedzilas mnie o cała minutę LOL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinGD Napisano 13 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Hahahaha szczerze fakt, że nie mam zielonego pojęcia, bo na razie wałkowałem tylko temat jak dostać F1 z Polski, to wiem dobrze, ale jak napisałem, zmienić status to nic na ten temat nie wiem, poczytam wieczorem forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 A co bedzie jak dostaniesz odmowe zmiany statusu ? Albo wjezdzajac na granicy dostaniesz dlugosc pobytu 2 tygodnie ? Zastanowiles sie nad tym ? Po co w ogole chcesz do tej szkoly tam jechac, bo czytajac Twoje posty, miliony pytan i brak tzw. rozgarniecia to slabo to widze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 A F1 czy jakąkolwiek inną wizę możesz dostać tylko poza USA. W USA wizy do USA nie dostaniesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mesio007 Napisano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Zeby nie bylo ze tylko po Tobie "jezdzimy", poczytaj, przemysl i zwroc uwage na nastepujace sprawy:1. Na jakiej podstawie i gdzie mozesz ubiegac sie o dana wize (B, F, J czy jakakolwiek inna jaka moze Cie interesowac).2. Jakie warunki musisz spelnic zeby dana promese otrzymac.3. Jaka jest roznica miedzy wiza i statusem wizowym, plusy i minusy. 4. Wez pod uwage ze zawsze cos moze potoczyc sie nie po Twojej mysli, wiec miej jakis plan B.5. Planuj na dluzsza mete, czyli nie w ten sposob ze nie wazne jak, ale chcesz jechac do USA najszybciej jak sie da i potem sobie na miejscu dalej sprawy "zalatwisz". Zadaj sobie pytanie, dlaczego w ogole chcesz do USA jechac, jaki jest glowny cel. Jezeli chodzi o wycieczke czy powiedzmy pare miesiecy w HS to to jest zupelnie inna sytuacja niz ktos kto chce jechac powiedzmy na work and travel czy na studia.Tego sie nie da ogarnac w jeden wieczor. Zainwestuj troche czasu na szukanie co i jak, bedzie Ci potem duzo latwiej zdecydowac jakie podjac kroki. Bedziesz wiedzial o co pytac na forum i na pewno wielu ludzi Ci pomoze. Miejmy nadzieje nie bedziesz juz tez wiecej pisal o wizach podrozniczych, bo jak pierwszy raz przeczytalam temat to musze przyznac ze przez chwile pomyslalam ze wprowadzili jakis nowy rodzaj wiz dla "zawodowych podroznikow" czy cos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinGD Napisano 13 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Rozumiem wielkie dzięki, poczytam o tym wszystkim A jeśli chodzi o plany to chcę rok pochodzić do HS potem fajnie by było znaleźć sponsora na GC, ale o tym będę myśleć po skończeniu ważności wizy , ..... wiem że muszę zacząć zbierać więcej informacji, potem dopiero zacznę pytać o ewentualne niejasności. Tylko nawet jeśli dostanę na 2 tygodnie to przez ten czas zdążyłbym załatwić i20,. Ale jak mówicie nie jestem do końca poinformowany więc spadam do lektury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeR Napisano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Po liceum znalezc sponsora na GC? Good one. Zwroc uwage na post kziela. Bardzo podejrzany bylby wjazd do usa na turystycznej i nagla zmiana statusu. Decyzji o liceum w USA nie podejmuje sie z dnia na dzien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.