pelasia Napisano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2014 Chyba tak... wiesz, 25 lat temu community colleges byly zupelnie darmowe w Californi? Potem przez wiele lat placilo sie jednorazowo $70... to byly czasy. El Camino jest w ogole jednym z lepszych community colleges - jedyny mankament, to ze mozesz miec tam trudnosci z zapisaniem sie na wszystkie kursy ktorych potrzebujesz... wiec te 2-letnie studia sie przedluza, ale to teraz standard w community colleges... U mnie w szkole chyba okolo $200 za kredyt( rezydent). Plus rożnego rodzaju dodatkowe opłaty, rejestracyjne, parkingowe, ubezpieczenie itp. A jesli chodzi o zapisywanie sie na zajęcia które sa wymagane, to u mnie zapisy otwierane sa o północy i wszystkie bardzo oblegane klasy wypełniają sie w pierwszych 10 minutach, wszyscy o północy siedzą przy kompie. Jak jesteś szybki to sie da gdy jest zbyt długa lista oczekujących to często otwierają dodatkowe zajęcia.
jabba1 Napisano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2014 Dzięki Katlia Widzisz Shmehr - jednak coś ta dyskusja wniosła dla mnie przynajmniej Chyba na tym dyskusja polega, żeby każdej z niej coś dla siebie wyniósł i żeby skonfrontować różne poglądy. Generalnie wątek moim zdaniem jest ciekawy bo starły się poglądy ludzi żyjących w dwóch zupełnie innych systemach
shmehr Napisano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2014 Pokaz mi gdzie napisalem ze kosztuja tyle samo? Jakosc jest tez troche inna jakbys nie zauwazyła i troche inaczej niz w Polsce sie po tych studiach zarabia. 80k -skad ta kwota? Pokaz konkretna strone z czesnym (nie medycyny), bo znowu wyskakujesz z 26k rocznie kiedy na stronie uniwersytetu podaja srednia 6k roccznie Naprawde nie musisz mi mówic ile to kosztuje w Polsce bo sam jestem studentem. Patrz powyżej zaznaczone na czerwono. Pracy zaznałem a jedne studia też już skończyłem. Nie uważam, że będe tam bogiem tak samo nie uważam że będę nim gdziekolwiek indziej Pytam się z ciekawości, wątek jest zatytułowany "Dlaczego właściwie wyjeżdżacie?" Nie określa kraju dlatego pytam również o Kanadę bo pewnie ludzie mieszkający w USA mają o niej większe pojęcie niż ludzie mieszkający w Polsce. Z resztą komu ja to tłumacze? EOT Ktoś tu jest kłamczuszkiem. A tłumaczysz chyba sobie, bo mi nic tłumaczyć nie musisz. Pytasz ludzi z USA o życie w Kanadzie. Głupie i tyle.
KaeR Napisano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2014 U mnie w szkole chyba okolo $200 za kredyt( rezydent). CC czy czteroletni?
katlia Napisano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2014 To jest roznica miedzy Colorado i California -- w jednej sie placi wyzsze podatki ale mniej za studia; w drugim placi sie mniej podatkow i jest sie w stanie ktory jest 49-m (z 50) jezeli chodzi i per-student-spending na poziomie college. Tylko Mississippi wydaje mniej na studentow niz Colorado
pelasia Napisano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2014 CC. Wlasnie sprawdziłam około $200 za rezydenta, około $300 za online class, około $500 dla nie rezydenta. Wszystko za jeden credit.
jabba1 Napisano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2014 Patrz powyżej zaznaczone na czerwono. Ktoś tu jest kłamczuszkiem. A tłumaczysz chyba sobie, bo mi nic tłumaczyć nie musisz. Pytasz ludzi z USA o życie w Kanadzie. Głupie i tyle. No tak shmer nie wiem gdzie skłamałem bo wiesz-niektórzy ludzie kończą 2 kierunki Powiem więcej, na dwóch różnych uczelniach i na jednej już skończyli studia a na drugiej jeszcze nie I dlatego raz jest napisane ze ciągle jestem studentem ale jedne studia już skończyłem Czytanie ze zrozumieniem.
andyopole Napisano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2014 Standardowy numer. Tez polecam, ale moze nie licencjat. bo wlasciwie nie ma zadnych mozliwosci na assistantship. Polecam magistra. Wlasnie taki madrala po dwoch amerykanskich fakultetach wk...ł mnie niemożebnie. U nas wykonanie jednego produktu jest zazwyczaj kilkuetapowe. Zawsze go prosze zeby wykonujac jakis kolejny etap pamietal o nastepnym I tak pracowal (układał, pakował, ustawiał) żeby nastepny step był łatwiejszy do wykonania. To nieważne dla niego że czesto sam robi nastepny etap, nie myśli zupełnie. Mówie mu - do tego pudełka zapakuj 400 sztuk, jemu, qrna, "wchodzi" 280 i juz jest full. Dla wszystkich, ktorzy po studiach zaraz chca zostac dyrektorami za $100k rocznie - życia, myślenia się nauczcie. Dobrze ze zaraz sniadanie, troche sie "wysapię" To nie do KaeR'a, to do karierowiczow...
serafina Napisano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2014 A ja się uzależniłam już od forum i bardzo podoba mi się ten temat i szkoda że jest w off topicu i fajnie że jabba to taki zieloniutki szczypioreczek bo przynajmniej człowiek się czegoś nowego dowiaduje
jabba1 Napisano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2014 serafina - kilka stron wcześniej pisano to o Tobie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.