Jim Beam Napisano 13 Maja 2014 Zgłoś Napisano 13 Maja 2014 A ja powiem Wam że trochę specjalnie dodałem wpis "dlaczego nie wyjeżdzam". Nie to żeby to co tam pisałem nie było prawdą, tylko chciałem aby wątek był bardziej realny a nie samo lukrowanie US. Wg. mnie każdy ma inne argumenty ale warto dokładnie zastanowić się dlaczego chcemy jechać a nie kierować się emocjami/uczuciami/wyobrażeniami bo może być ciężko. Przynajmniej wg. mnie. Ja mam swoje powody do wyjazdu i nie są to finanse bo tak naprawdę zanim będę zarabiał tyle co w Polsce to może minąć trochę czasu. Ale są też inne argumenty. "Nie wyjezdza sie dokads tylko skads" - podobno Mrozek tak napisal, ale nie moge znalezc zrodla. Generalnie chodzi mi o to, ze wiekszosc emigrantow nie ruszyla by sie nigdzie gdyby byli spelnieni w ojczyznie. Dokad sie wyjezdza to sprawa drugorzedna. Wiekszosc na tym forum pisze z USA bo to w koncu "amerykanskie forum", ale nasi sa wszedzie, a kraj docelowy wybieraja po podjeciu decyzji o emigracji bazujac na znajomosci jezyka, kontaktach czy ofertach pracy. Nieszczegolnie widze tez jakies lukrowanie USA w tym watku czy generalnie na forum, ludzie pisza jak jest.
pelasia Napisano 13 Maja 2014 Zgłoś Napisano 13 Maja 2014 A tez zalezy gdzie. W Polnocnej Karolinie jest w grudniu dosc znosnie, nawet zeszlego roku w grudniu pamietam, ze w japonkach chodzilam przez kilka dni Przypuszczam, ze im dalej na poludnie tym cieplej Zazdroszcze Ja planuje jakis wypad w cieple miejsce kolejnej zimy. Moze Ameryka Poludniowa? Mezus jedzie za miesiac to moze wyczai jakies fajne miejsce na wakacje
shmehr Napisano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2014 Ooo! Temat zdechł. Hmm co to ja jeszcze chciałem powiedzieć? Aaa! Wait for it.... a nie mówiłem!? Mówiłem, że w kilka dni po 1 maja wyparuje 80% napaleńców na losowanie DV Hmm wyparowalo 100% a tak sie zapierali, ze nawet jak nie wylosuja to sie beda na forum udzielac. No popatrz popatrz...
Gość miqhs Napisano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2014 Nie ma to jak wpaść w samozachwyt...
Misuzu Napisano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2014 A ja już pisałam, ze dlatego, ze sie zakochalam? ale u mnie to tez w sumie było tak niespodziewanie. Nigdy bym nie przypuszczała, ze akurat w Ameryce wylądujemy
sly6 Napisano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2014 shmehr to nic nowego na forum,forach, ze ktos cos pisze a potem cisza jest
Gość miqhs Napisano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2014 A ja już pisałam, ze dlatego, ze sie zakochalam? ale u mnie to tez w sumie było tak niespodziewanie. Nigdy bym nie przypuszczała, ze akurat w Ameryce wylądujemy Najfajniejszy powód jak do tej pory
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.