Skocz do zawartości

Dlaczego Właściwie Wyjeżdżacie?

Gość miqhs

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chyba tak... wiesz, 25 lat temu community colleges byly zupelnie darmowe w Californi? Potem przez wiele lat placilo sie jednorazowo $70... to byly czasy. El Camino jest w ogole jednym z lepszych community colleges - jedyny mankament, to ze mozesz miec tam trudnosci z zapisaniem sie na wszystkie kursy ktorych potrzebujesz... wiec te 2-letnie studia sie przedluza, ale to teraz standard w community colleges...

U mnie w szkole chyba okolo $200 za kredyt( rezydent). Plus rożnego rodzaju dodatkowe opłaty, rejestracyjne, parkingowe, ubezpieczenie itp. A jesli chodzi o zapisywanie sie na zajęcia które sa wymagane, to u mnie zapisy otwierane sa o północy i wszystkie bardzo oblegane klasy wypełniają sie w pierwszych 10 minutach, wszyscy o północy siedzą przy kompie. Jak jesteś szybki to sie da :) gdy jest zbyt długa lista oczekujących to często otwierają dodatkowe zajęcia.

• Odpowiedzi 456
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Dzięki Katlia :)

Widzisz Shmehr - jednak coś ta dyskusja wniosła dla mnie przynajmniej

Chyba na tym dyskusja polega, żeby każdej z niej coś dla siebie wyniósł i żeby skonfrontować różne poglądy. Generalnie wątek moim zdaniem jest ciekawy bo starły się poglądy ludzi żyjących w dwóch zupełnie innych systemach :P

Napisano

Pokaz mi gdzie napisalem ze kosztuja tyle samo? Jakosc jest tez troche inna jakbys nie zauwazyła i troche inaczej niz w Polsce sie po tych studiach zarabia.

80k -skad ta kwota? Pokaz konkretna strone z czesnym (nie medycyny), bo znowu wyskakujesz z 26k rocznie kiedy na stronie uniwersytetu podaja srednia 6k roccznie

Naprawde nie musisz mi mówic ile to kosztuje w Polsce bo sam jestem studentem.

Patrz powyżej zaznaczone na czerwono.

Pracy zaznałem a jedne studia też już skończyłem. Nie uważam, że będe tam bogiem tak samo nie uważam że będę nim gdziekolwiek indziej :)

Pytam się z ciekawości, wątek jest zatytułowany "Dlaczego właściwie wyjeżdżacie?" Nie określa kraju dlatego pytam również o Kanadę bo pewnie ludzie mieszkający w USA mają o niej większe pojęcie niż ludzie mieszkający w Polsce.

Z resztą komu ja to tłumacze?

EOT

Ktoś tu jest kłamczuszkiem.

A tłumaczysz chyba sobie, bo mi nic tłumaczyć nie musisz. Pytasz ludzi z USA o życie w Kanadzie. Głupie i tyle.

Napisano

To jest roznica miedzy Colorado i California -- w jednej sie placi wyzsze podatki ale mniej za studia; w drugim placi sie mniej podatkow i jest sie w stanie ktory jest 49-m (z 50) jezeli chodzi i per-student-spending na poziomie college. Tylko Mississippi wydaje mniej na studentow niz Colorado :(

Napisano

Patrz powyżej zaznaczone na czerwono.

Ktoś tu jest kłamczuszkiem.

A tłumaczysz chyba sobie, bo mi nic tłumaczyć nie musisz. Pytasz ludzi z USA o życie w Kanadzie. Głupie i tyle.

No tak shmer nie wiem gdzie skłamałem bo wiesz-niektórzy ludzie kończą 2 kierunki :) Powiem więcej, na dwóch różnych uczelniach i na jednej już skończyli studia a na drugiej jeszcze nie :) I dlatego raz jest napisane ze ciągle jestem studentem ale jedne studia już skończyłem :) Czytanie ze zrozumieniem.

Napisano

Standardowy numer. :)

Tez polecam, ale moze nie licencjat. bo wlasciwie nie ma zadnych mozliwosci na assistantship. Polecam magistra.

Wlasnie taki madrala po dwoch amerykanskich fakultetach wk...ł mnie niemożebnie. U nas wykonanie jednego produktu jest zazwyczaj kilkuetapowe. Zawsze go prosze zeby wykonujac jakis kolejny etap pamietal o nastepnym I tak pracowal (układał, pakował, ustawiał) żeby nastepny step był łatwiejszy do wykonania. To nieważne dla niego że czesto sam robi nastepny etap, nie myśli zupełnie.

Mówie mu - do tego pudełka zapakuj 400 sztuk, jemu, qrna, "wchodzi" 280 i juz jest full.

Dla wszystkich, ktorzy po studiach zaraz chca zostac dyrektorami za $100k rocznie - życia, myślenia się nauczcie.

Dobrze ze zaraz sniadanie, troche sie "wysapię" :angry:

To nie do KaeR'a, to do karierowiczow...

Napisano

A ja się uzależniłam już od forum i bardzo podoba mi się ten temat i szkoda że jest w off topicu i fajnie że jabba to taki zieloniutki szczypioreczek :) bo przynajmniej człowiek się czegoś nowego dowiaduje

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...